Bölüm 20

329 46 17
                                    


Gördüklerimi beynim kabul etmiyordu. O soğuk depoda ellerim bağlı dururken tek düşünebildiğim şey Katil Avcısının varlığıydı. Senelerdir hayal ettiğim ve yakalamak istediğim adam tam karşımda duruyordu. Karşımda çömelip bana "Merhaba Logan." dediğinde ağzım açık ona bakıyordum. O ise gayet sakindi.

"Hadi ama Logan bu kadar çok şaşırma. Karşılaşmamız kaçınılmaz bir şey." dedi. Benden tepki gelmeyince ayağa kalktı ve Amaury'nin kollarını iple arkadan bağladı. Ben de kendime yeni gelmeye başlamıştım. Beynimdeki hücreler bana daha yeni ileti gönderiyordu.

"Sen Katil Avcısısın." dedim. Katil Avcısı aniden arkasını döndü:

"Gerçekten mi? Bak bunu bilmiyordum." dedi.

Tanışalı daha 2 dakika olmamıştı ama Katil Avcısı beynimle dalga geçiyordu. Bende onu tersleyerek:

"Ve aynı zamanda küstahsın."

"Küstah mı? Logan, sende benim gibi 26 azılı katili öldür, ondan sonra konuş." dedi. Ben ise terslemeye devam ediyordum.

"O zaman birilerini öldürmeseydin." Katil avcısı kahkaha patlattı.

"Birilerini öldürmeseydim Logan başka birileri ölürdü." dedi. Ağzımı açıp cevap veriyordum ki sözümü kesti.

"Hem onları boş ver de söyle bakalım bana. Sana o kadar mektup gönderdim. Benimle ilgili bir ipucu yakalayabildin mi?" dedi. Suratımı astım. Bakışlarımı olaydan habersizce uyuyan Amaury'e diktim.

"Hayır bulamadım."

Katil Avcısı odanın etrafında dolaşmaya başladı.

"Beni hayal kırıklığına uğrattın Logan. Senin gibi iyi bir dedektifin benim hakkımda delil bulamaması çok şaşırtıcı. Bir de polislikten ayrıldıktan sonra bana daha çok odaklanırsın diye düşünüyordum ama sen onun yerine beni şu aptalı öldürürken yakalamayı düşünüyordun." dedi.
Katil Avcısına meydan okurcasına gülümsedim.

"Planım işe yaradı ama değil mi? Geldin ve Amaury'i öldürmeye çalışıyorsun."

" Benim belirtmek istediğim o değil Logan ." dedi. "Evet planın güzel ama neden gelip Amaury'i yakalamadın. Onun hakkında herhangi bir delil bulup. Polislik kariyerini kurtarabilirdin."

Sesim istediğimden cılız çıktı.

"B-ben denedim."

"Denediğini biliyorum. Peki neden üç gün bekledin?" dedi.

"Sen beni mi izliyordun?" dedim. Katil Avcısı birkaç saniyelik duraklamanın ardından.

"Evet üç gün boyunca seni izledim." dedi.

Bedenime ani bir ürperme girdi. Üç gün boyunca avlamak istediğim kişi beni izlemişti, hem de her hareketimi. O an her şeyi anlamıştım. Katil Avcısını ben asla yakalayamazdım, çünkü o her defasında bir adım önde oluyordu.

Ben cevap vermeyince konuşmasını sürdürdü.

" Yani senin gibi iyi bir dedektifin ilk günde hareket etmesini bekledim. Ama sen beni bekledin. Peki neden?" Sesi bir anda yükseldi.

"Çünkü o aptal egonu tatmin etmek istiyorsun!" dedi.

"Benim için kim olduğun fark etmez. Ben görevimi yaparım." dedim.

"Öyle mi? Yani senin hayatını kurtaran bir kişiyi mi tutuklarsın?" dedi.

Bakışlarımı başka tarafa çevirdim. Katil Avcısının hayatımı kurtardığı gerçeğini atlamıştım. O olmasaydı Amaury beni çoktan öldürmüştü ama ben sanki bütün bu olayların sorumlusu Katil Avcısı gibi davranıyordum. Katil Avcısı haklıydı. Ben sadece egomu tatmin etmek isteyen zavallı biriydim.

Katil Avcısı (BİTTİ)Where stories live. Discover now