31. poglavlje

1.3K 169 85
                                    

(a/n; može usputni? :))

''Napokon gotov i zadnji test!'' Dalenta je rekla dok joj je ogromni osmijeh plesao na licu, preživjela je prvo polugodište.

''Da! Imam osjećaj da bi mi se mozak raspuknuo da smo imali još neke testove za koje bismo morali učiti...'' rekla je Ori umorno i pravila se da briše znoj sa čela na što se Dalenta nasmijala.

''Još samo jedan sat i gotovo je prvo polugodište.'' rekla je Dalenta dok su išle na sat povijesti. ''Kada ćemo dobiti rezultate testova?''

''Mislim da negdje tijekom praznika.'' odgovorila je Ori i sjela u klupu kraj prozora.

''Možeš li otvoriti prozor? Vruće je.'' pitala je Dalenta i počela se hladiti rukama.

''Ma ne! Tebi je vruće?!'' Ori se zahihotala i otvorila malo prozor tek toliko da u učionicu ulazi prohladan zrak koji se sudario sa Dalentinom vrućom kožom. ''Mislim da tebi treba Ris da te rashladi.''

Dalenta se zacrvenila.

''Dobro jutro!'' u učionicu je ušao profesor povijesti, a Dalenta se već namjestila za drijemež.

Prošlo je otprilike pola sata, a Dalenta je cijelo vrijeme bila u polu snu. Vjetar ju je gladio po koži, a govor profesora je bio zaglušen, ako ovako nastavi stvarno će zaspati. Ono što ju je trgnulo je bilo pojačanje vjetra, zapuhao je toliko jako da je otpuhao Orine bilješke Dalenti u lice na što su se obje nasmijale, ali vjetar je još jednom zapuhao. Ori je požurila zatvoriti prozor koji je snažno zalupio i tako privukao pažnju drugih učenika i samog profesora.

''Ima li problema gospođice Abba?'' pitao je profesor.

''Ne, ne, vjetar je samo...'' ali vjetar je odnio završetak njene rečenice dok se ona trudila zatvoriti prozor, Dalenta se ustala da joj pomogne.

Bijesni vjetar je ponovno zapuhao i odgurnuo i Orianu i Dalentu tako da su se srušile na pod, a prozor se još jednom zalupio i staklo se razbilo u tisuću komadića, njih dvije su se brzo prekrile rukama kako im staklo ne bi palo u oči.

''Što je s ovim vjetrom?'' netko je pitao, a neki su brzo pojurili u pomoć Dalenti i Oriani.

''Netko previše uživa u tome da su testovi gotovi.'' profesor je rekao i mršteći se mahnuo rukom, a vjetar je stao. ''Jeste dobro vas dvije?''

''Da, da...'' rekla je Dalenta crveneći se dok je odgurnula Ori sa sebe i dignula se otresajući prašinu sa svojih hlača. Nije ni željela pogledati ostatak razreda, bilo joj je tako neugodno.

''Onda se premjestite, kasnije će to netko počistiti.'' 

Ubrzo nakon toga je bio kraj sata, a Dalenta je brzo pokupila svoje stvari i sa Ori izašla iz učionice.

''Jesi vidjela kako te Ris gledao? Bio je tako zabrinut, kunem se, vi te mi najdraži par.'' rekla je Ori i zaskvičala, a Dalenta se malo nasmiješila.

''Ti se još uvijek držiš te priče da ste ti i Ris zajedno?'' čule su posprdan glas iza sebe, a Dalenta je preokrenula očima i okrenula se prema Nayli.

''Tko je rekao da smo zajedno?'' podignula je obrvu.

''Ti? I Ori.'' rekla je i slegnula ramenima. ''Ali to je očito laž, zar ne?''

Dalenta je otvorila usta da potvrdi, ali zatim ih je zatvorila. Hoće li reći istinu? Hoće li napokon reći da su ona i Ris zajedno?

''Ne, zapravo nije.''

''Molim!?'' razrogačila je oči, ali ubrzo je namjestila bezosjećajnu facu i zakašljala se. ''Mislim... ozbiljno?''

''Da, zajedno su.'' ubacila se Ori, a Dalenta joj je uputila 'ušuti' pogled.

Darovi ElemenataWhere stories live. Discover now