Kapitel to

121 3 0
                                    

(Newt's synsvinkel)

Thomas kom ud efter at have ført dem ind til soveværelset. ''Hey Thomas?'' Sagde jeg. ''Ja??'' Sagde han og løb hen til mig. ''Du er stadig en bønne.'' Sagde jeg og grinede. ''Er jeg virkelig?'' Spurgte han og det lød som om han ikke kunne finde på noget bedre at sige. Efter han havde sagt det vendte han sig om og gik. Jeg bestemte mig for at gå hen til Alby, så vi kunne undersøge hvad der ellers var i boksen. Jeg fandt ham over ved spisestedet, som vi kalder 'Food nes!'. Det var noget jeg fandt på og så synes de andre Lysborger, det vi kalder alle i Lysningen, at det var en god idé. Så nu hedder den altså det. Alby sad sammen med Minho, som var en af vores bedste løber, og Gally, som bare godt kunne lide at bestemme. ''Alby, vil du med ned og tjekke hvad der ellers er i boksen?'' Spurgte jeg. Det ville han gerne, så vi gik ned til boksen. Jeg hoppede ned i boksen. ''Jeg kan se reb, brød og lidt tøj...'' Svarede jeg. Pludselig blev jeg meget overrasket. ''Hvad er der?'' Spurgte Alby. Han havde nok hørt mit lille 'woow'. ''Der er faktisk noget anderledes... Kan du se de her små papirstumper? Der står noget på dem. Måske har de to nye bønner revet dem i stykker?'' Sagde jeg overrasket. ''Ja sikkert.. Måske kan det være en besked? Lad os tage det op og gemme det.'' Jeg samlede papir stykkerne op og gav dem til Alby. Jeg tog så også de andre ting og så hjalp ALby mig op. ''Tak'' Sagde jeg. ''Det var så lidt.''. Vi gik hen mod et stort jernhus hvor kun lederne, mig og Alby, og løberne måtte komme ind. Der var kode på døren. ''Kan du huske koden?'' Spurgte Alby og blinkede til mig. ''Altid. 2968.'' Grinede jeg. Alby grinede med. ''Det har du vidst ikke helt fat i endnu.'' Sagde Alby, mens han grinede. Jeg skrev koden og vi gik ind og låste bag os igen.

(Chuck's synsvinkel)

Jeg gik hen mod 'Food nes!' for at snakke med Minho. ''Minho?'' Spurgte jeg. ''Ja Chuckie?'' Svarede han. ''Har i fundet noget spændende i labyrinten indtil videre?'' Spurgte jeg lidt nysgerrigt. ''Labyrinten? Er der en labyrint uden for de store vægge der? Eller hvor er labyrinten?'' Både mig og Minho kiggede bag os. Det var den nye pige. ''Bønne, ja labyrinten er uden for de store vægge. Og Chuckie, nej vi har ikke fundet noget spændende end en død straffer.'' Svarede Minho. Jeg kiggede underligt på ham. ''En død straffer? Har i slået en ihjel?'' Jeg ventede flere sekunder på svar inden Minho svarede. Han kiggede bare på mig som om jeg var dum. ''NEJ! Vi har ikke slået nogen straffer ihjel. Så var det nok ikke den der var død, men os. Ikke flere spørgsmål din nysgerrige unge!'' Grinede Minho. En straffer er en slags stor edderkop der bor inde i labyrinten. Det er ikke rart at blive stukket af en... Jeg gik med pigen ud af Food nes. ''Kan du huske dit navn?'' Spurgte jeg. ''Jeg kan høre du er den nysgerrige type.'' Svarede hun grinende. ''Kan du huske dit navn??'' Spurgte jeg igen lidt irriteret. ''Nej ikke endnu. Men det kan drengen.'' I det hun sagde det løb jeg så hurtigt jeg kan hen mod drengen. Jeg var måske lidt nysgerrig. Thomas stod ved ham. ''Han kan huske sit navn!'' Sagde Thomas. ''Jeg hedder Matt.'' Sagde drengen til mig. ''Hej Matt. Jeg vil være den første der giver dig et kælenavn... Uhmm... Matt.. Mattue? Mattie! Det fungerer fint!'' Matt grinede.

(Matt's synsvinkel)

Jeg kunne endelig huske mit navn! Jeg har løbet over til alle de drenge der har hilst på mig og sagt mit navn. Og mit kælenavn som Chuck gav mig. Jeg fniste for mig selv. Thomas var en af dem der havde taget bedst imod mig. Jeg besluttede at spørge Thomas om han ville med ned og have nogle sandwich. Så det gjorde jeg. Jeg brugte lang tid på at finde ham, men jeg fandt ham over ved æbletræerne og plukkede æbler. ''Vil du med over at få en sandwich?'' Spurgte jeg. ''Ja, hvis jeg må.'' Vi gik hen for at spørge om Thomas måtte få fri, bare en time. Vi fik lov. Så vi gik hen til Food nes. Det er åbenbart det det hedder. Mig og Thomas snakkede rigtig godt sammen. Det var rigtig hyggeligt. Efter en god time skulle Thomas over at arbejde igen. ''Hej hej. '' Sagde jeg. ''Ses bønne, bedre kendt som Mattie.'' Grinede Thomas og gik. 

LysningenWhere stories live. Discover now