6.

866 42 3
                                    

"Kako misliš da je se sve riješilo? Ja se neću udati za njega,nikada. Ni da je jedini muškarac na svijetu!"

"Razgovarao sam s ocem sinoć,sve mi je rekao. Kaže da ćeš se udati za Borisa,bez obzira što ti misliš o tome. Imaš još 4 godine do toga. Kada ti bude 21,doći će te zaprositi."

Poludila sam kada sam ovo čula. Ne mogu vjerovati kakve on gluposti priča.

"I tebi je to riješeno?! Pa ipak se trebam udati za tog kretena. Nema šanse! Ubit ću se! To je najbolje rješenje."

"Tea,kako ti takva glupost može pasti na pamet. Da to više nikada nisi ni pomislila,a kamoli izgovorila. Našao sam rješenje. Nemoj odmah bjesniti."

"A jel? Pa da ga čujem,ako uopće postoji."- rekla sam sarkastično.

"Naravno da postoji. Udati ćeš se za Tomu. Već sam razgovarao s njim o ovome,on se u potpunosti slaže s ovim. Štoviše,ovo je i bila njegova ideja."

"Molim?! Ne mogu vjerovati,Zvone! Pa gori si od naših roditelja. Srušili ste mi sve snove. Čak,ako sam se ikada i mislila udati,sada definitivno neću."-naravno da sam pobjesnila kada sam ovo čula. Kako je samo i mogao pomisliti da ću se udati za nekoga koga uopće ni ne poznajem. Uvijek sam sanjala da ću se udati za nekoga koga volim i tko mene voli. Da će iz naših očiju sijati ljubav. Da će to vjenčanje biti kao iz bajke. On da će biti moj princ,ali ne na bijelom konju. Oduvijek znam,da će moj princ biti u dresu i kopačkama. Ali to što će se moj život upropastiti,ne mora se i Tomin upropaštavati.

"Tea,pa zar nije bolje da se udaš za nekoga tko te stvarno voli kao što je Toma. Nego da se udaš za osobu koja ti je toliko naudila?"

"Zvone,ne razumiješ. Ako već moj život mora biti upropašten,zašto će i Tomin? Sigurna sam da me on ne voli,nego se samo sažalio nada mnom. Tko bi mogao voljeti ovako oštećenu osobu,kao što sam ja?"

"Tea,u ovih nekoliko tjedana koliko te znam,zavolio sam te. To nije sažaljenje,to je ljubav. Sa Irenom ovo nikada nisam osjećao,ali kada sam tebe ugledao,odmah sam znao da si ti ona prava. To je bila ljubav na prvi pogled." -odjednom se Toma stvorio u našem stanu.

"Toma,ne možeš me voljeti,niti me ne znaš dobro. Ne možeš sebi upropastiti život. To ti ne mogu dopustiti!"

"Gle,nećeš mi upropastiti život. Ok,ne volim te još. Za to je još uvijek rano. Ali znam da mi se sviđaš,jako. Ne moraš se iste sekunde udati za mene. To je bio samo prijedlog. Ako i nađeš nekoga koga ćeš zavoljeti i tko će te činiti sretnom,nitko neće biti sretniji od mene. Ali ako se to ne dogodi,za dvije godine ćemo se vjenčati,i tako ćeš biti spašena. Ne mogu dopustiti da se udaš za onog gada Borisa,koji te je toliko povrijedio."

Zbunjeno sam ga pogledala,kako on zna za sve s Borisom? Mislila sam da zna samo ono što je i vidio.

"Tea,ja sam mu rekao cijelu istinu. Najbolji prijatelj mi je i vjerujem mu kao bratu. Uostalom,jako mu je stalo do tebe i ima pravo znati sve što se dogodilo."

"Zvone,po drugi puta danas si me razočarao. Kako si samo mogao onaj dio života kojeg se toliko stidim,koji se toliko trudim zaboraviti,ispričati bilo kome,pa makar to bio i Toma?"

"Ne ljuti se na njega. Ja sam želio znati istinu kako bih ti mogao pomoći."

"Toma,hvala ti na ponudi i želji da mi pomogneš,ali ja to ne mogu prihvatiti. Ne mogu ti to dopustiti."

Imala sam osjećaj da ću uskoro upoznati nekoga tko će toliko uzdrmati moj svijet. Nekog dečka koji će me ludo voljeti,baš kao i ja njega. No,naravno da to njima dvojici za sada ne smijem ni spomenuti.

