T R E I S P R E Z E C E

34 10 0
                                    


Dragă Adam,

Te-am desenat astăzi într-un tablou, folosindu-mă de gânduri. Am avut grijă să nu îți depășesc conturul, să îți pot surpinde toate trăsăturile în detaliu, la fel cum face orice pictor ce se respectă. Ce pot spune, într-un final m-am ales cu o capodoperă!

Aș vrea ca până dispare gerul și se retrage iarna, să-mi desenezi pe o coală de hârtie un tablou plin de culori. Nu te teme să foloseșți verdele, fiule. Da-i viață tabloului prin intermediul naturii. Roșul va reprezenta focul și totodată sângele,unele dintre cele mai vitale elemente. Fă din pictura ta un lucru fără de care nu putem trăi. Adaugă pe alocuri puțîn negru, în spatele liniilor întunecoase se vor ascunde emoțiile. Sunt sigur că vrei ca tabloul să tulbure chiar și cele mai retrase minți. Lasă pensula să te îndemne cum știe ea mai bine. Când te va ruga să-i dai putin din alb, nu te sfii. Privește cerul noaptea, stropit de stele luminoase. Hrănește-ți desenul cu puritate. Nu uita că măreția stelelor este ascunsă, ferită, fără ca noi să o putem vedea. Așa va fi și tabloul tău. Un lucru atât de mic, însă puțini îi vor putea vedea cu adevărat splendoarea.

Orice ar fi, să nu te plictiseșți! Îmbibă pensula în galben, da căldura soarelui și puterea de a-i arde pe cei ce merită. Nu oricine îi va putea simți textura fină, mulți dintre ei se vor alege cu pielea arsă, vaitandu-se de durere. Scapă de atâta chin și adaugă albastru. Tabloul tău va deveni cer. De el se vor agața mii de visuri, prea grele pentru a sta pe un singur nor. Camuflează-ți lacrimile în nori, și nu le da drumul decât atunci când soarele prea puternic din tablou va arde pe cineva.

Și totuși...ai nevoie de o culoare care să confere stabilitate picturii. Amestecă noaptea cu ziua, albul cu negrul și bucura-te de gri-ul ce va echilibra totul. Împacă culorile și îndeamnă-le să se combine în cel mai intens gri-cenușiu pe care l-a văzut cineva vreodată.

După ce ai făcut toate astea, trebuie să aștepți. Tabloul tău este gata, dar nu-l poate vedea oricine. Suflă un timp peste culori și așteaptă să se usuce. Ai răbdare și nu șulfa prea tare, ai putea strica totul, iar culorile sunt pe terminate.

Abia pe urmă copile, admiră ce ai creat! Sunt foarte nerăbdător să-ți ating tabloul.

Memoriile unui pescarWhere stories live. Discover now