×62×

574 56 0
                                    

Φαντάσου ότι οι άνθρωποι ήταν ρούχα. Τώρα φαντάσου να έχεις ένα ρούχο που το λατρεύεις όσο τίποτα. Το φοράς και νιώθεις τόσο όμορφα. Σε κάνει να νιώθεις μοναδικός. Όλα πάνω του σου αρέσουν, το ύφασμα, τα σχέδια, το πως εφαρμόζει και αγκαλιάζει το σώμα σου.

Τέλειο έτσι;

Τώρα φαντάσου αυτό το ρούχο ξαφνικά χαλάει, σκίζεται. Δεν είναι πια το ίδιο. Το ρούχο που αγάπησες τόσο δεν είναι όπως ήταν. Το αγνοείς όμως το σκίσιμο. Δεν σε ενοχλεί και τόσο πολύ. Στο κάτω κάτω ένα απλό σκισιματάκι είναι, δεν τρέχει κάτι.

Όμως όταν κάτι το αμελείς γίνεται χειρότερο. Το σκίσιμο μεγάλωσε και τώρα χρειάζεται ράψιμο. Εσύ προσπάθησες να το φτιάξεις. Το έραψες σε εκείνο το σημείο πολλές φορές για να είσαι σίγουρος πως δεν θα χαλάσει χειρότερα. Το μπάλωμα όμως έκανε το σκίσιμο να φαίνεται πιο έντονα. Το σημείο αυτό δεν είναι απαλό όπως το υπόλοιπο ρούχο, σου γδέρνει το σώμα και σου κάνει πληγές. Το ρούχο αυτό δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που ήταν κάποτε το αγαπημένο σου. Πόσο ξεχωριστός να νιώθεις σε ένα μπαλωμένο ρούχο.

Η λογική λέει πως αφού το ρούχο χάλασε εσύ πρέπει να το πετάξεις.

Σωστά;

Και βέβαια δεν το κάνεις. Μπορεί να σταμάτησες να το φοράς γιατί σου δημιουργούσε πληγές. Αλλά το κρατάς στην ντουλάπα. Ξέρεις σε εκείνη τη στοίβα με τα ρούχα που ενώ τα βλέπεις, αποφεύγεις να τα φοράς, γιατί έχουν κάποιο ελάττωμα.

Έτσι γίνεται και με τους ανθρώπους.

Τους βλέπουμε, τους ερωτευόμαστε, πιστεύουμε ότι θα είμαστε πάντα μαζί. Μα οι σχέσεις φθείρονται ακριβώς σαν τα ρούχα. Και εσύ προσπαθείς να βάλεις σε μια τάξη τα ασυμμάζευτα. Να διορθώσεις τα στραβά. Αλλά όσο και αν προσπαθείς, δεν βγαίνει άκρη. Βαθιά μέσα σου το ξέρεις κι εσύ ότι έχει τελειώσει, αλλά προτιμάς να προσποιείσαι ότι όλα είναι καλά. Ότι τίποτα δεν σας έχει επηρεάσει. Ότι όλα θα γίνουν ακριβώς όπως ήταν πριν. Προσπαθείς να το «ράψεις» για να μοιάζει όπως στην αρχή, τόσο λείο και απαλό.

Αλλά μάταια.

Και έτσι κρατάς έναν άνθρωπο δίπλα σου ακριβώς όπως το ρούχο στην ντουλάπα. Δεν το πετάς γιατί δέθηκες μαζί του, αλλά δεν έχεις σκοπό να το ξανά φορέσεις.

𝐐𝐮𝐨𝐭𝐞𝐬 [✔️]Where stories live. Discover now