ÖĞRETMENİMLE

26 4 0
                                    

Okuldan gelince üstümüzü çıkarmıştık.yemek yememiz lazımdı onun için mutfağa gitmiştim. Hale o arada öğretmenin verdiği boyamaları yapıyordu. Mutfakta kapakları açtığımda sadece sebze çorbasıyla birkaç bayat ekmek vardı. Sebze çorbasını alıp sobanın üstüne koydum başka şansım yoktu . Sobayı eve gelince Allah'tan yakmıştım.Ev sıcaktı Hale o sırada boyama yaparken uyumuştu. Herhalde bugün çok yorulmuştu. O uyanana kadar işlerimi halledebilirdim evet bunu el çabukluyla haledebilirdim. İlk önce ortadaki kıyafetleri toplamıştım. Peşinden koltukları düzenlemiştim. Sıra masayı kurmaya gelmişti. Masayı ilk önce sildim peşinden bardakları getirdim sonra tabak ve kaşıklar iç ice koyup masaya koydum. Sıra Haleyi uyandırmaya gelmişti. Uyurken ne kadar tatlı olsada uyanıp yemek yemesi lazımdı. Bunun için onu küçük bir tebessüm ve öpücükle uyandırdım. O uyanmıştı ona:
-hadi hale yüzünü yıkada gel dedim
Halede bana
-yinemi sebze çorbası dedi
Resmen bana gürlemişti ne kadar zoruma gitsede haklıydı. Ben o sîrada yemekleri koyuyordum.
Sonunda yemek başına oturmuştum . Hale bardaklara su koyarken birden kapı çalmıştı. Kimdi bu akşam yarısı hale noluyor demek isteyen bakışlarıyla bana bakıyordu . Ben yemek başından kalkıp kapıya doğru yürüdüm endişeliydim çünkü bu sokaklara güven olmuyordu. Belkide geçen gün ki tekme atığım çocukta olabilirdi. Endişeli sesle :
- kimsiniz?
Kapının ardından bir ses gelmişti bu sesi tanıyordum :
-ben Vildan
Kapıyı birden açtım hale o sırada meraklı gözleriyle kapıya bakıyordu
Kapıda Kim çıkmıştî kapıda bizim yeni öğretmenim Vildan öğretmen vardı. Bende bu sesi nerden tanıyorum diyordum. Öğretmen elinde tabakla bana bakıyordu. Ben ne yapıyordum kapıda iki üç dakika beklemiştik hemen kendime gelip öğretmeni içeri aldım. İçeri davet ederken:
- Buyrun hocam hoşgeldiniz .
Öğretmen iceri girip dedi ki :
- Hoşbulduk Hayat
Öğretmen elindeki tabakları bana verip montunu ćıkarıp içeri girmişti.noluyordu böyle hala anlamamıştım . İçeri girip tabaklarî masanın üstüne bırakmıştım.
Öğretmen birden konusmaya başlamıştı:
- Hayat bugün size misafirliğe geldim seni yakından tanımak istiyorum inşallah Kabul edersin.
Bende karşılığında:
-tabi ki deyip . Masayı göstertmiştim. Hale hala şaşkın şaşkın bana bakıyordu . Haklıydıda ćünkü bende çok saskındım en sonunda masaya oturmuştuk . Ben yemekleri koyarken ögretmenimle hale yemek masasında sohbet ediyorlardı. Yemeklerde sebze çorbası ,öğretmenin getirdiği pilav ve kuru fasulye vardı. Yemeklerimizi yerken öğretmenim:
- tek başıma yemek yiyemedim.onun için sizinle yemek yemek istedim benim evim sizin evinizin hemen karşısında bana istediğiniz zaman gelebilirsiniz.
Bende:
- teşekkür ederim dedim.
've yemekten sonra öğretmenim evine gitti . Bizde masayî topladık ve yattık.

DURUŞHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin