Κεφάλαιο 3ο - Μαύρο, κόκκινο και γκρι

818 79 2
                                    

"Όχι! Αν ήμουν εγώ ο πουλημένος πράκτορας, για ποιο λόγο θα προσπαθούσε να με σκοτώσει ο Σκαρ;" απάντησε αγανακτισμένος αυτή τη φορά.

"Τις ερωτήσεις, τις κάνουμε εμείς, πράκτορα. Ίσως όλο το σκηνικό να ήταν θέατρο. Αφού ο Σκαρ σίγουρα είχε δει τον Κώστα να τρέχει πίσω σας για να σας βοηθήσει. Επίσης, μπορείτε να μας λύσετε μία απορία; Για ποιό λόγο προσπάθησε η Τζούλια να σας σώσει;" ρώτησε άτονα εκείνος και τον έπιασε εξαπίνης.

"Νομίζω πως ήταν ερωτευμένη μαζί μου. Ίσως είναι παράλογο αυτό που έκανε, όμως δε μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο λόγο για να μπει μπροστά μου. Όσο για τον Σκαρ, δεν υπήρξε κανένα θέατρο. Λυπάμαι, όμως δεν αντιλήφθηκα τίποτα. Ούτε την ομάδα μου, ούτε τον Κώστα που είχε φτάσει πίσω μου. Αν ήξερα πως ο Κώστας ήταν πίσω μου, θα προσπαθούσα να τον σώσω...κι ας πέθαινα εγώ στη θέση του." είπε αρκετά στεναχωρημένος και κάλυψε το πρόσωπό του στα δυο του χέρια.

"Για ποιο λόγο δεν αντιδράσατε τότε;"

"Δεν ξέρω...πραγματικά δεν ξέρω... Εκείνη τη στιγμή, τα έχασα. Δεν ήξερα τί συνέβαινε, δεν μπορούσα να καταλάβω τίποτα. Ακολούθησα την Τζούλια πιστεύοντας πως θα έβλεπε τον πρώην της, και ξαφνικά ήρθα αντιμέτωπος με τον Σκαρ...αυτός με πυροβόλισε και η Τζούλια μπήκε μπροστά μου για να με σώσει, και δεν ξέρω το γιατί. Όλη αυτή η κατάσταση με αποσυντόνισε. Ντρέπομαι που το λέω μα το μυαλό μου εκείνη τη στιγμή δε λειτουργούσε. Προσπαθούσα να επεξεργαστώ τα γεγονότα μέσα μου και δεν συνηδειτοποίησα τι γινόταν δίπλα μου. Ένιωθα σαν παράλυτος, και σωματικά και εγκεφαλικά. Όταν συνήλθα, είχαν ήδη φτάσει τα ασθενοφόρα και γύρισα με το Διοικητή μου πίσω στο Τμήμα." είπε ειλικρινά εκείνος και τα μάτια του είχαν βουρκώσει.

"Διοικητά, εγώ τελείωσα με τις ερωτήσεις μου. Μήπως θέλετε να ρωτήσετε εσείς κάτι άλλο;" ρώτησε ο πράκτορας και ο Διοικητής πλησίασε πιο κοντά.

"Εάν είχες να διαλέξεις ανάμεσα στην ομάδα σου και την Τζούλια, ποιον από τους δύο θα έσωζες;" ρώτησε ο Διοικητής και ο Χρήστος γύρισε να τον κοιτάξει.

"Αν μπορούσα να σώσω και τους δύο, θα το έκανα. Αν όμως αυτό δεν ήταν δυνατόν, θα έσωζα την ομάδα μου φυσικά." απάντησε αμέσως εκείνος δίχως να πάρει το βλέμμα του από το Διοικητή του.

"Σε ευχαριστούμε πράκτορα. Θα προτιμούσαμε να μην φύγεις από τη χώρα ή την πόλη γιατί ίσως σε ξαναχρειαστούμε. Μπορείς να πηγαίνεις." είπε ο πράκτορας, αφού ο Διοικητής του έκανε νόημα πως δεν είχε κάποια άλλη ερώτηση.

ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ...ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ (2ο ΒΙΒΛΙΟ) {TYS2023}Where stories live. Discover now