3. rész

775 33 1
                                    

A terv szerint minden nap járőrözünk egy farkas, egy vadász duóban, de naponta cserélődik a társunk. Első éjszaka a Derek-Araya, a Boyd-Severo, az Isaac-Chris, a Scott-Allison és az Erica Lola párosok voltak. Egy kicsit örültem is, hogy Ericát kaptam elsőnek, mert talán összebarátkozhatunk.

 Egy kicsit örültem is, hogy Ericát kaptam elsőnek, mert talán összebarátkozhatunk

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

- Mesélsz Paige-ről? - kérdezte mikor az erdő mélyén sétáltunk az éjszaka közepén

- Bele a közepébe! Semmi kertelés! Ezt szeretem! - mosolyogtam - Miért érdekel annyira Paige?

- Láttam Derek arcát tegnap, mikor meglátott és Paige-nek szólított. Olyan volt mintha szellemet látott volna. Szomorú volt és nem akarom, hogy szomorú legyen - mondta bánatosan

- De szerintem akkor sem tőlem kéne ezt kérdezned, hanem Derektől - próbáltam terelni a témát

- De most te vagy itt - vonta meg a vállát - Ráadásul ő nem valami beszédes és még egy kicsit félek is tőle.

- Te félsz az Alfádtól? - kérdeztem vissza ő pedig bólintott - Az nem jó! Soha nem félhetsz tőle, mert az azt jelenti, hogy nem bízol benne. Nem hiszel abban, hogy megvédene téged.

- Gondoskodik rólam - próbált kapaszkodni valamibe

- Az nem ugyanaz - mondtam - Nézd Erica! - álltam az útját így nem tudott tovább sétálni - Lehet, hogy külsőre nem látszik, de a mogorva és kemény külső alatt egy olyan Derek lakozik, aki bármit megtenne azokért akiket szeret. Az életét is feláldozná értetek. Hiszed vagy sem, de szeret titeket. Ő bízik benned, hiszen befogadott a falkájába, ami a farkasoknál, főleg a született farkasoknál a családot is jelenti. Különösen Dereknek hiszen neki már csak ti vagytok.

- Ez eszembe sem jutott - gondolkodott el - Honnan tudsz te ennyit róla?

- Ő nem tudta, hogy Paige-nek volt egy testvére, de én jobban ismertem őt, mint ő saját magát. Paige-nek ugyanis be nem állt a szája az ő nagy szerelméről - forgattam a szemeimet

- Vagyis Paige Derek csaja volt?

- Az első szerelme, igen - bólintottam

- Mi történt vele?

- Egy vérfarkas megharapta, de Paige nem úgy reagált a harapásra, ahogy a legtöbben. Ő haldokolni kezdett. Rettenetes fájdalmai voltak és könyörgött Dereknek, hogy rövidítse le a szenvedéseit - sírtam el magam - Tudod, hogy egyes farkasok szeme miért jégkék? Mint például Peteré? - megrázta a fejét - Mielőtt Alfa lett, Dereknek is jégkék szemei voltam. Csak úgy mint nektek Dereknek is aranybarna szemei voltak. Paige miatt lett jégkék a szeme. Egy vérfarkas szeme akkor változik aranybarnáról jégkékre ha kioltotta egy ártatlan életét.

- Derek megölte Paige-t - esett le neki

- Igen - bólintottam - Derek teljesítette Paige kérését és megölte őt, hogy megszabadítsa a szenvedéseitől.

Halhatatlan szerelemWhere stories live. Discover now