5.

921 54 20
                                    


Na vratima se pojavila majka,kao da je predosjetila da se Tei nešto dogodilo. Došla je odmah do nje i samo je zagrlila. Tea je počela plakati i kroz suze joj je pričala što se dogodilo.

"Zlato moje,ne brini,to je prošlo,on ti više ne može nauditi. Sada imaš brata uz sebe i znaš da si na sigurnom."

"Mama,Boris je rekao da će se vratiti po mene. On polaže neko pravo na mene. Kaže da samo njemu pripadam i da će me imati. Odakle mu pravo da izgovara takve gluposti? Nije valjda da ste s njegovim roditeljima sklopili neki dogovor?"

"Tea,smiri se. Sve ću ti ispričati." -rekla je blagim glasom.

"Dakle postoji neki dogovor ili nešto slično?"

"Dušo,kada si ti imala 4 godine,Borisu je bilo 8,on je stalno govorio koliko te voli i kako ćeš jednoga dana ti biti njegova princeza. Uvijek te je pazio i baš te je volio. Tako smo jednoga dana,kada si već imala 10 godina,otac i ja,zajedno s Borisovim roditeljima sklopili dogovor. Sve je bilo u vezi tvrtke,kako će se naše firme povezati i postati jedna velika firma,najjača na našem području. A onda je Borisov otac u ugovor još stavio i klauzulu kako se ti i Boris morate vjenčati kada ti budu 22. Naravno, Ivan je tijekom cijelog tvog odrastanja pazio na tebe i cijelu našu obitelj. Znaš i sama da je najveći dioničar Zrinjskog,s time nas je i držao u šaci,jer je cijelo vrijeme govorio da će Zvoni uništiti karijeru,ako otac razvrgne ugovor. Tata je to toliko puta želio učiniti,posebno nakon svega što ti je Boris učinio,ali Ivan je stalno prijetio uništenjem i nas,ali i Zvonine karijere! A sada strahujemo za Danijela,znaš i sama da je počeo trenirati u Zrinji. Mislim da je najbolje,da unatoč svemu što ti je učinio, ipak da se udaš za Borisa. On te stvarno voli,samo što je jako posesivan i ljubomoran."

U meni je bujao bijes,nisam mogla vjerovati kako me vlastita obitelj mogla tako izdati,za neku glupost.

"Ne mogu vjerovati da ste to učinili! I unatoč svemu draži vam je vaš glupi dogovor od života vlastite kćeri!" -proderala sam se i izletila iz sobe.

U dnevnu sobu sam uletjela skroz uplakana i bijesna,a tamo me dočekalo pola momčadi Hajduka. Ajme,poželjela sam da me proguta zemlja. Potpuno sam zaboravila da su dečki ovdje,sigurno su čuli sve. Još gore,sada ih pogotovo neću moći pogledati u oči. Odjednom se mama pojavila.

"Tea,dušo,molim te,ne nagli previše. To smo sve učinili za tvoje dobro,i dobro tvoje braće."

Samo sam je strijeljala pogledom. Da pogled može ubiti mislim da bi ležala mrtva.

"Majko,ne prodaji mi te priče. Ovo vam nikada,ali baš nikada neću oprostiti. Ne mogu vjerovati da ste me tako lako prodali,samo da bi braći u karijeri bilo bolje. A kad se samo sjetim kako je otac govorio da me voli više od ičega,kako sam ja njegova princeza,a onda me tako jeftino prodati za dobrobit tvrtke. Ne mogu vjerovati!"

"Stani,Tea..o čemu pričaš? Kakva karijera,kakva prodaja?" -odjednom se Zvone oglasio.

"Izbaci ovu gospođu iz stana. Ne želim ni nju,ni gospodina kojeg sam smatrala ocem više ikada vidjeti. Mrzim vas! Upropastili ste mi život!"

"Zlato,smiri se,molim te. To sada misliš,ali i sama znaš koliko si nagle naravi. I znaš da ćeš promijeniti mišljenje." -približila mi se,da me zagrli,a ja sam se samo odmakla i počela još više plakati.

Što sam se više udaljavala od nje,tako sam osjećala kako me nečije ruke snažno grle. Toma. Poznaje me par dana,a već je saznao sve mračne tajne mog života,čak i one koje ni sama nisam znala. Dok me je Toma tako čvrsto grlio,Zvone je u zagrljaj primio majku koja se toliko tresla i plakala. U jednom trenutku bilo mi ju je žao,toliko su je moje riječi zaboljele,ali ne mogu,jednostavno ne mogu joj oprostiti. Bar ne još.

Zvone p.o.v.

