OKULDA İLK GÜN

32 6 0
                                    

Okula ilk önce haleyi hazırlamıştım. Sonra kendim hazırlandım saate bakmıştım çok bir zamanımız yoktu . Evden çıkmamız lazımdı. Hemen kendi çantamı sırtlanıp  salona koşmuştum. Hale benden çok önce hazırlanmış ayakkabılarını giyiyordu. Yanıma kalan paranın kasenin içinden yarısını alıp  bende ayakkabıbımı giyip çıkmıştım. Okulumuz yaşadığımız eve çok yakindı . Okulla en sonunda yetişmiştik ama zil çalmıştı. Haleyi ilk önce sınıfına bırakıp. Koşar adımlarla sınıfa geçmiştim Allah'tan öğretmen sınıfa girmemişti . Sınıfa ilk girdiğimde ilk karşıma ihlimanur çıkmıştı.ihlimanur bana bakarak dedi ki:
-yeni döneme merhaba!!!!!
Bende karşılığında dedim ki:
-sanada merhaba.
Ihlimanur güler yüzüyle yanından ayrılmıştı. Ondan sonra en ön sırada kızlar topluluğu vardı oradakiler selinsu, irem,  Melissa, hatice vardı. Çantamı kolumdan çıkarıp yanlarîna doğru gittim.  Onlara topics selam verdim:
-  Herkese merhaba.
Kızlar hep bir sesten :
-sanada merhaba.
Onlarla selamlaşıp selamlaşmaz öğretmen sınıfa yeni girmişti.
Öğretmen sınıfa girince herkes yerine oturmuştu. Herhalde yeni öğretmenlerden biriydi  . Ben sırama oturunca  yanima irem oturmuştu irem biraz kilolu olduğundan benle sîrananın arasında küçükte olsa boşluk oluşmuştu. Öğretmen tam konuşmaya başlayınca sınıfın kapısı çaldı.  İçeri Ceren girmişti şu ukala kız  öğretmen ona izin vermeden yerine oturmuştu öğretmen ona şöyle dedi:
- birdaha böyle saygısızlık istemiyorum senin ilk gününe veriyorum kızım dedi.
Ceren arkasını dönüp onun ağız hareketlerini yapmaya başlamıştı. Öğretmen bunu görmemeliydi çünkü bizimle ilgili yanlış karar verebilirdi . Hemen Ceren'nin arkamda oturduğu için hemen koluna bir çimdik atıp onu önüne döndürmeyi başarmıştım. Öğretmen kendini tanıtmaya başlamıştı şu sözlerle kendini tanıtı:
-Çocuklar benim adım Vildan Seren ben sizin rehber öğretmeninizim rehber öğretmenliği yanında türkçe öğretmeninizimde bundan sonra sizinle birlikteyim.Şimdi sizi tanıyalım bakalım.
Öğretmenle herkes tanıştıktan sonra öğretmen kitaplarımı dağıtmıştı.ve zil çalmıştı . Ben kitaplarımı aldıktan sonra hale'nin sınıfına gitim . Hale sırada çantasını topluyordu. Hale'nin yanına  gidip ona yardım edip çantasını topladık. Okuldan tam çıkarken arkamdan bir ses geldi bu bizim sınıfa gelen yeni öğretmen bana seslenmeye başlamıştı:
- Hayat bekler misin ?
Öğretmen yanıma gelmişti.
Ben:
-Buyrun öğretmenim dedim.
Öğretmen bana :
-Hayatı demi dedi.
Bende öğretmen :
-evet öğretmenim dedim.
Bana öğretmen :
-Nerede oturuyorsun dedi.
Bende oturduğum yeri söylemiştim. Öğretmen bana tamam deyip yanîmdan ayrılmıştı.
Haleyle yolda giderken ben haleye :
-ögretmenin adı ne hale dedim .
Halede:
-mustafa dedi.
Haleyle sohbet ede ede  Eve varmıştık.Ve ilk okul günümüz sona ermişti.

DURUŞOnde histórias criam vida. Descubra agora