Kapitola 11.

3.2K 218 15
                                    

Počet strávených dnů na zámku: 7
Počet záchráněných dívek: 0

Cameron nemohla dýchat. Připadalo jí, že se svět zastavil a všechno se na ni řítí. Před očima viděla bůhví proč Danielův zářivý úsměv a rošťácké hvězdičky v očích. Nemůže být mrtvý! Pomateně třásla hlavou, aby se od té myšlenky osvobodila.

Nevěděla, kdy vyklopýtala z Saellovi pracovny, ale teď letěla chodbou. Možná to nebylo všechno, co jí chtěl mistr říct, ale déle tam zůstat nemohla. Utíkala, jak nejrychleji mohla. Běžela zámeckými chodbami, jenž se splétaly do složitého bludiště, ve snaze dostat se ven. Potřebovala vzduch... Nemohla tu být už ani chvíli. Chtěla utéct před tím závojem smrti, který na ni každou chvíli dopadne...

Tohle místo zkrátka nevěstí nic dobrého. Nejdřív se zámkem měla spojené ty nebohé dívky, pak tu ležela den v bezvědomí po své hloupé nehodě, včera se dozvěděla o hrozící válce, jenž byla pro Duër úplně beznadějná a dnes ... A dnes?

Celé její tělo se opět otřáslo vzlyky. Cameron se zastavila a opřela o stěnu, aby se vůbec udržela na nohou. Zraněný kotník ji stále bolel a teď si ho asi ještě víc poranila. Ale ona to uvítala, protože to alespoň na chvíli překrylo tu prázdnou díru v srdci. Přes slzy nic neviděla. Silně se kousla do ruky ve snaze utišit svůj pláč. Daniel! Její Daniel je pryč?

"Cameron-e?" zaslechla z dálky hlas, ale nevěnovala mu pozornost. Z očí se jí stále valily slzy, protože nedokázala přestat brečet. Vybavila se jí slova mistra:"Řekl, že jde lovit draky. Ovšem to nešel..."

Někdo si k ní kleknul a matně vnímala naléhavý hlas, jenž k ní promluval:"Cameron! Jsi v pořádku? Co se stalo?" Vzpomněla si na Saellův soucitný výraz, když pokračoval:"Údajně se vydal najít svoji sestru Nelly. A také ji našel..."

"Cameron!" hlas začínal být zoufalý. "Mluv se mnou!" Ale dívka byla stále ponořená do mistrových slov, které se marně snažila vstřebat . "Nelly nalezl nedaleko Babudaru na hranicích s Duërem. Spoutanou a zraněnou..."

Ucítila, jak jí palí tvář a Cameron chvíli trvalo, než si uvědomila, co se stalo. "Chrisi! Ty mě biješ!" ozvala se ohromeně chraplavým hlasem a konečně se na něj podívala. Mnula si bolavou tvář a druhou rukou si otřela uslzené tváře. Měla pocit, že jí snad nezbyly žádný slzy.

"Konečně!" vydechl Christopher s úlevou a přitáhl si ji do náruče. "Cameron, pověz mi, co ti je!" Dívka se zmohla jen na vzlyknutí, ale plakat už nedokázala. Ochraptělým hlasem mu roztřeseně odpověděla:"Daniela zabilo vojsko Darkoru tábořící na hranicích s Wesäsem několik mil od Babudaru..." Pak vydala zoufalý výkřik a zabočila se hlouběji do jeho náruče.

"Ten pitomec šel najít svoji sestru. Objevil ji v tom táboře, zachránil a pak ho zabili!"
"Ale ne... Cameron, je mi to moc líto." zněl upřímně zdrceně a jemně ji hladil po zádech. "Ale co Nelly?"

Cameron stále přitisknutá k jeho košili zahuhňala:"Je tady..."
"Jakože tady na zámku? On ji skutečně zachránil?" Beze slova přikývla. "A co ten tábor?" vyptával se dál Chris. "Zničili ho..." zamumlala.

"Tenhle sice zničili, ale kolik takových tajných táborů kolem nás musí ještě být? Nejspíš jsme už dávno obklíčeni." uvažoval Chris.
"A jak ví, že je Daniel mrtvý? Mají jeho eh... tělo?" Cameron prudce zvedla hlavu a pak s ní rozvážně zavrtěla. Hned potom si ale povzdychla a řekla:"To sice ne, ale našla se jeho zkrvavená košile a Nelly viděla, jak ho probodli a odvlekli do lesa..."

"Dej se do pořádku. Za chvíli je oběd a nevypadáš jako silný muž, ale podezřele připomínáš ubrečenou holku!" zašklebil se Christopher a Cameron se smutně usmála a pak ironicky dodala:"Děkuju no..." Nepřipadalo jí, že je poledne. Měla pocit, že dnešek je nekonečný.

Christopher vstal a pak nabídl ruku i Cameron. Když se chystala odejít, vstoupil na chodbu Keiro. Spatřil Cameron a s lítostivým úsměvem ji obejmul.

"Cameron, moc mě to mrzí. Mám pro tebe vzkaz od bratra. Nelly vám prý při jídle něco povypráví. Snad to pomůže s Darkorem..."

Ahojky drahoušci!
Daniel... mrzí to.
KP je 5. ve Fantasy ❤!!! Hustý!
A hej... skoro 8K přečtení? 😮 DĚKUJU!
Tak hlasujte, komentujte a přežívejte!

warca

KRÁLOVA PODVODNICEWhere stories live. Discover now