Dok ne saznam cijelu istinu,ne mogu zauzimati strane,jer možda učinim veliku pogrešku. Možda je ovo opet neki Tein hir. Ali u očima joj vidim koliko je nesretna. A s druge strane tu je majka,kojoj je srce cijepa zbog njenih riječi. Još uvijek ne mogu vjerovati da joj je rekla da ih mrzi. Ali moram razgovarati s njom da vidim o kakvoj ona prodaji priča. Majku sam odveo u svoju sobu da legne,znam da joj je teško. Dečke sam zamolio da idu doma. Samo je Toma ostao,jer je Tea još uvijek bila u njegovom zagrljaju i tiho jecala. On ionako zna,već pola toga,a vidim i da mu je Tea počela vjerovati. Prišao sam im i sestru nježno zagrlio.

"Ljepotice,sada se smiri i polako mi ispričaj sve što ti je majka rekla."

Polako se smirila i kimnula glavom. Iz očiju punih suza joj je isijavao bijes.

"Zvone,sve su mi smjestili. Kada sam imala 10 godina s Ivanom,Borisovim ocem su sklopili dogovor. Ja ću se s 22 godine udati za Borisa,a oni će spojiti naše tvrtke u jednu veliku,najjaču na našem području. Kaže da me je on od malena volio i da je uvijek govorio kako sam ja njegova kraljica. Osim tvrtke,znaš da je Ivan i veliki dioničar Zrinjskog. U ugovoru je prijetio uništenjem tvoje karijere. Otac je nakon onog događaja,toliko puta htio razvrgnuti ugovor,ali Ivan nije dopuštao."

"Ako se radi o mojoj karijeri,ostavit ću je sam. Ne želim da si uništavaš život radi moje karijere. Prekinuti ću s nogometom. Učinit ću što god treba,ali ti se za tog gada nikada nećeš udati!"

"Nećeš prekidati karijeru radi mene. Ja ću pobjeći na kraj svijeta ako treba. Neću ti dopustit da sebi upropastiš život."

"Tea,nećeš nigdje ići,imaš nas dvojicu. Ne brini se. A ti Zvone nećeš prekidati karijeru. Tea je i sama rekla,otac tog Borisa je vlasnik Zrinjskog,a ti si igrač Hajduka. On ti ništa ne može. Koliko znam Hajduk te je kupio od Širokog,a ne Zrinje. Tako da taj lik mlati praznu slamu."

Toma je stvarno pravi prijatelj. A vidim i da jako voli Teu. Toliko je želi zaštititi od svega. Nadam se da će uspjeti,i da će mu ona upotpunosti pokloniti svoje povjerenje. Njoj treba netko poput njega.

"Toma,pa imaš potpuno pravo. Ništa mi ne može. Tea spašena si,ne moraš nigdje bježati,jer sa mojom karijerom te ne može ucjenjivati."

"Zvone,hvala ti. Toliko me voliš da si spreman odreći se i svoje karijere radi moje sreće. Nikada neću moći dovoljno zahvaliti anđelima što su mi poslali ovako divnog brata,koji bi i život dao za mene."

Čvrsto sam je zagrlio i poljubio u tjeme. Moja je sestra je tako divna. Poput anđela je. Ali kada je netko povrijedi,može se pretvoriti i u najgoru osobu. Pogotovo nakon one noći. Postala je krhka i jako nježna. Zato je moramo i Toma i ja štititi. Pogledao sam je još jednom,a ona je mirno spavala na Tominom ramenu. Tako je predivna. Nikad je više nitko neće povrijediti,kunem se.

*****************

Prošlo je tjedan dana,otkada smo sve saznali. I Tea i ja smo i dalje jako ljuti i povrijeđeni. Majka svaki dan zove,ali jednostavno,nijedno od nas nema volje razgovarati s njom. Ne nakon,što su nas tako izdali i prodali. Ona se skroz promijenila. Izlazila je samnom i dečkima par puta. Počela je puno piti. Prije je uvijek popila po 2-3 čaše,i uvijek je pila Jackie s Colom. Nikad sami Jackie. A sada,ga popije samog,cijelu bocu sama. Jako me strah za nju. Ne odavajam se od nje ni sekunde. Ide samnom ne treninge,čak i pomaže u klubu u pripremi ove utakmice protiv Dinama.

"Tea,obećaj mi da ćeš se promijeniti. Ne mogu gledati kako sebi upropaštavaš život. Što je bilo s onim da te zovu agencije iz Milana i New Yorka da nosiš njihove revije? A ti ovdje bezveze uništavaš sebi život i izgled radi neke gluposti koja se već riješila."

"Kako misliš da je se sve riješilo? Ja se neću udati za njega,nikada. Ni da je jedini muškarac na svijetu!"

"Razgovarao sam s ocem sinoć,sve mi je rekao....."





A.n

Pošto priča ima sve manje zvjezdica,a i sama nisam baš zadovoljna jer ne znam ni vaše mišljenje...mislim da cu je najvjerojatnije prekinuti. Zanimaju me vaša misljenja o tome. Ostavite komm i zvjezdicu.

ZABRANJENA LJUBAV📝Where stories live. Discover now