Once Upon A Time~ de Darlings

112 9 1
                                    

Baelfire staarde voor zich uit en Aeryn volgde zijn blik, naar een open raam. ''Wat ben je van plan?'' Vroeg Aeryn. Zij en Baelfire waren de afgelopen twee maanden goed bevriend geraakt en Aeryn herkende deze blik nu onderhand wel. ''Ik zat te denken...'' Begon Baelfire waarna hij even pauzeerde. ''Zal ik gaan kijken of er iets te eten te vinden is?'' Vroeg hij daarna zacht, zodat voorbijgangers niks hoorden. ''Bae! Dat kunnen we niet maken!'' Siste Aeryn, ook al vond ze het stiekem geen slecht idee. ''Kom op, ik zie aan je gezicht dat je het geen slecht idee vind.'' Mompelde Baelfire. Aeryn zuchtte en zei: ''Het een geen slecht idee vinden, is niet hetzelfde als het een goed idee vinden.'' Maar blijkbaar kende Baelfire onderhand ook Aeryns blikken want hij stond op. ''Kom op, nu is het rustig in de straat.'' Aeryn liep snel achter hem aan, steeds achterom kijkend.

Aeryn sprong na Baelfire uit het raamkozijn en genoot van de eerste warmte in twee weken en nu pas merkte ze hoe koud haar voeten waren en hoe goed ze het vroeger eigenlijk had. Baelfire keek even snel naar Aeryn, om er zeker van te zijn dat zij ook zag wat hij zag. Aeryn knikte en samen renden ze naar de tafel met eten. Ze propten allebei broodjes in hun zakken en dronken verschillende glazen water leeg. Aeryn stond ervan versteld hoeveel honger ze eigenlijk had en net toen ze aan Baelfire wilde toegeven dat het een goed idee was, ging de deur open. Een meisje van hun leeftijd kwam de eetkamer binnen en zonder verrast op te kijken, zette ze het dienblad dat ze vast had op tafel. Versteend bleven Aeryn en Baelfire staan. ''Geen zorgen. Ik zal jullie niet verraden.'' Zei het meisje. Ze had een zachte stem en zag er verzorgd uit. ''E.. echt niet?'' Stamelde Baelfire. ''Natuurlijk niet. Jullie hebben alleen honger. Ik ben Wendy Darling.'' Aeryn en Baelfire wisselden snelle blikken uit en besloten open kaart te spelen. ''Ik ben Aeryn, en dit is Baelfire.'' Zei Aeryn. ''Ik weet een goede verstopplek, jullie kunnen hier zo lang blijven als jullie willen, volg mij maar.'' Ging Wendy verder. Aeryn wilde eigenlijk tegenwerken en zeggen dat ze het wel zou overleven, maar realiseerde zich hoe lekker warm ze het nu had en haar rommelende maag liet haar nu ook met rust. Als vanzelf liepen Baelfire en zij achter Wendy aan.

''Hier, nog een paar dekens.'' Fluisterde Wendy voor ze het schotje opzij schoof. Aeryn schudde Baelfire wakker en pakte de dekens aan. ''Dank je.'' Fluisterde Aeryn blij terug. De liet de wollen deken over haar rug glijden, Baelfire volgde haar voorbeeld. Ze waren nu al een week bij Wendy en hadden eten en warme dekens gekregen. Plotseling ging Wendy's deur open maar er was geen tijd meer om het schotje terug voor de opening in de muur te schuiven. Wendy's ouders hadden Aeryn en Baelfire al gezien. Beiden schoten ze uit de opening en Wendy kwam naast hen staan. ''Vader, moeder, stuur ze alstublieft niet weg!'' Smeekte Wendy. ''W- we gaan wel weer, meneer en mevrouw Darling, maar stuur ons alstublieft niet naar een werkhuis!'' Smeekte Baelfire. ''Of een armenhuis!'' Zei Aeryn er zacht achteraan. Meneer en mevrouw Darling glimlachten op de kinderen neer. ''Geen zorgen.'' Zei mevrouw Darling met een zoete stem en Aeryn wist meteen van wie Wendy haar lieve stem had. ''Welkom in de familie.''

Toen Aeryn die avond in haar warme bed lag, kon ze nog steeds niet geloven dat ze een familie had, waar ze dit keer echt van hield. Ze was gewassen, had gegeten en had nieuwe kleren gekregen. Ze zuchtte zachtjes en kon in het licht van de sterren de silhouetten van haar nieuwe zus en drie broertjes zien. ''Welterusten, goed uitrusten jullie twee.'' Glimlachte mevrouw Darling voor ze het gordijn dichttrok en terug naar de deur liep. ''Tot morgen.'' Geeuwde Michael. De deur sloot en Wendy sloeg de dekens van haar af. ''Wat doe je?'' Vroeg Baelfire nieuwsgierig. ''Elke nacht komt er een schaduw op bezoek,'' Vertelde Wendy enthousiast terwijl ze de gordijnen weer opzij schoof en het raam opende.

''Nee! Niet doen!'' Riep Baelfire.

Once upon A time~ A lost girlWhere stories live. Discover now