hoofdstuk 5 (written by Rain)

171 14 8
                                    

POV Lola
Ik pak het papier uit mijn tas en schoon papier. Dan zoek ik nog even tot ik de inkt en de pen heb gevonden. Ik ga zitten aan het kleine tafeltje dat daar staat. Ik neem wat dingen over. Vermoedelijk zijn het vijf tot zes bandieten. Ik weet dus waar ze ongeveer zijn. Als ik vannacht nu eens in het bos ga kijken, waarschijnlijk hebben ze daar een tentenkamp waar ze slapen en hun gestolen spullen laten. Ik ga laat in de avond wel, dan letter minder mensen op. Maar ik heb nu dan nu nog een halve dag. Veel hoef ik namelijk niet voor te bereiden. Hoe zouden ze nu op het kasteel reageren?

POV Nina
Ik en Karina, mijn dienstmeisje, lopen al pratend naar beneden. "Hey Nina. Weet jij waar Lola heen kan zijn?" Ik kijk verbaasd naar Victor. "Uhh... Nee. Hoezo?" Hij zucht en haalt een hand door zijn haar. Ow wow. Dat moet hij niet vaker gaan doen. Ik ga dood. "Lola is weg." Wacht wat? "Lola weg? Ik weet helemaal niets." Waar zou ze heen kunnen zijn?? Wacht! Misschien weet Crowley iets. Hij was als een van de laatste bij haar, toch? "Heb je het al aan Crowley gevraagd?" vraag ik. Victor kijkt me even aan met een emotie die ik niet 1, 2, 3 kan plaatsen. En dan is die weer weg. "Nee. Slim, dank je, Nina." Hij wilt weer weglopen, maar ik hou hem tegen. "Wacht, ik ga mee." Samen rennen we naar Crowley's kantoor. Victor klopt aan. "Binnen." Voorzichtig schuifel ik achter Victor aan, naar binnen. Crowley kijkt op van zijn papieren. "Weet je waar Lola is?" Crowley knikt. "Ja, maar laat haar maar. Ze komt wel terug." "Wanneer?" vraagt Victor, die duidelijk geïrriteerd begint te raken. "Zodra ze klaar is. En dit zal niet veel tijd kosten. Uiterlijk morgen." Victor zucht geërgerd. "En wat ik ga ik dan mijn vader vertellen?" "Dat Lola even weg is en wel terug weer terug komt." antwoordt Crowley droog. Ik voel me hier een beetje ongemakkelijk. "Wat is ze überhaupt aan het doen, waar ze ook mag zijn?" "Iets wat ik aan haar gevraagd heb. Verder hebben we beide geheimhoudingsplicht, dus meer kan ik niet vertellen. Ook niet als ze terug is." Victor draait zich geërgerd om en loopt weg. Oke, hij is best wel sexy als hij boos is. Ik en Crowley hebben nog even oogcontact en dan ga ik ook het kantoor uit.

Victor heeft wel buiten het kantoor op me gewacht. "Oke. Ik moet me hier gewoon geen zorgen meer over maken." mompelt hij tegen zichzelf. Hij kijkt op en onze ogen ontmoeten elkaar. "Maar nu we alleen zijn..." glimlacht hij, en pakt me bij mijn hand. Voor ik het weet, neemt hij me mee naar zijn kamer. Wow, ik had zijn kamer heel anders voorgesteld. De kamer is best simpel in gericht, niet te veel onnodige versiersels. Dan besef ik me dat ik nu in de vertrekken van de kroonprins sta, en bloos. "Wat... Um... Doe ik hier?" vraag ik onzeker. "Ik wil je beter leren kennen, zonder dat wie dan ook meekijkt. En zonder dat de andere meisjes zich achter gesteld voelen." "Ohh. Umm." lach ik verlegen. Dit is pas mijn tweede dag hier, en ik ben al goed bevriend met de kroonprins. Ik hoop dat het ook nog meer dan vriendschap kan worden. Misschien ziet hij me alleen maar als een goede vriendin...

POV Lola
Het is tijd om nu eindelijk te beginnen met mijn plan. Ik heb te lang stil gezeten. Ik heb niet niets gedaan, dat is gewoon zonde van mijn tijd. Crowley had me een papier meegegeven met een soort 'rooster' voor de volgende twee maanden, de testen op het kasteel. Het is best simpel.

