Kapitola 29.

3.9K 234 52
                                    

Počet strávených dnů na zámku: 46
Počet záchráněných dívek: všechny

Cameron zůstala na obrovské zvíře oněměle zírat. Schovaná za Renem pozorovala, jak se drak pokouší dostat do sálu. Jenže otvor v okně nebyl pro tvora dost velký. Weren sevřel její ruku o něco pevněji a začal couvat. Drak zařval. Cameron leknutím vypadl meč z ruky a se zařinčením skončil  na podlaze. Temné oči tvora se upřely na dívku. Jeho gigantické tělo sebou zuřivě zmítalo a nazelenalé šupiny se v záři svícnů podivně leskly. Ale z díry se nemohl vyprostit.

Pro Cam bylo těžké uvěřit, že vidí opravdového draka. Měla za to, že dávno vymřeli. Byl to šok. Ren jí stáhl za sloup právě ve chvíli, kdy se z drakova hrdla vyvalil zářící ohnivý proud. Za sloupem vedle nich se krčili darkorští panovníci.
"Na tohle všechny ty sítě?" zakřičel Ren přes drakův řev. Ozval se zvuk tříštícího se skla. Cameron se však neodvažovala podívat, co se děje.

Královu tvář osvítil další rudý záblesk.
Zla zlatá záře... Blesklo jí hlavou a na mysli jí vytanula slova proroctví.
Až přijdou strašné časy
a zlá záře zlatá zahalí svět,
Jasmín s ustřiženými vlasy
vrátí pokoj do království zpět.

Tak tohle byla zlá zlatá záře? Žádná armáda ale draci! Měla zachránit Darkor? Teď? To nyní přišel čas? Ale vždyť ona ani netušila, co si s tvorem počít!

Náhle si uvědomila, že všude panuje klid. Vyměnila si s králem krátký pohled a pak Ren jí zatáhl za ruku. Vyběhli směrem ke dveřím ze sálu. V místnosti bylo šero, protože hořící svícny již dávno zhasl průvan. Cameron upřela pohled k oknu. Díra v něm zela prázdnotou. Nějakým zázrakem ještě nic nechytlo. Ale nebude trvat dlouho, než se drakovi povede zapálit celý hrad.

Cameron vyjekla, když se mezi sloupy objevila hlava šupinatého tvora. Ale Ren nezastavoval a táhl jí dál. "Dejte pozor!" vykřikla varovně Neyassi schovávající se za svým manželem. Drakovi z nozder stoupala horká pára, která se mísila s kouřem v místnosti. Tezkopádně se k nim přibližoval. Cameron to s hrůzou pozorovala. Sežere je? Sežehne na popel?

Když už si dívka myslela, že je zachvátí další ohnivý proud, královna znovu vykřikla a odlákala tím jeho pozornost. Bylo pěkné, že se jim rozhodla pomoc. Možná se snažila zbavit špatného pocitu ze strašných činů, které provedla. Ren otevřel dveře a vyklouzli na chodbu. Cameron se opřela o stěnu a těžce oddechovala. Krev jí tepala ve spáncích a srdce divoce bušilo.

"Drak... Je tam drak!" opakovala naprosto pomateně. Ren přešel k ní a objal ji. "Jo," hlesl, "je tam drak." Začal jí konejšivě hladit po zádech a tichým hlasem pokračoval:"Teď musíme pryč. Varovat armádu a zbavit se ho." Odtáhl se od ní a prohrábl si černé vlasy.

Cameron se zamračila:"Jak jako pryč? Vždyť jsou uvnitř ještě darkorští panovníci!"
Ren pokrčil rameny. Vypadalo to, že jsou mu naprosto lhostejní.
"Werene Sebastiane II. de la Rosa!" namířila ukazováček na jeho hruď. "Prostě se tam vrátíme a pomůžeme jim!"

Král zavrtěl hlavou a obrátil se k odchodu. "Půjdu s tebou nebo bez tebe, to je mi fuk, Rene." zavolala za ním naštvaně. Weren se zarazil. Sladce se usmála a založila si ruce na prsou. "Miluju tě, ale občas bych tě raději neznal, Cammie." povzdychl si a obrátil se ke dveřím. Miluju... Miluju...

KRÁLOVA PODVODNICEWhere stories live. Discover now