VOORWOORD

360 38 155
                                    

TITEL

LOSSE HANDEN
Wie is schuldig en wie verdient vergeving?

QUOTE

"My tree house is on fire
And for some reason I smell gas on my hands
This is not what I had planned
This is not what I had planned"
- Forest, Twenty One Pilots

THEMALIED

Dream, Imagine Dragons
(hierboven)

SAMENVATTING

Als er in Rotterdam afgehakte handen worden gevonden staat de politie voor een raadsel. Het motief is wel duidelijk, maar van de dader ontbreekt elk spoor. De politie zet alles op alles om de dader te vinden, maar of dat zo makkelijk is...

Hij ís de rechercheur, maar niet de held waar je op hoopt.
Zij ís de moordenaar, maar niet het monster dat je verwacht.

Wat zijn ze dan wel?

Hij is een gebroken man, zijn stem gesmoord door de tijd, die erop gebrand is haar te vinden.
Zij is een beschadigde ziel, aangetast door haar turbulente verleden, op een weg naar vergelding.

Maar de tijd tikt, de klok slaat vijf voor twaalf. Zal het hem lukken om haar te redden voordat zij ten onder gaat en hem meesleept in haar val? En is zij eigenlijk wel in staat om dit alles alleen te hebben bedacht?

Lees dit zenuwslopende verhaal en vorm voor jezelf een antwoord op de vragen. Wie is schuldig en wie verdient vergeving?

OPDRAGING

Dit boek draag ik op aan iedereen die wel eens denkt dat de wereld onrechtvaardig is. Aan iedereen die de zin van het leven wel eens ver te zoeken vindt. Aan iedereen die een steun in de rug nodig heeft tijdens een moeilijke periode in zijn of haar leven. Kortom, aan iedereen die het nodig heeft.

AUTEURSRECHTEN

Ik heb dit verhaal helemaal zelf bedacht en daar ben ik dan natuurlijk onwijs trots op. Het is dan ook niet de bedoeling dat iemand ook maar enig iets van dit verhaal over neemt zonder mijn toestemming. Mocht ik erachter komen dat dit toch is gebeurd, dan zal ik je vinden en ben je je leven niet meer zeker. Verder ben ik over het algemeen wel aardig, hoor.

VOORWOORD

Hallo geweldig mens die dit leest! Want ja, ik bepaal dus gewoon even dat jij awesome bent!

Ik wil je van harte welkom heten in de wondere wereld van dit verhaal! Ik wil even mededelen dat ik dit met één hand typ terwijl ik heel ongemakkelijk een ijsje eet en 'En toen leefden ze niet meer...' nog lang niet af is. Ik schrijf nu eenmaal graag voorwoorden, denk ik. Maar terug naar waar jullie hier voor zijn: LOSSE HANDEN!

Wat kun je van dit verhaal verwachten? Ten eerste is dit niet hetzelfde concept als 'En toen leefden ze niet meer...' en zal dit geen zoektocht worden naar de moordenaar. Sterker nog, die moordenaar zal geen geheim zijn en ook een hoofdpersonage zijn waarvan we de naam zullen weten. Toch zal er wel een mysterieus element in dit verhaal zitten, want ik kon de verleiding niet weerstaan om iets open te laten zodat jullie dat kunnen oplossen. Wat er dan precies onbekend is, daar komen jullie snel genoeg achter als dit verhaal van start gaat, maar spannend zal het wezen, dat beloof ik! Ten tweede is dit een thriller. Waar ETLZNM... een mysterie was dat relatief langzaam verliep zal dit boek sneller gaan, de gebeurtenissen zullen sneller op elkaar volgen. Daarbij zit ik niet gebonden aan een tijdlijn, dus dat is mooi.

Oh, en dan nog iets. Iedereen kan rustig ademhalen, want dit verhaal kent enkel twee perspectieven. Hij en zij. (Edit(van echt een paar maanden later): het zijn soort van drie verschillende personen geworden van waaruit ik schrijf, sorry!) Beiden zijn ze goed uitgewerkt, al zeg ik het zelf. Ik wilde een vragenlijst in gaan vullen op de computer, maar dat idee is gestrand. Ik heb nu eenmaal graag een apart schrift waar ik ongestoord al mijn ideeën in kan pennen, dus ja. Ik heb in dat schrift wel veel antwoorden op die vragen geschreven, want ja, ik wil ook gewoon zo graag het gewicht van mijn hoofdpersonages weten. Trouwens, ik heb dus geen idee wat het gemiddelde gewicht voor mannen is, wie weet dit nu?!

Even algemeen, spelling en grammatica zijn niet mijn sterkste punten. Ik vind het daarom echt helemaal niet erg als fouten daarin meldt. Sterker nog, ik zou je daar heel erg dankbaar voor zijn! Schroom daarom niet om me op mijn fouten te wijzen, daar kan ik alleen maar van leren en hoop ik ook zo veel mogelijk te doen!

Maar goed, dit was mijn geweldige voorwoord. Ik hoop dat jullie dit verhaal leuk, al is dat niet het goede woord, gaan vinden. Het onderwerp waar dit verhaal mee speelt is naar mijn mening vrij zwaar, want blijkbaar voel ik me aangetrokken door moeilijke onderwerpen, maar desalniettemin hoop ik dat dit toch iedereens waardering kan verdragen.

Veel leesplezier!

LOSSE HANDENWhere stories live. Discover now