Kirándulni megyünk

3.3K 219 7
                                    

-Na jó, alkut ajánlok. - Loki velem szemben ült, unottan nézett rám.
-És mi lenne az?- kérdezte. Már legalább fél órája vitatkoztunk a Tesseract sorsáról. Egyikünk se tágított: neki portálkapu létrehozásához volt rá szüksége, nekem pedig hogy életben maradjak... Nehéz ügy.
-Használja a Tesseractot amire csak akarja, de azután, hogy bezárul a portál vagy mi, az enyém lesz.
Loki fáradtan felnevetett. Esküszöm, nem értem ezt a fickót.
-Fantasztikus, milyen okos az emberi faj, nemde? - kérdezte némi gúnnyal a hangjában. Zavartan néztem rá. -Nem ezt ajánlottam fel én is, úgy egy órával ezelőtt?
Lehet, hogy igaza volt, lehet hogy csak azt akarta, hogy ő legyen az okosabb- nekem már mindegy volt. Hajnali öt óra körül járt az idő, nekem pedig majd' leragadt a szemem.
-Hát akkor... ezt megbeszéltük.- nyugtáztam. Fordultam volna el, hogy keressek egy zugot aludni, de Loki egy szemvillanás alatt előttem termett.
-Ha megpróbálja szabotálni a tervemet, vagy akárkinek szólni róla...
-Maga most fenyegetőzik? -zavartan néztem fel rá. Csak ekkor tűnt fel, hogy sokkal magasabb nálam. -Nem sokra megy vele. A Tesseract nélkül úgyse megyek el.
Kikerültem őt, és csak amikor kiértem a folyosóra, akkor mertem újra levegőt venni. Találomra kinyitottam az egyik ajtót a labor mellett és emeletes vaságyakat találtam benne. Valószínűleg a többiben ugyanez volt. Nem volt bent senki, így kiválasztottam az egyik ágyat, lefeküdtem, betakaróztam és annak ellenére, hogy milyen kényelmetlen volt, hamar elaludtam.

Másnap legalább délig aludtam, és akkor is csak az éhség miatt ébredtem fel. Átmentem a laborba és nagy sürgést-forgást találtam. Loki épp Bartonnal beszélt, a professzorok a Tesseractot valamilyen szerkezetbe rakták. Figyeltem, ahogyan a kocka kéken ragyog, teljesen megbabonázott a látványa, és egy kicsit elszomorított. Ott volt előttem, egy karnyújtásnyira, de nem használhattam, pedig lehet, hogy pár hét múlva már túl késő lesz.
Amikor megfordultam, megláttam egy fél pizzát dobozban az egyik asztalon.
New Yorkban még a bűnözők is pizzát esznek... Leültem és enni kezdtem, közben a körülöttem társalgó embereket hallgattam. A tudomány nyelve számomra kínai, csak annyi jött le, hogy nem tudják megfelelően stabilizálni a Tesseractot. És ehhez valami furcsa nevű anyag kellene, de az pont nincs itthon.
Miután végeztem pár pizzaszelettel, megakadt a szemem Bartonon és Lokin. Ugyanis mindketten engem néztek. Tanácstalanul néztem vissza rájuk. Barton mondott valamit, mire Loki bólintott és odajött hozzám.
-Barton szerint jobban el tudok majd vegyülni a tömegben, ha maga velem jön.- mondta. Értetlenül néztem rá. -Németországba megyünk. Később elmondok mindent, de még van egy elintéznivalónk, mielőtt indulunk.
Így történt, hogy egy májusi délutánon Lokival elmentünk estélyit vásárolni...

Get Loki'dWhere stories live. Discover now