Kapitola 30.

4.4K 289 102
                                    

Počet strávených dnů na zámku: 55
Počet záchráněných dívek: všechny (bez Elly)

Cameron upřeně zírala do zrcadla na své propadlé tváře, z nichž vystupovaly známé hnědé oči. Skoro se nepoznávala. Jak moc se za dva měsíce člověk může změnit? Tolik se toho událo. A teď je všemu konec. Konečně.

Bezděčně vztáhla ruce ke krku, aby si upravila límeček královsky modrých šatů. Tristě, její služebné, se nepovedlo zamaskovat modro-fialové modřiny. A tak si pro dnešní slavnostní ples vybrala šaty se stojáčkem, který její ošklivě pohmožděné hrdlo zakrýval. Při vzpomínce na vojákovi ruce, jak nelítostně tiskly její krk, se zachvěla.

Ozvalo se zaklepání na dveře. Cameron odtrhla pohled od zrcadla a přešla k oknu. "Vstupte!" zavolala. Slunce pomalu zapadalo a začátek slavnosti se neúprosně blížil. Samozřejmě se na ni těšila, ale zároveň cítila tu podivnou nervozitu.
"Ale, ale..." ozval se známý hluboký hlas," řekl bych, že s takovou tu někdo brzy získá korunu. Takové krásce ani král neodolá."
Cameron se s pobaveným úsměvem otočila:"To by mě teda zajímalo kdo, Keiro."

"Cam, chce to sebevědomí!" odpověděl zcela vážně princ, ale jeho zelené oči vesele jiskřily. To už ale Cameron nevydržela a vrhla se mu kolem krku. Se smíchem jí k sobě přitiskl. "Dost, že ses taky ukázal!" zamumlala dívka do jeho černé košile.

Připadalo jí to jako věčnost od chvíle, kdy se viděli s Keirem naposledy. Když se před pár dny vrátili z bitvy, odjel princ do Murku. Dohlížel na převoz darkorských panovníků. Callyor a Neyassi byli za jejich špatná rozhodnutí zbaveni funkce a ztratili veškerou moc.
Beztak z království, jemuž vládli, nezbylo téměř nic. Poblíž Babudaru pro ně vyhradili skromné venkovské sídlo a dál se o ně nikdo nestaral.

"Né, že bych si stěžoval, ale pokud mě nepustíš, Ren mě nechá rozčtvrtit." přerušil Cameroniny myšlenky Keirův smích. "Oh, jistě." Cameron od něj odskočila, jako by se popálila a marně se snažila skrýt červené tváře. Začala si vybírat neviditelná smetíčka ze svých dlouhých krajkovaných rukávů. Opět se ozvalo zaklepání a bez okolků dovnitř vpadl Freguss.

"Cameron," spustil rozhořčeně aniž by zaregistroval princovu přítomnost, "snažil jsem se jim vysvětlit, že nemáš čas a připravuješ se na slavnost, ale vůbec mě neposlouchají!" Za ním se objevila skupinka lidí. Cameron nechápavě naklonila hlavu na stranu a vyčkávala.

Jessica vešla svižným krokem do místnosti. Na tváři jí zářil široký úsměv a za ruku táhla Gideona, který se stal její neoddělitelnou součástí. Za Jess se začaly objevovat další bojovnice. Cameron zahlédla Erin, Agnes, Shiru, Isidar a Ablu. Přišla i Miriam s Benem. Všichni byli slavnostně oblečení a vypadali spokojeně. Vlastně z nich sálal takový zvláštní klid.

"Co tu děláte? Proč nejste na plese?" Cam se na skupinku podívala pohledem, v němž se mísil zmatek a překvapení. Za hlasitého klamání podpatků přešla k nim. "Chtěli jsme ti poděkovat." ozvala se z hloučku Isidar.
"Ale za co?" pokrčila rameny. Erin vyprskla smíchy:"Prej za co!" Dívky se rozesmály.
"Všechny jsi nás zachránila, Cam."  vydechla Agnes.

Cameron se zamračila a zavrtěla hlavou:" Já jsem skoro nic neudělala. Ella, ta si zaslouží váš obdiv." Po jejích slovech se u dveří ozvalo významné odkašlání. Oči všech přítomných se upřely na dotyčného. "Skoro nic? Ale no tak, Cameron!" Chris si založil ruce na hrudi, vydal se k ní a přitom nevzrušeně pokračoval:"Vypravila ses do Leaweru takový kus sama. Ne, abys zachránila  sebe, ale hlavně sestry a pak všechny ostatní dívky. Uprostřed noci jsi do vyčerpání cvičila šerm, který byl beztak nakonec příšerný."

KRÁLOVA PODVODNICEWhere stories live. Discover now