#MissYou

1K 111 33
                                    

Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Sıra geldi Miss You analizine. Önce çeviriyi paylaşayım.


Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

İlk kısım tamamen Louis'nin public hayatını gösteriyor ve kendisi de inanamıyor

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

İlk kısım tamamen Louis'nin public hayatını gösteriyor ve kendisi de inanamıyor. Yani yaşadığı hayatın bir hayal ürünü olduğunu düşünüyor. Ünlü olurken her şeyin bu kadar zor olacağını düşünmemiş olabilir çünkü. Zaten Louis röplerinde de Hollywooddaki insanların ne kadar sahte olduklarından falan bahsediyordu. Ayrıca Louis'nin gittiği partilerden sıkıldığının en büyük kanıtı barda otururken çekilmiş fotoğrafı. Etrafta herkes eğlenirken Louis barın zemininde oturmuş telefonuyla uğraşıyor sakfjalfjk Yani daha ne kadar belli edebilir ki?


Tuesday night diye başladığı kısım tamamen Larrieler haklı dediği kısım. 2016 yılı boyunca Salı günlerini stunt günü olarak adlandırdık. Her Salı bir şey geldi, her Salı bir şey bekledik ve Louis de bunun farkında. Yani bu bile antilerin bi durup düşünmesi gereken bir şey.


Nakarat bana biraz farklı hissettiriyor. Benim gibi düşünen çok görmedim ama oradaki "with all of my people" kısmı bana direkt Louis'nin üzgünken gay bara gidip deliler gibi içip oradaki insanlarla bağıra çağıra şarkı söylediğini hissettiriyor. Çünkü gayler genelde "our community our people" diyorlar yani hep bi bizim insanımız benim insanlarım hali mevcut onlarda. O yüzden o kısım bana öyle hissettiriyor. Ve en sonunda Louis sarhoş olduğu gecenin sabahı uyanıp gerçekleri farkettiğinde hiçbir şey değişmemiş oluyor.


İkinci kısmı analiz etmeye bile gerek yok Türkçe'si neyse o yani.

Aynı şekilde rap kısmı da Türkçe'si neyse o. Yani alt metinli bir şarkı olmamış her şey açık aslında. Birinden ayrılmış onu özlüyor geri dönmek istiyor ama adım atamıyor vs.


Gelelim Harry ile bağlantısına. Harry FTDT'nin kolektif bir şarkı olduğunu yazan herkesten bir parça taşıdığını söylemişti. Fakat Miss You çıktıktan sonra resmen yalanı ortaya çıktı çocuğumun.

Şöyle ki Louis sarhoş olup uyuyor ve ışıklar yandığında gerçeğin farkında varıyor. Işıklar yandığı kısmı sabah olması. Yani sabah olup ayılınca farkediyor çünkü ayıkken de kendisine bitti mi gerçekten diye soruyor. 

Harry de şarkıya otel odasında yalnız uyandım akşamdan kalmayım nerdesin diye başlıyor. Yani o da sarhoş olmuş ve uyandığında gerçeği farketmiş. Birisi gitmiş artık yok.


Louis'ye arkadaşları ona zaman ver endişelenme diyor ama Louis sevdiği insanla telefonda bile olamıyor artık. Ayrıca bir de tüm akşam telefonunu kontrol etmesi durumu var arasında diye de beklemiş. Bir de Louis Back To You'da bu kişiyi sözde arıyor ama bu kişi cevap vermiyor.

Harry de diyor ki gittiğinden beri konuşmadık - ayrıca comfortable silence dediği de birine zaman vermek- işte birbirimize zaman vermemiz saçma falan diyor telefonum bile aramanı bekledi diyor. 

Harry'nin işten arkadaşını gördüm benim tshirtümü ona vermişsin dediği kısım gerçek de olabilir olmayabilir de ama Harry'nin drama queenliğinden de olabilir. Yani Louis bir arkadaşına öylesine giysin diye bir tshirt vermiştir ve Harry de bu benim daha önce giydiğim tshirt diye dramaya bağlamıştır aslkfjlkfjs


Ayrıca Harry FTDT'de neden söylemek istediğin şeyi söylemiyorsun diye kızıyor ve Louis şarkısında belki sana yalan söylüyordum iyiyim derken diyor. Aynı şekilde Harry özür bekliyor ve Louis de arkadaşlarına özür dilemeli miyim diye soruyor.


Son olarak da Louis bak her şey nasıl değiştik biz aşıktık şimdi yabancıyız diyor. Bu Two Ghosts'taki anlamda olmayabilir ama Two Ghosts'taki de bizim düşündüğümüz anlamda olmayabilir. Biliyorum karışık bir cümle oldu. Two Ghosts'taki anlamı daha çok eskiden olduğumuz gibi davranamıyoruz anlamındaydı hani ayrılma gibi değil de ama ayrılma anlamı da olabilir bak eskisi gibi değiliz aşıktık ama şimdi yabancıyız gibi bir anlamı da olabilir.


Ne olursa olsun Miss You Louis'nin oturup Harry'nin albümünü dinleyerek yazdığı bir şarkı gibi ki kendisi de ilhamının bazen harika sözlere sahip bir şarkı olduğunu söyledi. Yani oturup FTDT dinleyerek yazdıysa şaşırmam açıkçası.


Yine de tam anlamıyla iyi bir analizi albüm çıktığında daha iyi yapacağım. Çünkü doğru söylüyorsa albüm kronolojik ve bir hikaye anlatıyor yani. Bekleyip göreceğiz.


Böyleyken böyle.


'appy days.

None Of Your Business 2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu