Osa 3

348 19 1
                                    

Kimeä piipitus katkaisi uneni ja vihaiset ajatukset virtasivat päähäni. Paiskasin herätyskelloni maahan ja tujotin vihaisesti osia jotka olivat singonneet ympäri huoneeni lattiaa. "hiljaa!" isäni karjaisi särisevällä mutta harvinaisen selvän kuuloisena alhaalta. Tuhahdin tuolle vastauksesta vaikka tuo ei sitä kuulisikaan.

>>skip>>

Lähdin löntystämään narisevia rappusia alakertaan, yllätyksekseni en nähnyt lattioilla tai pöydillä kaljaa tai muuta... En silti välittänyt sillä tiesin ettei tuo kestäisi kauaa. Katson keittiönpöydän vierestä isääni joka tuijottaa televisiota josta pyörii koripalloa.
Katsahdin kelloa ja tajusin myöhöstyväni pian. Ryntäsin yläkertaan vaihtamaan vaatteeni, otin tuolini selkämykseltä räsyiset housuni ja trasher paidan, ovesta astuttuani riuhtaisin vielä reppuni naulakosta ja kiirehdin laittamaan kenkiäni. Otin kuluneet tennarini ja vetäisin ne jalkaani samalla kun olin jo lähdössä ovesta ulos.

Käännähdin sulkemaan oven ja näin kuinka isäni oli eteisen luona, tuo katsoi minua suoraan silmiin ikäänkuin haluten sanoa jotain mutta tuo pysyi hiljaa. Laitoin vain oven kiinni ja lähdin kouluun.

>>skip koulu>>

Raahasin dramaattisesti reppuni kotiin vaikka ei tuo niin paljoa  painanut. Selviydyin kotiovelleni ja aloin kaivaa avaimia taskustani, kunnes haistoin ruoan tuoksun sisältä. Kummissani aloin etsiä avaimiani vielä kiireellisemmin sillä jotain outoa tässä oli, ei isä koskaan tee ruokaa.
Löydettyäni avaimet avasin oven kiireellisesti, heitin kenkäni ja reppuni eteiseen ja katsahdin keittiöön. Tunsin kuinka suuni avautui hitaasti tuojittaessani naista joka työskenteli keittiössä.

Pian tuo kääntyi ja huomasi minut, nainen esittäytyi Lenaksi. Isäni asteli olohuoneesta luokseni ja selitti kuinka tuo nainen olisi hänen uusi naisystävänsä, tuhahdin tuolle naurattavalle ajatukselle ja menin huoneeseeni.

Kujan kulkijatWhere stories live. Discover now