Tények a sztorimról

436 18 6
                                    

Akik jelöltek már engem díjakra, vagy kihívásokra, azok pontosan tudják, hogy nem szoktam elfogadni ezeket. Most viszont kivételt teszek, ugyanis a feladat az, hogy 10 kulisszatitkot eláruljak a történetemről. Ennek célja, hogy kedvet kapjatok az olvasáshoz, és persze hogy eleget tegyünk az írói pletykálkodás kényszerének. ;) Ennek a kezdeményezésnek pedig semmiképp sem szeretnék gátat szabni.
Köszönöm fnaomy!

Annyit még mondanék, hogy ez a 10 tény vonatkozik az első és a második részre is, de aki még nem olvasta a második részt, annak sem kell félnie a túlzott spoilertől.

TÉNYEK

Árnyékból a fényre 1-2

1. A történetet még évekkel ezelőtt írtam, azóta csücsült a merevlemezemen, aztán elővettem, kipofoztam, de én azért egy-egy régi, de meghagyott fejezetben még érzékelem a suta fogalmazásom. (Lehet nektek is feltűnt.) Próbáltam a legjobbat kihozni belőle, hát, így sikerült. :) Lehet újabb pár év múlva ismét átírásra kerül, nálam sose lehet tudni. Lehet

2. Címet mindig nehezen adok a történeteimnek, ez most sem volt másképp. Az utolsó fejezet megírásáig a fájl címe "Samantha" volt, régi címe a Black Panther volt, ami pedig inkább a történet hangulatára, illetve a főszereplő valódi énjére utalt.

3. A történet helyszínét nehéz volt kiválasztanom, mivel én magam nem jártam még Amerikában (ki gondolta volna), de azért szerettem volna valósághű maradni. Szóval kutatómunkába kezdtem, és végül a választásom Madisonra és térségére esett. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy Amerikában több ilyen nevű település is van, de aki figyelmesen olvasta a történetet, az pontosan be tudja azonosítani, hogy melyik állambeli Madisonról van szó.) :)

4. A HOOF egy létező steakbár, ha megvan, hogy melyik város ad helyet a sztorinak, akár Google térképen be is járhatod a Broadway Streetet. ;)

5. Samanthát eredetileg egy balhés csajnak szántam, de aztán sehogy sem tudtam ráhúzni ezt a lepedőt.

6. Az első meghatározó élményemet az olvasással kapcsolatban egy véletlenül talált könyvnek köszönhetem. Ez A padlásszoba kis hercegnője volt. Évekkel később, mikor nekiláttam ennek a történetnek, kipattant a fejemből, hogy én magam is alkotok egy hasonló karaktert, persze mai köntösben, olyat, aki kicsit sem nevezhető hercegnőnek.

7. A mostohák karakterét direkt nem dolgoztam ki aprólékosan, hogy érzékeltessem, Sam mennyire próbálja kizárni őket az életéből. Olyannak szántam őket, mint a rossz érzéseket, amiket szívesen nyomunk el magunkban, de azért tudunk a jelenlétükről.

És akkor az utolsó három, ami lehet nem mindenki tetszését nyeri el:

8. A főszereplők ereje idővel meg fog változni, egyiküké nem éppen jó irányba.

9. Néhány kedvelt szereplőnek sajnos tragikus vége lesz.

10. Valaki árulást követ el.

Még egyszer köszönöm a "kihívást"! Akiktől pedig én is szívesen olvasnék kulisszatitkokat:

Szyszyyy
Helondale
SinkaEszter03
EmRo1997

Árnyékból a fényre (Befejezett) Where stories live. Discover now