Kapitel fem

69 2 0
                                    

(Minho's synsvinkel)

Jeg vågnede nogenlunde klokken fem, ifølge solen. Jeg gik hen og vækkede Alby og Alvin. Alby var lidt svær at få op. ''Alby vågn op!'' Blev vi ved med at sige. Han gad ikke vågne, så vi vækkede Newt i stedet for. Han vågnede med det samme. Så gik vi over til den nærmeste åbning. ''Husk at lede overalt!'' Vi nikkede og Newt satte os på fri fod. ''Skal vi ikke løbe til venstre i dag?'' Spurgte Alvin. ''Jeg synes vi skal løbe til højre mod sektion syv. Der lå den døde straffer jo.'' Sagde jeg. Alvin synes det lød fornuftigt at løbe hen og gennemtjekke rundt omkring ved den døde straffer. Vi var lidt uenige med hvor straffer'en var. ''Er det ikke den her vej?'' Spurgte Alvin. ''Vi kan prøve.'' Alvin havde ret og vi fandt hurtigt den døde straffer. Vi kiggede lidt omkring den. Vi kunne ikke rigtig finde noget andet end en masse slyngplanter. Der gik timer uden vi fandt noget. ''Skal vi til at vende hjemad?'' Spurgte jeg. ''Ikke endnu.'' Sagde Alvin og tog en kniv frem. Jeg kunne med det samme se hvad han ville gøre. Vi skar strafferen op der ved dens ''hovede''. Den lignede bare en robot edderkop. Inde i den var der noget der lignede et batteri. Der stod syv på den. Det måtte nok stå for sektion syv. ''Vi tager den med hjem.'' Sagde jeg. Og så løb vi hjemad.

(Newt's synsvinkel)

''Nogen der ved hvor Tommy er?'' Råbte jeg rundt i Lysningen. Jeg kiggede til alle sider og ingen svarede. ''Av!'' Var der en der sagde. Fordi jeg ikke kiggede mig frem gik jeg tilfældigvis ind i Thomas. ''Jeg ved godt hvor Tommy er.'' Sagde han og grinede mens han holdte sig for panden. ''Undskyld bønne. Kan du vente ved den der åbning på at Minho og Alvin kommer?'' Spurgte jeg og pegede. ''Jaja.'' Sagde han med et suk. Han havde nok lige fået fri fra at arbejde. ''Sorry Tommy.'' Sagde jeg og sendte mit sødeste smil, så han tilgav mig.

(Thomas's synsvinkel)

Selvfølgelig skal jeg arbejde igen, når jeg lige har fået fri. Det er hårdt at bo her i Lysningen. Jeg satte mig ned og lænede mig op af den nok 20 meter høje mur. Jeg skulle ikke vente i særlig lang tid, for nu kom de. ''Hey. Har i fundet noget spændende?'' Spurgte jeg, mens jeg så på en ting der var cylinderformet i Alvin's hånd. ''Ja måske.'' Sagde Minho. ''NEWT!! De er kommet.'' Råbte jeg. Newt kom løbene. ''Kom med mig. Thomas du har fri nu. Tak for hjælpen.'' Sagde han og smilede.

(Alvin's synsvinkel)

Minho og jeg fulgte med Newt ind i jernhuset. Vi skrev koden og gik ind. ''Hvorfor står der syv på den? Har i en idé?'' Spurgte Newt alvorligt. ''Ja, vi tænkte at den var fra sektion syv.'' Sagde Minho. ''God tanke.'' Sagde Newt. Vi studerede lidt videre på den.

LysningenWhere stories live. Discover now