1

4.2K 133 3
                                    

Severus se kráčel pomalým krokem po Obrtlé ulici. Nenáviděl to tam, všude špína a chlad... Na tuto ulici nikdy nesvítilo slunce. Navíc v podvečer už tam nebylo vidět na krok. Kdyby nepotřeboval nakoupit, vůbec by tam nešel. Najednou se za ním ozval hlas nějaké ženy.
,,Nechcete si užít, pane?" zeptala se. Okolo Obrtlé se vždy potulovaly podobné ženštiny, od vítězství Pána zla jich však bylo mnohem víc než předtím.
,,Ne," odpověděl rázně Severus a pokračoval dál, akorát trochu zrychlil.
,,Prosím, jsem levná, neprohloupíte, levnější nenajdete široko daleko," dožadovala se pozornosti dívka.
,,Už jednou jsem řekl, že NE!" zasyčel nasupeně Severus.
,,Udělám cokoliv," zašeptala dívka tiše.
,,Já ale nic nechci, najděte si někoho jiného."
,,Prosím..." žadonila. ,,Jdu i za drobný."
,,Nechte mě být," odvětil naštvaně Severus. Chytila ho za paži, Severus se otočil.
,,Pane, prosím..." Když na něj pohlédla, došlo jí, odkud jí byl ten hlas povědomý. Snape, pomyslela si. Rychle ho pustila a vyděšeně poodstoupila. Hleděl na ni, byla jiná, měla jiné vlasy a byla špinavá, oblečená přesně jako prostitutka, ale byla to ona.
,,Grangerová...?" hlesl překvapeně. V tu chvíli, kdy se k ní přiblížil, se dala na útěk. Severus se vydal za ní.
,,Grangerová!" křičel, ale ona utíkala dál. Zmizela v ještě horší uličce než byla Obrtlá. Zastavil se a hleděl, jak Grangerová mizí v mlze. Vydal se domů, celou dobu o ní přemýšlel, bylo mu jí líto. Přešel ochranným kouzlem, prošel zahradou a vstoupil do svého domu. K čemu mu byl tak velký dům? Voldemort se mu odměňoval tam, kde nemusel. Vešel do obývacího pokoje a sedl si na pohovku. Objevil se skřítek.
,,Pán si přeje?" zeptal se úslužně.
,,Sakra, pro skleničku s vínem si dokážu dojít sám!" vyštěkl napruženě, protože ho skřítek odtrhl od myšlenek. Nedokázal by tento zážitek přejít bez alkoholu. Potřeboval pít, pít a zapomenout. Představa, že mladá Grangerová byla donucena k takovémuto zaměstnání, mu naháněla hrůzu. Jak by se jí někdo mohl dotýkat? Byla ještě dítě. Poté, co se opil, si lehl na pohovku a usnul.

Nešťastně na něj hleděla skrz mříže, natahovala k němu ruku a plakala. Její vlasy byly zmoklé, oči rozmazané a na tváři měla rozkrvácenou jizvu. Stála bosá, stále pršelo a za ní se začali objevovat muži, kteří se jí dotýkali a sprostě jí nadávali. Škrábali jí po nohách a rukách... ,,Pomozte mi!"  šeptala slabým hlasem. ,,Prosím."

Probudil se úplně zpocený. Lusknul prsty a objevil se skřítek.
,,Nenápadně zjistíš, kde žije Hermiona Grangerová. Jestli podle jména nikoho nenajdeš, hledej patnáctiletou prostitutku." Skřítek krátce přikývl a zmizel. Severus žasl nad tím, že skřítek neměl vůbec žádné dotazy a nevyzvídal důvod, proč má hledat lehkou děvu.
,,Sakra, Grangerová..." řekl si pro sebe.

Za Obrtlou ✔️Donde viven las historias. Descúbrelo ahora