Kapitel seks

64 2 0
                                    

(Alby's synsvinkel)

''Ved du hvor de tre bønner er?'' Spurgte jeg Gally. ''De er alle på Food nes.'' Svarede Gally. Jeg luntede over til Food nes. Der sad de alle sammen ved samme bord og spiste sandwich. ''Hej bønner. Jennifer, Matt og Thomas.'' Sagde jeg og nikkede til dem. ''Det er tid til jeres rundvisning.'' De rejste sig op og fulgte med mig. ''Vi har tre specifikke regler her i Lysningen. Den første er at alle skal have noget at lave! Arbejde hverdag medmindre man har en god grund og man har sagt det til mig eller Newt. Regel nummer to er at vi aldrig må slå på en anden Lysborgere! Vi skal kunne stole på hinanden! Den mest vigtige regel er regel nummer tre. ALDRIG gå ud fra Lysningen uden at være løber!'' Forklarede jeg meget bestemt mens vi gik ind på midten af Lysningen. ''Lysningen er delt op i fire. Haven, Food nes, Bostedet og Blodhuset. Haven er der hvor vi plukker frugt, gror grøntsager og pløjer. Food nes er der vi spiser, ved Bostedet sover vi og til sidst i Blodhuset opdrætter vi dyrene og slagter nogen af dem. Og så har vi også skoven med kirkegården. Nogle spørgsmål, inden vi går videre?'' Alle nikkede nej, og vi gik videre. Efter en time var vi færdig med rundvisningen.

(Newt's synsvinkel)

Lige nu sad jeg faktisk bare op af væggene. Tre newbie's på en måned? Jeg kunne ikke fatte det. Og sedlen... Noget siger mig at vi snart skal tage os sammen til at løse labyrinten en gang for alle og slippe ud herfra! ''Hey.'' Sagde en genkendelig stemme. Jeg vidste hurtigt hvem det var. Jennifer! ''Hva' laver du så her?'' Spurgte en anden stemme. Thomas. ''Hey. Ikke noget. Jeg fatter bare ikke noget af det der sker her.'' Sagde jeg forvirret og kiggede på de andre. ''Næ.'' Svarede Thomas. ''Det gør ingen af os.'' Jeg kiggede på Thomas, med hovedet på skrå. ''Nu prøver du sgu lige og spille mig hva? Shank.'' Sagde jeg og grinede højlydt. Vi snakkede i lidt tid, også gik jeg hen til jernhuset.

(Alby's synsvinkel)

Jeg kunne se Newt på vej mod jernhuset, så jeg stoppede ham. ''Du arbejder for meget. Vil du ikke med hen og få en sandwich?'' Sagde jeg. ''Nej ellers tak. Jeg må finde det vi misser her. Tre newbie's på en måned..'' Newt gik videre mod jernhuset med mig i hælene. ''Så hjælper jeg dig.'' Sagde jeg og smilede. Newt var nok min bedste ven her i Lysningen. Vi gik ind i jernhuset og låste bag os. ''Hvis det her sad inde i en straffer, som kom fra sektion syv ville det her måske være en slags nøgle?'' Sagde Newt og kiggede på mig. ''Øh.. Det er jeg ikke så sikker på. Du kan få Minho og Alvin til at prøve og se om de kan åbne portene?'' Svarede jeg. Jeg var overhovedet ikke overbevist. ''Hvordan skulle strafferen ellers komme ind og ud af sektionen hvis den er lukket? Ved hjælp af denne her.'' Svarede Newt. Han var nok ret sikker. ''Giv det nu bare en chance.'' Newt kiggede på mig alvorligt. ''Okay. Jeg er overbevist hvis Minho og Alvin kan komme ind med den der tingest, mens sektionen er lukket. Men hvad har det med tre newbie's på en måned, at gøre med det?'' Svarede jeg og kiggede undrende på Newt. ''Hmm.. Du har ret. De er nok sendt hertil af en grund...'' Newt så meget forvirret ud. Men efter nogle sekunder lignede han en der havde det rigtige svar. At han var 100% sikker..

LysningenWhere stories live. Discover now