Κεφάλαιο 33ο - Παρακολούθηση

681 69 2
                                    

elbora1

"Τόση ώρα είσαι πεπεισμένος πως θα κάνεις εσύ κάποια βλακεία και θα την πληγώσεις, και γι'αυτήν ούτε λόγος. Δεν εννοώ πως σίγουρα θα κάνει αυτή κάτι για να σε πληγώσει, όμως ποτέ δεν ξέρεις. Άνθρωποι είστε και μπορεί και οι δύο να σφάλετε, όμως μην είσαι σίγουρος πως μόνο εσύ μπορείς να κάνεις κάποιο λάθος." τον επέπληξε ο Γιώργος.

"Μιλάς εκ πείρας ή γενικά;" ήθελε να μάθει ο Χρήστος.

"Απλά δίνω μία συμβουλή στο φίλο μου, που φαίνεται έτοιμος να πάρει τα πάντα πάνω του. Αν σου αρέσει και σε θέλει κι εκείνη ζήσ' το, δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Πάντως εγώ πιστεύω, πως ίσως όλο αυτό με τη Μέλανι να συνέβη για να εξιλεωθείς εσύ μετά το θάνατο του Κώστα και του Γιάννη. Ήταν τόσο επίπονο όλο αυτό που περάσαμε κι εσύ πιάστηκες απ' ό,τι βρήκες μπροστά σου για να ξεφύγεις απ' όλο αυτό. Πιστεύω πως σώζοντας τη Μέλανι βρήκες το θάρρος να συνεχίσεις η ζωή και τη δουλειά σου, και σου θύμισε για ποιο λόγο έγινες πράκτορας...αλλά αυτή είναι απλώς η δική μου άποψη. Αν πάλι σου αρέσει η Τζούλια, θα έχουμε ένα μικρό θέμα. Πρώτον, δεν ξέρουμε τα δικά της αισθήματα, και δεύτερον ποιος ξέρει που θα τη στείλουν όταν τελειώσει όλο αυτό..." απάντησε εκείνος και ο Χρήστος κούνησε θετικά το κεφάλι του.

Καταλάβαινε απόλυτα τι εννοούσε ο φίλος του αν και δεν είχε σκεφτεί ποτέ αυτό το ενδεχόμενο. Ίσως να πίστευε πως ερωτεύεται τη Μέλανι γιατί το μυαλό και η καρδιά του διάλεξαν αυτόν τον τρόπο για να τον κάνουν να ξεχάσει τον πόνο, και για να συγχωρήσει ο ίδιος τον εαυτό του για το χαμό των φίλων του. Μόλις τώρα συνειδητοποιούσε πως όντως η Μέλανι μπήκε τη χειρότερη στιγμή στη ζωή του και τη μετέτρεψε δίχως να το καταλάβει στην καλύτερη. Χάρη σ' αυτήν ήθελε να συνεχίσει το επάγγελμά του και να συνεχίζει να σώζει αθώους πολίτες. Αυτή έγινε η κινητήριος δύναμή του για να ξεπεράσει το θάνατο των ανδρών της ομάδας του και της μεγάλης αποτυχίας του. Χωρίς να το γνωρίζει καν, εκείνη του στάθηκε περισσότερο από όλους, όταν εκείνος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και θα έπρεπε να μείνει μόνος του και μακριά από το μοναδικό πράγμα που είχε στη ζωή του, τη δουλειά του. Διότι αν δεν ήταν η Μέλανι, αυτός θα είχε καταρρεύσει και σίγουρα δε θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι πράκτορας.

"Δεν ξέρεις πόσο ευγνώμων της είμαι για όλα όσα έκανε για μένα ενώ δεν το γνωρίζει καν. Αν δεν ήταν αυτή δεν ξέρω πως θα ήμουν τώρα, ούτε που θα ήμουν. Της χρωστάω τόσα πολλά, και αυτή ούτε καν το φαντάζεται! Ούτε εγώ το είχα συνειδητοποιήσει έως τώρα. Θα της είμαι μία ζωή υπόχρεος!" του αποκρίθηκε ο Χρήστος, μα μόλις τελείωσε την πρότασή του, ο Γιώργος του έκανε νόημα να κοιτάξει προς το Τμήμα. Η παρακολούθησή τους μόλις ξεκινούσε.

Η Αννέτα έβγαινε από το Τμήμα και κατευθυνόταν προς το όχημά της. Βγήκε από το πάρκινγκ και ο Γιώργος έβαλε μπροστά τη μηχανή.

"Το ένστικτό μου λέει πως θα έχουμε εξελίξεις σήμερα!" είπε ευδιάθετος ο Χρήστος ενώ ακολουθούσαν από απόσταση το όχημά της.

"Σίγουρα πάντως δεν πηγαίνει σπίτι της, πέρασε το στενό που έπρεπε να στρίψει." αποκρίθηκε ο Γιώργος ενθουσιασμένος.

"Είμαι σίγουρος πως θα τρέξει να πει τα νέα για μας στον αδερφούλη της, και να μάθει για ποιο λόγο απέτυχε η απόπειρα κατά της Τζούλιας σήμερα!" είπε ο Χρήστος κι έβγαλε το κινητό του για να ειδοποιήσει τον Αρχηγό τους.

"Είμαστε στη γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο και κατευθυνόμαστε προς το Όουκλαντ. Ετοιμάστε τις ομάδες δράσης για να κάνουμε έφοδο αν χρειαστεί. Πιστεύουμε πως μας κατευθύνει απευθείας στο δράστη. Μόλις σιγουρευτούμε, θα σας ειδοποιήσουμε!" είπε στον Αρχηγό του ο Χρήστος και έκλεισε το τηλέφωνο.

Το ένστικτό του σπάνια τον ξεγελούσε, και σήμερα ήταν σίγουρος πως θα έπιαναν τον αρχηγό της σπείρας.



ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ...ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ (2ο ΒΙΒΛΙΟ) {TYS2023}Where stories live. Discover now