Ενημέρωση

1.9K 101 34
                                    


Λατρεμένα μου όντα που διαβάζετε αυτή τη στιγμή ή διαβάσατε στο παρελθόν την Νεκροφιλημένη,

Γεια σας και πάλι! Ελπίζω αυτό το update να μην σας βρίσκει ΠΟΛΥ έκπληκτους/ες.

Όπως οι περισσότεροι θα θυμάστε, σας είχα πει πως ξεκινάει σιγά σιγά η επεξεργασία του βιβλίου, διότι έχουν εντοπιστεί λάθη, μερικά κενά στην πλοκή και στην εξέλιξη της ιστορίας, καθώς και στην οργάνωση των χαρακτήρων και των τοποθεσιών που διέσχισαν.

Η επεξεργασία είχε ξεκινήσει, αλλά τελικά σταμάτησα να ανεβάζω νέα κεφάλαια - τα οποία σήμερα διέγραψα - και θέλω να σας εξηγήσω το γιατί.

Η Νεκροφιλημένη έκανε ένα ταξίδι σε ένα σεμινάριο συγγραφής μυθιστορήματος του Πανεπιστημίου Harvard που έγινε στην Ελλάδα και άκουσε ωραία και σκληρά λόγια. Αποκόμισα τόσα πολλά από αυτό το σεμινάριο που αισθάνομαι πραγματικά αλλαγμένη εκ των έσω. Αυτό που μου έμεινε, κυρίως, είναι το εξής:

Αυτό το βιβλίο είναι η πρώτη μου, σοβαρή προσπάθεια συγγραφής και μάλιστα μυθιστορήματος φαντασίας. Σας είχα πιστούς ακόλουθους, σχολιαστές, φίλους και φυσικά παρέα  που ζέσταινε τις ειδοποιήσεις και την ευαίσθητη καρδούλα μου με κάθε αστεϊσμό, άποψη, με νεύρα προς τους πρωταγωνιστές και φυσικά τα κλάματα που ρίξαμε στα τελευταία κεφάλαια όλοι μαζί.

Μετά από πολλή σκέψη και εσωτερική πάλη, λοιπόν, αποφάσισα πως η Νεκροφιλημένη δεν χρειάζεται καμία επεξεργασία, γιατί είναι ένα πανέμορφο δημιούργημα, μαζί με τις ατέλειες και τα προβλήματά του, τα κενά και τα ανεξήγητα. Έτσι, τα παλαιά κεφάλαια θα επαναφερθούν στο βιβλίο και αυτό με τη σειρά του θα κλείσει τον κύκλο του.

Τοποθετώντας τους αγαπημένους μου χαρακτήρες σε ένα νέο περιβάλλον, μου ήταν - όπως και σε εκείνους - ξένο. Δεν υπήρχε χημεία και αγάπη. Δεν υπήρχε μια ωραία συνέχεια και αυτό επειδή έπρεπε πάση θυσία να γράψω κάτι τέλειο και να ξεπεράσω την προηγούμενη εκδοχή της Νεκροφιλημένης. Με δυσκόλεψε αρκετά το γεγονός ότι έπρεπε να διορθώσω τα πάντα και αυτό με τρόμαξε απίστευτα, διότι δεν ήθελα μέσα μου να αλλάξω ρότα. Η Νεκροφιλημένη, με τον τρόπο της, είναι ήδη ολοκληρωμένη και δεν θέλω να την μεταβάλλω με κάποιον τρόπο.

Εν τέλει, επανέρχεται όπως ακριβώς τη γνωρίσατε και όπως θα ήθελα να την ξέρετε. Αυτό είναι το μοναδικό ταξίδι της Αλιάνας και άλλων αγαπημένων μου ηρώων (οι παλαιοί ξέρετε για ποιον λέω!) και σε αυτό θα ήθελα να τους θυμάμαι και να τους αφήσω.

Οπότε, λέω αντίο σε αυτό το δημιούργημα που έχω σαν παιδί και ετοιμάζομαι για μια νέα περιπέτεια.

Οπότε, λέω αντίο σε αυτό το δημιούργημα που έχω σαν παιδί και ετοιμάζομαι για μια νέα περιπέτεια

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
H ΝεκροφιλημένηWhere stories live. Discover now