Kapitola XXII.

3.2K 239 8
                                    

Počet popravených dívek: 51
Počet prodaných dívek: 12
Počet uvězněných dívek na hradu: 1
Počet nezvěstných dívek: 34

Svítalo. Cameron běžela za Danielem, kterému to stále nesmírně slušelo. Nestihl se převléknout z obleku a Cameron se marně snažila soustředit na jejich úkol,  který zůstával neznámý.

Měla na sobě nějaké hadry, které našla v hradní kuchyni. Do hostince by to nestihla dřív než Daniel. Potkala ho u hradu, když se vracel s nepořízenou zpět a na všechny strany volal její jméno.

"Myslíš, že je to další zkouška?" lapala po dechu. Se svojí kondicí by měla něco udělat, jestli se chce dostat na zámek jako rytíř.

"Netuším, ale má následovat divadlo... Takže by to nedávalo smysl, ne?" zavolal na ni odpověď Daniel, který se neobtěžoval ani otočit. Bloudili bezděčně zámeckými chodbami a snažili se najít někoho povoleného, kdo by je zasvětil.

Opravdu někdo napadl hrad? Jsme v nebezpečí? Proč nepovolali armádu?
A co to divadlo? Divadlo... No ano! Celé to je jen představení! Není to doopravdy. To přepadení není skutečné. Ani ta mrtvá komorná!

"Daniely!" zastavila se ohromená poznáním,"Je to jen hra! Stůj!"
Nechápavě se na ni otočil a nevěřícně kroutil hlavou. I přes jeho nedůvěru se o pár kroků vrátil ke Cameron. Pak vyčerpaně rozhodil rukama:"Zbláznil ses, Camerone? Nemáme čas na tvoje domněnky!"

"Ne, musí to být pravda! Poslali by armádu, ne nedopečené rytíře. Je to jen na oko, hra, divadlo, předsta-" Blonďák ji náhle utnul v polovině slova:"Chápu, chápu. Jenže proč by to takhle zkomplikovali?"

"Jo, to taky nevím, kdo měl tak hloupý nápad a chce nás vyděsit." zabrblala otráveně Cam a opřela se o velkou komodu na chodbě. Daniel znovu rozhodil bezradně rukama:"Kam ale půjdeme?" Cameron se zamyslela. Kam by tak měli jít herci? Špatná otázka... Kam by jako herci zamířili na zámku?

"Kde se na zámku hraje divadlo?" obrátila se na Daniela.
"Ve velkém sále... počkej, myslíš, že tam máme jít? Vždyť tam byl ještě před chvílí ples!" Nestihla odpovědět, protože k nim chodbou mířila dvojčata Lucas a Finn.

"Proč tady pořád stojíte?"
"Dělejte něco!"
"Hrad je v nebezpečí!"
"Někdo nám překazil ples..."

Daniel je přerušil a začal na ně chrlit Cameroniny poznatky. Kluci jen nechápavě zírali. Nevypadali úplně přesvědčeně, přesto se k nim rozhodli přidat. A tak se společně vydali do velkého královského sálu, kde se předtím konal ples.

Monumentální sál byl vyklízený. Stoly s občerstvením, nástroje muzikantů i výzdoba byly pryč. Sál náhle působil ještě prostorněji. Nebyli první, komu došlo, co je cílem. Cameron zpozorovala, že v hloučku mužů již stojí i ten otravný Freguss. Proč mu všechno tak jde? Co je zač?

A pak uviděla stát na pravo vedle trůnu velitele královské armády. Takže to je asi opravdu jen zkouška... Měla pravdu!
Na druhé straně se zubil princ Keiro. Její pohled spočinul na muži, který seděl na trůnu. U této zkoušky byl přítomný sám král Weren Sebastian II. de la Rose a pozoroval ji.

Zdravím!
Bohužel zase odjíždím a tentokrát i bez mobilu, takže nebudu psát. Za týden jsem zpět a pak CSM v Olomouci...

Jsem zvědavá, jak budu stíhat nové kapitoly =D
Držte mi palce!

Opět vám moc děkuji za vote a komentáře
Mějte se krásně!

Vaše warca

KRÁLOVA PODVODNICEKde žijí příběhy. Začni objevovat