Kapitola XIX.

3.4K 252 1
                                    

Počet popravených dívek: 51
Počet prodaných dívek: 12
Počet uvězněných dívek na hradu: 2
Počet nezvěstných dívek: 30

Valčík - oblíbený tanec Emmy. Kéž by tady byla!

Cameron zamyšleně promíchala šampaňské ve své skleničce. To je mi tedy večer! Zatím jen stojí celou dobu v rohu a pozoruje ostatní, jak se baví.

Daniel právě živě vyprávěl nějakou příhodu drobné blondýnce, ale přitom celou dobu potají pokukoval po Cameron. Kousek opodál postávala černovlasá dvojčata Finn s Lucasem a nejspíš pořádali soutěž v pojídání jednohubek. Cameron se mimoděk usmála. Měla chuť se k nim přidat, ale bála se, že by jí mohli poznat.
Spatřila i velitele královské armády stojícího v hloučku mužů v uniformách i s jeho dcerou Larissou. Po Keirovi nebylo vidu ani slechu a Cameron předpokládala, že Chris bude s ním.

V rytmu hudby se jemně začala pohybovat na špičky a zpět a upíjela ze své skleničky. Pohled jí padl na tanečníky plující ladně po tanečním parketu. Tolik jim záviděla!

Najednou toho na ni bylo moc. Srdce se jí sevřelo steskem po domově. Po Emmě a Dorothy. Oči se jí zalily slzami. přece chci jenom domů! To toho žádám tolik?  Ale věděla, že nejdřív musí dokončit své plány. Vždyť se dostala už tak daleko.

Nenápadně si utřela slzu.
Náhle hudba utichla a přes celý sál zahřměl hlas:"Prosím, povstaňte!"
Všichni lidé strnuli a napřímili se.

"Přivítejme nyní Jeho Veličenstvo, milovaného prince království Duëru a nástupce našeho drahého krále - přichází Jeho Výsost Keiro Fillipo de la Rosa!"

Cameron i všichni kolem se hluboce poklonili a ticho, které nastalo, téměř trhalo uši.

"Děkuji, Svene." uslyšela Keirův hluboký hlas a představila si jeho oslnivý úsměv. Hned jí bylo o něco lépe.

Nenápadně vzhlédla a spatřila, jak se princ rozhlíží po sálu. Pak se jejich oči potkaly.

Opět se topila v té elektrizující zelené barvě a koutky úst se jí automaticky roztáhly do úsměvu. Cítila podivný pocit v břiše a vybavila si všechna jejich setkání.

Keiro zamířil rovnou za ní. Cameron si uvědomila, že ji vlastně nezná. Dneska není Cameron, ale Jasmine de Bell - pro Keira úplnou cizinkou. Asi si myslí, že bude snadnou kořistí pro dnešní večer. Jako tehdy, když jí nabízel kočičky zdarma.

Při té představě se ušklíbla a musela potlačit smích. Kdyby jen věděl!

Potom se opět ozval ten zvučný hlas a ohlásil dalšího člověka. Tentokrát se začali lidé klanět dřív, úsměvy jim zmizely a v sále bylo ještě větší ticho.

"Prosím, poklekněme a přivítejme našeho nejjasnějšího panovníka a vládce království Duëru - Jeho Veličenstvo král Weren Sebastian II. de la Rosa."

Cameron zvědavě pohlédla na krále, protože doposud neměla šanci ho spatřit. Málem se jí zastavilo srdce.

Keiro byl opravdu pohledný a měl v sobě jakousi jiskru, ale jeho starší bratr?

Úplně ji z toho pohledu mrazilo.
Oba bratři byli hnědovlasí a tolik podobní, jenomže král měl ledově modré oči, které působily naprosto chladně a bezcitně. Bylo jí z toho pohledu špatně a tak raději stočila pohled trochu níž.

Měl ďolíček na bradě stejně jako Keiro a vysokou postavu v uniformě vyplňovalo svalnaté tělo.

Tak tohle byl on - krutý král a vrah téměř padesáti dívek.
A v tu chvíli na ni král pohlédl.

KRÁLOVA PODVODNICEWhere stories live. Discover now