SORGU

17 6 0
                                    

Sonunda okula gelmiştik. Ogretmenimi görmüştüm o da beni  görmüştü ama beni görmesiyle kaçışı bir oldu. Ne oluyorduk ya herhalde benim tekrarlı sorularımdan kaçıyordu bilmiyordum aklım çok karışıktı. Haleyi sınıfa bırakmıştım ve sınıfa gitmiştim . Dersimiz Türkçe idi tesadüfe bak.  Ama erkekler türkçe dersini çok önemsemiyordu yani erkekler dediğim: baran  ,hakan,  ateş onlara kolay dersimiş gibi geliyordu . Buda benim çok sinirime gidiyordu kendi dilin kendi bağımsızlığın sevilmezmiydi. Sıraya oturmuştum yanıma Melissa oturmuştu ve bana:
-Günaydın
-sanada günaydın
Ve konuşmaya başladı:
-Bugün selin gelmemiş
Bende kolay bir soru olarak :
- Neden gelmedi?
-Çünkü biraz rahatsızlanmış o yüzden gelmemiş çok üzüldüm.
O sırada öğretmen sınıfa geldi ve melissa yanımdan  kalktı ve sįrasįna geçti o sıradan kalkınca yanıma irem oturmuştu .
AAHHT.
Lanet olsun  yinemi sırayla aramızda bir boşluk oluşmuştu. Öğretmenim yine gözlerini benden kaçırıyordu. Derste çekimli fiileri arıyorduk örnek soru söyleme sīrası bana gelmişti. Ve bende sorumu şöyle kullanmıştım."öğretmen öğrencisine neden yanıt vermedi?" Öğretmen sorumun laf sokucu olduğunu anlayınca:
-Hayat yerine oturabilir misin?
Bende
-hocam dediğim doğrumu diye laf sokmuştum
Öğretmen dona kalmıştı ve sonunda reklamlar girer zil ćalmıştî. Öğretmen sınıftan yüzü asık ve ağlamaklı çıktı. Üzülmüştüm çünki ogretmenin üzerine çok gitmiştim.  Sonunda dersler bitmişti eve gelmiştik.

-

DURUŞWhere stories live. Discover now