K-Pop Sektörü Hakkındaki Herşey! !!

2.4K 150 132
                                    


Uzun süredir yazmak istediğim bir bölümdü. Eminim az da olsa bir kısımın sektör arkasında hemen hemen ne olduğu hakkında bir fikri vardır.

Öncelikle Trainee namı diğer stajyer hayatı ile başlamak istiyorum. Şirketlerde belirli yasaklar var. En belirgin olanları;

-- İçki içmek

-- araba kullanmak

-- Sigara kullanmak

-- Gece klüplerine gitmek

-- İlişki

-- Erkek ile kız stajyerlerin görüşmesi

Şirket 1996 ile 2007 yıl arasında doğmuş kişileri alıyor. Çoğu şirkette belirli ülkelerden yabancı stajyer alıyor. Bu yüzden şirketlere başvurmak isteyen varsa buna dikkat etsin çoğu şirket almıyor özellikle Pledis. Ve sanırsam BIGHIT'de kız stajyer almıyor.

Ve şirketlerde idol olmak için son yaş 23 yani eğer 23 yaşında çıkış yapamadıysanız ve hala stajyer iseniz şirket sizi şutluyor. Hatta KARA Project izleyen bilir orada Sojin adında bir kız vardı 22 yaşındaydı. Yarışmayı kazanan KARA üyesi olacaktı ama Sojin 4. oldu ve 23 olduğunda şirketten ayrılmak zorunda kalacaktı 5 yıllık stajyerlik yapmıştı 1 sene sonra sanırım intihar ederek hayatına son verdi. Evet böyle şeyler var.

Şirketler genelde kişileri en genç yaştan itibaren almak istiyorlar ki daha çok gelişebilsinler. Bu yüzden 18 yaşları sırasında şirkete girildiğinde pek fayda sağlamıyor. Örneğin TWICE Mina'nın şirkete girdikten hemen 1 yıl sonra çıkış yapması büyük şanslardan biri.

Yabancı üye olmanın zorluğu ise tek başınıza bilmediğiniz bir ülkeye gitmek, diğer stajyerler konuşurken ne konuştuklarını anlayamamak, kültür şoku, tek başına zorlanmak.

İlk olarak bu şekilde giriş yapmak istedim. Bu bölümün devamı gelecek diğer bölümde Grupların nasıl bir araya getirildiği ve aralarındaki üye ilişkilerinden bahsetmek istiyorum. Yazmamı istediğiniz bir konu veya sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz. İyi günler.

K-POP Eleştirileri (Kız Grupları)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin