DÜŞÜNCELERİM

20 4 0
                                    

Yatağa yatmıştım hala aklımda öğretmenimin bize neden geldiği vardı. Bu kadar yakın olmak zorundamıydık. Neler oluyordu böyle . Hale çoktanuyumuştu. Bende çok uykusuz kalmadan uyumuştum. Sabah olduğunda elimsde Kalan son parayla ekmek almaya gidiyordum. Haleyi gitmeden uyandırmıştım. Postalarımı giydim ve bu dik duruşla sokağa çıkmıştım yolda kaldırımda giderken Aramean bir kadın sesi gelmişti:
-Hayat
Ilk önce irkilmiştim ama sonra sesin geldiği yöne dönüp bakmıştım bu öğretmenimdi bende:
-efendim öğretmenim
-Buraya gelir misin?
Hemen o tarafa doğru yürümeye başladım sonunda oraya varmıştım öğretmenim:
- nereye gidiyorsun ?
-fırına gidiyorum
-sana para versem bana ekmek alır mısın ?
-tabi ki de
Öğretmenim içeri girmişti benim aklıma yine neden bana öyle davranmıştı. Tam dalmıştımki öğretmenim gelmişti.Bana parayı uzatı ve fırına gitmiştim. Fırına kadar aklımda bu sorular vardı sonunda fırına varmıştım. İlk önce elimdeki paraya bakmıştım. Üç lira vardı ekmekler bir lira yirmi beş kuruştu ve bu yüzden iki ekmek almıştım. Ogretmenimin verdiği para iki lira elli kuruştu onlarlada iki ekmek almıştım ve sonunda elimdeki parada bitmişti . Yani bir iş bulup ćalışmam lazımdı. Yolda nasıl para kazanırım diye düşünüyorum. İlk önce aklıma okuldan sonra kafede çalışırım diye düşündüm . Hayır bu iş olmazdı çünkü benim yaşım reşit değildi. Annem bizi terk ettikten ,kardeşimle kaçtıktan sonra  ayakkabılarî boyuyordum ama bir süre sonra o kırılınca bu sene boşta kalmıştım.O yüzden bu sene iş bulmam gerekiyordu. Sonunda eve varmîştîm ama eve girmeden önce ogretmenimin ekmeklerini vermem lazımdı. Ogretmenimin evinin oraya varmıştım. Bize çok uzak değildi aramızda iki ev vardı kapıyı çalmıştım öğretmenim çıkmıştı. Ekmekleri verirken bir şey sordum:
-öğretmenim bana neden bu kadar yakınsınız beni hala tanımıyorsunuz?
-zamanı gelince görürsün.
Ekmekleri verip oradan ayrılmıştım. Bu ne demekti yani gizemli gizemli sözcükler yine bende bir dusunce savaşı çıkmıştı. Eve sonunda varmıştım.  Hale üstünü giymiş , ateşi yakmış , masayı kurmuş beni koltukta oturmuş kitap okuyarak bekliyordu. Eve geldiğimde aklımda başka bir düşünce vardı. Ben ne işte çalışacaktım.

DURUŞWhere stories live. Discover now