Zvone p.o.v

U potpunosti je razumijem. Treba joj vremena da donese ovako tešku odluku. Ali Toma je nevjerojatan. On je stvarno zaljubljen u nju,dok se toliko želi žrtvovati radi nje. Samo se mogu nadati da će moja sestrica ovaj put donijeti ispravnu odluku.
Pogledao sam prema Tomi,a njegov pogled je bio pun boli,ljubavi i čežnje. Znam da je to sve zbog Tee. Praktički je odbila njegovu prosidbu. Ali poznajem ja nju,znam da će o svemu dobro prosuditi,da će podvući crtu i zbrojiti sve pluseve i minuse oko ovoga.

"Brate,ona je jako tvrdoglava. I trenutno joj ponos ne dopušta da i tebi upropasti život. Ali vjeruj mi,imam neki pozitivan osjećaj u vezi nje. Znam da će na kraju biti sretna. Samo ne želim ti rušiti snove,ali mislim da će naći nekoga."

"Zvone,kao što sam i njoj rekao,meni nije bitno,hoće li ona na kraju prihvatiti moju prosidbu ili ne. Jedino što je bitno je da se neće udati za onog idiota. A to što će naći nekoga drugoga,nije ni važno. Istina,zavolio sam je,ali jedino bitno mi je da je ona sretna. Tek kada vidim onaj iskreni osmijeh na njenom licu,tek tada ću biti sretan."

"Ti nju stvarno voliš? Ja ne bih mogao gledati osobu koju volim s drugim."

"Još davno kada smo se Jakov i ja posvađali oko jedne cure,mislim da smo bili osnovna škola. Tada sam naučio pravu vrijednost ljubavi. Mama mi je rekla: " Ako nekoga voliš pusti ju. Ako ti se vrati,stvarno te je voljela. A ako ti se ne vrati,nikada te nije ni voljela."   To ću uvijek uraditi. Misliš li da me je Irena,stvarno voljela,dal bi me ikada ostavila na tako grozan način."

"Stvarno ti se divim. Tako jednostavno prepustiti osobu koju voliš drugome. To malo tko može. A što se one Irene tiče,ona te nikada nije ni voljela,da je nikada te ne bi prevarila. Ali u jedno sam siguran,a to je da Tea to nikada ne bi napravila."

"Znam. Kroz svašta je prošla i sigurno se boji nekome pokloniti svoje srce. Ali ja ću polako,ali sigurno se truditi da zadobijem njezinu ljubav i ključ od njenog srca."

Dok je to govorio iz očiju mu je sijala ljubav. Sada sam 100 posto siguran,da je sve bila dobra ideja.

Toma p.o.v

Prošlo je već dva tjedna od kada sam Tei predložio da se uda za mene. Naravno,još nije donijela odluku.

"Bojim se. Treba mi vremena za donijeti ovako tešku odluku. Još sve rane na meni nisu zacijelile. I ne bih ti voljela uništiti život,jer ja više ne mogu voljeti,a ti ne zaslužuješ ništa drugo osim ljubavi." - to mi je rekla onog dana.
Od tada smo često zajedno. Izlazimo svaku večer na rivu ili na plažu. A ona je svaki dan na našim treninzima,pomaže u klubu oko pripreme za utakmicu protiv Dinama.

Danas je posljednji trening prije te važne tekme. Tea će me čekati pred stadionom pa ćemo skupa na ručak. Jedva čekam da joj dadnem ono što sam dao izraditi za nju.

Tea p.o.v

Čekam Tomu pred Poljudom. Trening bi trebao biti gotov svake minute. Pregledavam društvene mreže,i stvarno puno ljudi me počelo pratiti i slati mi poruke svakodnevno od kada sam došla u Split. Sigurno su vidjeli i slike koje je Toma objavio. Jedna poruka mi je posebno zapala za oko. Bila je od Irene. Pošla sam je pročitati,ali u tom trenutku netko je stao iza mene i stavio svoju ruku preko mojih usta. Udarila sam ga,baš onako kako su me braća naučila,ali to nije pomoglo. On me je počeo vući daleko od Poljuda,prema svom autu. Bila sam prestravljena. Nisam mogla ni tražiti pomoć. Samo sam se koprcala i mahala na sve strane u nadi da ću ga udariti. Ali svi moji pokušaji su bili bezuspješni.
Kada me je spustio pored auta,kako bi ga otključao,začula sam glas.

"Pusti je odmah!"

I vidjela snažan udarac i mog otmičara kako se ruši na pod. To je posljednje čega se sjećam prije negoli sam se onesvjestila.

A.n

Evo ga...novi nastavak je tu...posvećujem ga Queen_S_793 koja je bila toliko uporna u namjeri da nastavim pisati. Hvala vam na svakom čitanju i voteu.
Ps,pjesma dočarava Tomine osjećaje prema Tei...zanemarite ovu zezanciju na početku snimke..samo je jedan gdin Sergej.

Vaša icequeen1912❤

ZABRANJENA LJUBAV📝Where stories live. Discover now