40.Fejezet: A meggondolatlanság órája

1.3K 184 11
                                    

Eren Szemszög

A fára néztünk fel mindketten, magas volt... rohadt magas. De, köszönhetően a kiképzésnek amiben részesültünk még kadétként ezt is megoldjuk... egy óránk, annyi biztosan van rá.

Mászni kezdtünk, alig pár perc elteltével mikor már annyira voltunk magasan amennyire egy átlagos ember nem merészkedik, egy kis kapu volt a fa vastag törzsébe. A kapu nyitva volt, és egy ember állt előtte, számokat tartott maga előtt.

A keze felett voltak a számok, mintha repültek volna, semmi sem tartotta őket. A férfinek aki állt és nézett ránk, mellkasig érő kékes zöldes haja volt, a szemeiből áradt a hidegség. A bőre hófehér volt a ruhái pedig egyáltalán nem olyanok mint a világ lakóinak.. sokkal jobbak voltak az övéi.

A számok pedig, a 19 és a 15. Csak álltunk ott és nem igazán tudtuk mit akar jelenteni... viszont mikor megpróbáltam közelebb menni a férfi felemelte a kezét és a levegővel tollt vissza engem. Utána megszólalt.

-Nem létezik hogy ennyire idióták vagytok.. ha azt hittétek hogy csak úgy felmehettek nagyon tévedtetek... ha, megfejtitek a számokat feljebb engedlek titeket... viszont, már max csak egy óra van... addig míg ez a világ fent marad... szóval igyekezzetek.. mivel még rajtam kívül van valaki.. akinek a szó jelentését kell majd megmondanotok. 

-Mégis... ki a franc vagy te?-Szólt hozzá Levi ridegen.

-Oh... hogy én? Mirror vagyok... üdv.

-Nem a neved kérdeztem... hanem hogy itt, ki vagy.

-Hm... ha megfejted a számokat válaszolok...-Elmosolyodott.-Vagy talán inkább feladod? Ackerman...?

-Nem... csak pusztán érdekelt hogy miért ilyen ismerős a szaros pofád...tch...

-Talán... majd azt is elárulom...-Kuncogásba kezdett.

-Hé te... mit szólnál hozzá.. ha azt mondanám.. hogy tudom a megfejtést? Eléggé amatőr vagy hogy ezzel próbálkozol.. tudod... ezernél is több világba volt már a családunk.. és azért hülyék nem voltunk... a megfejtés... A tizenkilences a Na azaz Nátrium... a tizenötös a P azaz a foszfor és.. feltételezem hogy a szó ami a megfejtés... a Nap.

-Mindig is utáltam az Ackermanokban... hogy túl hamar leesnek nekik a dolgok... de így.. kénytelen vagyok titeket tovább engedni.. még ha a melletted álló meg sem szólalt...

-Állj...először.. áruld el amiket kérdeztem...

-Heh...oh, egy admin vagyok... tudod... egy nagyobb rangú segítő... 

-Egy bukott segítő?-Kérdeztem vissza automatikusan, most szálltam be először a beszélgetésbe.

-Nem mondanám magam bukottnak... de ácsi.. te ezekről honnan tudsz?...

-A neved... vörös a fejed felett... úgyhogy te.. elárultad a Játék mestert..

-Eren.. miről beszélsz?-Kérdezett vissza Levi.

-Te nem látod?

-Áh.. értem... Asory neked adta át az erejét azért látod... ez bizony problémás... viszont... úgyis mindegy... majd Diahr.. elintézi a többit. Sziasztok...

-Várj! Hé azt nem mondtad hogy mi a rákér vagy ilyen ismerős!-Ordított rá Levi, de mire a mondatot kimondta addigra már eltűnt.-A francba... 

-Levi... menjünk tovább.... azt mondta lesz még valaki... akinél csinálni kell valamit hogy feljussunk...

-Igaz...

Tovább indultunk... már vagy 45 perce sétáltunk mikor megláttuk a következő kis kaput.. ahol egy nő állt, furcsa kinézettel, hegyes fülekkel... hosszú hajjal és ruhával is...

-Mi a szó?-Fordult hozzánk.

-Nap..-Válaszolt Levi.

-Helyes... és szerinted ennek mi a jelentése? Mihez köthető ez a világunkba?

-Amatőrök vagytok... elfelejtettétek? Én idevalósi vagyok... a jelentése.. hogy Asory mint játékmester Nap istenség....

-A válasz nem helyes... még két lehetőségetek maradt.

-Mi a!?-Nagyra nyíltak a szemei.

-Levi! Az idő.. még 15 perc..!

-Tudom! 

-Akkor... Szimbolikus értelemben, a Nap az életet adó fényt jeleníti meg, az egység, a legmagasabb isteni princípium képviselője.-Mondtam.

-Ez igaz... de nem erre voltam kíváncsi, még egy lehetőségetek maradt.

Gondolkoztunk.. ki tudja meddig... Mikor a nő már alig látható mosolyra húzta a száját... és az egész környék kezdett sötétbe borulni. Ekkor Levi felnézett olyan tekintettel hogy már tudja... majd a napra nézett, és vissza a már már kuncogó nőre. 

-Te! 

-Igen?

-A jelentése! Akármit mondunk! Mindegy... csak le kell telnie a háromnak! Szóval akkor... a harmadik választást elpasszoljuk.

-Szóval rájöttél?... És most arra következtetsz hogy.. csak időt húzni vagyok itt? Mert ha igen.. akkor tévedsz.. a jelentése az volt...-Kuncog.- Hogyha lemegy a nap... akkor Asorynak is vége... és még van öt percetek...hm.. sok szerencsét...-Eltűnt.

-Idióták vagyunk! Eren haladj!-Futni kezdett a fába vésett lépcsőkön megállás nélkül... azok a percek amik a futással teltek.. óráknak tűntek.. és mikor felértünk....

 és mikor felértünk

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
ℑ𝔫𝔱𝔢𝔯𝔫𝔢𝔱 𝔏𝔬𝔳𝔢𝔯𝔰 [Bᴇғᴇᴊᴇᴢᴇᴛᴛ✔] •𝓔𝓻𝓮𝓷 𝔁 𝓛𝓮𝓿𝓲•Where stories live. Discover now