(Ik weet niet of ik het al gezegd heb, want ik kan het niet terug vrinden, maar vanaf nu zijn er 16 meisjes die door de selectie zijn.)

Dag 1 introductie
Dag 2 vrij
Dag 3 dansles
Dag 4 les: manieren
Dag 5 dansles
Dag 6 dansles
Dag 7 les: geschiedenis (koninklijk huis)
Dag 8 dansles
Dag 9 dans TEST
Dag 10 bekendmaking: eerste afvaller
Dag 11 les: manieren
Dag 12 les: zelf verdediging
Dag 13 les: geschiedenis
Dag 14 les: manieren
Dag 15 manieren TEST
Dag 16 bekendmaking: tweede afvaller
Dag 17 vrij
Dag 18 korte dates
Dag 19 les: geschiedenis
Dag 20 bekendmaking: derde afvaller
Dag 21 geschiedenis TEST
Dag 22 vrij
Dag 23 bekendmaking: vierde en vijfde afvaller
Dag 24 les: speechen+grammatica
Dag 25 les: zelfverdediging
Dag 26 les: speechen+grammatica
Dag 27 project: inleven in het volk
Dag 28 les: speechen+grammatica
Dag 29 speechen+grammatica TEST
Dag 30 bekendmaking: zesde en zevende afvaller
Dag 31 vrij+ouderbezoek
Dag 32 vrij+ouderbezoek
Dag 33 les: postuur
Dag 34 herhaling: dansen
Dag 35 les: postuur
Dag 36 lees uur
Dag 37 les: postuur
Dag 38 postuur TEST
Dag 39 bekendmaking: achtste en negende afvaller
Dag 40 lees uur
Dag 41 project: zoeken naar oplossingen/verbeteringen
Dag 42 lees uur
Dag 43 lees uur
Dag 44 kennis TEST
Dag 45 bekendmaking: tiende en elfde afvaller
Dag 46 les: mode
Dag 47 les: mode
Dag 48 vrij
Dag 49 les: mode
Dag 50 mode TEST
Dag 51 bekendmaking: twaalfde afvaller
Dag 52 vrij
Dag 53 vrij
Dag 54 korte dates
Dag 55 bekendmaking: dertiende afvaller
Dag 56 vrij
Dag 57 bal
Dag 58 vrij
Dag 59 vrij
Dag 60 bekendmaking: toekomstige koningin

Met lees uur wordt bedoeld: een uur waarin je verplicht in de koninklijke bibliotheek bent. Je kunt er studeren, om je klaar te maken voor de kennis test, maar dat hoeft niet. Verder ben je gewoon vrij, behalve dat je op het kasteel moet blijven. Denk maar niet dat ik op het kasteel blijf!

Maar goed. Ik heb mijn Jagersmantel omgeslagen en loop door het bos. Automatisch verschuil ik mezelf in de schaduwen en maak ik zo min mogelijk geluid. Na een tijdje, wat dieper in het bos, zie ik het tentenkamp. Nog eerder rook ik vuur en hoorde ik de geluiden. Ik knijp even in de boog, die ik in mijn linkerhand had, om zeker te zijn dat hij er nog is. Zo onderhand, vergeet je gewoon dat je een wapen in je hand hebt. Een zeer dodelijk wapen. En ik draag de levens van 24 man in mijn pijlenkoker, om mijn rug. Nu alleen nog kijken en een plan verzinnen. Niet dat ik een zeer uitgedacht meesterplan zou nodig hebben. Maar wel een goed plan, waar over na gedacht is en waarvan ik alle zwakke punten heb na gelopen. Maar eerst moeten we meer informatie hebben, voor we daar überhaupt aan kunnen beginnen...

-----------------------------------------------------------------

Beetje een cliffhanger... We stonden trouwens #16 in actie

En het spijt me echt verschrikkelijk

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

En het spijt me echt verschrikkelijk. Dit hoofdstuk had ik zaterdag middag moeten publiceren en het is al maandag avond. Alleen mocht ik vanaf vrijdagmiddag niet meer op geen enkel beeldscherm, tot dat de vakantie afgelopen was. Ik ben serieus nog nooit zo blij geweest dat school weer begon.
Xx Lilia❤

De Grijze JaagsterWhere stories live. Discover now