62. kapitola: Zmiznuté životy

1.6K 114 12
                                    

Venované KikaAliasHpFan

Keď sa o niekoľko dní sa vrátil Lucius s opráv na nádvorí do siene Slávy, našiel Draca schúleného na podstavci vedľa svojej milovanej. S obavami prešiel k nemu, ale Draco ho zastavil tichým hlasom, zhrubnutým od nepoužívania.

"Nemaj obavy. Nedotýkam sa jej."

"To je v poriadku, synu," odpovedal Lucius a pritiahol si stoličku bližšie k nemu. Lámalo mu srdce, vidieť svojho syna takto trpieť. Draco nejedol, nespal, celé dni sedel pri Lare a von ho dostali len keď odpadol z nedostatku energie. Vtedy sa nadopoval elixírmi a prišiel aj napriek naliehaniam svojej matky aj ostatných naspäť. Lucius bol tvrdý muž a on to vedel, ale ešte nezažil čosi podobné.

Všetci traja Malfoyovci boli s Larou spojení a jej stav z fyzickej stránky vnímali najhoršie. A Draco aj psychicky, lebo ju z nich poznal najlepšie, ale aj Lucius a Narcissa chradli. Najstarší Malfoy sa zamestnával dohliadaním na opravy hradu, Narcissa letaxovala a konverzovala so snád všetkými liečiteľmi v Británii v snahe nájsť toho najlepšieho. Ale aj ona bola čoraz slabšia a Lucius to vedel. A nemohol s tým nič robiť.

Ale stav Lary Steinerovej nedopadal zle len na jeho rodinu. Zdalo sa,že aj napriek výhre sa nad Čarodejnickou komunitou Británie sťahovali čierne mračná. Z každého okna za Ministerstve mágie viselo čierne súkno. Ľudia, ktorí ostávali na hrade, boli tichí a malátni. Už nebolo počuť vravu, ani smiech, ako tomu niekedy bývalo. Nenadarmo bola Lara Steinerová potomkom zakladateľov - tak, ako sa darilo jej, tak sa darilo aj hradu.

Štyria duchovia, ktorí povstali po boji, sa najčastejšie zdržovali pri nej, alebo lietali v skupine cez pozemky. Nikto, okrem vybraného okruhu ľudí, medzi ktorých Lucius a jeho rodina patrili, nevedel, aký je pravý Larin pôvod. Severus chcel, aby to zostalo tajomstvom.

Bieli Bojovníci sa utáborili blízko Zakázaného lesa. Nehovorili s nikým, okrem slov, aby im vydali telo ich pána. Keď sa im snažili vysvetliť, že nie je mŕtva, odmietali ich počúvať. Neustále opakovali len: "Dajte nám nášho pána." Ale nerobili problémy.

"Ako pokračujú opravy hradu?" opýtal sa Draco.

"Zažll už aj lepšie  časy Ale dobre. Je to mocná čarodejnica, synu. Jej mágia kompletne zdemolovala jednu stenu."

Draco sa nad tým musel uškrnúť.

„Počul som o tvojom vyčíňaní s Harrym a Ronom.“

Lucius si odfrkol.

„Áno, no, títo chlapci dokážu byť celkom zúriví, keď majú správnu motiváciu. Zdá sa, že tvoja snúbenica v tých okolo seba vyvoláva silné emócie.“

To je skutočne pravda, pomyslel si Draco. Spaľujúcu lásku, napríklad.

"Vždy taká bola," zašepkal, nespúšťajúc pohľad z jej bledej tváre. "Aj teraz je taká, hoc len..." zahľadel sa na jej tvár a privrel oči.

spí," dodal napokon plačlivo.

"Preberie sa, synu," povedal Lucius pevne. "Nenechá nejakú hlúpu kliadbu, aby ju od  o teba držala.. Veď vieš, aké  sú malfoyovské ženy."

Malfoyovské ženy. To znelo pekne.

"A nezabúdaj," pokračoval s drzým úsmevom, "Je tiež prekliatou chrabromilčankou."

***

O dlhý týždeň neskôr, Draca prebudilo, ako sa Narcissa hádala s jedným z liečiteľov.

"Prečo ste nám povedali, že je to magická kóma, keď je to niečo oveľa komplikovanejšie?" zasyčala pred dverami.

"Pani Malfoyová, prosím vás, pochopte, toto nie je normálna situácia-"

Dlhá cesta domov (HP, FF) ✔(prebieha úprava) Where stories live. Discover now