3. kapitola

2.4K 115 1
                                    

Emu jsem položila do postýlky a četla jí pohádku. Během chvilky usnula a já měla konečně chvilku čas na sebe. Nevěřili byste jak je hlídání malého dítěte vyčerpávající. 

Napustila jsem si horkou vanu s hromadou pěny a pustila si písničky. Na obličej jsem si nanesla masku a lehla si do vany. Přesně tohle mi chybělo, relax. 

Měla jsem zavřené oči a na nic nemyslela. Když byla voda studená, omotala jsem kolem sebe ručník a šla do šatny se převléct. Mokrý ručník jsem pak odnesla zpátky do koupelny a dala ho na topení. 

Ema ještě spala, tak jsem si šla lehnout na gauč a koukat na televizi. Zhruba v půlce filmu mi zavolala Mia. 

"Děje se něco Mio?"

"Ne, jen jestli je u tebe všechno v pohodě. Co malá? Nezlobí moc?"

"Malá teď zrovna spinká a je to celkem zlatíčko."

"Skvěle. Pozítří se vracíme, protože se Ric musí vrátit do práce, ale nejradši bych zůstala tady."

"Kdo by nechtěl zůstat na Havaji." Zasněně jsem si povzdechla.

"Zatím se měj."

"Ty taky." Ukončila jsem hovor a mobil dala zpátky do kapsy u kraťasů.

V kuchyni jsem si udělala večeři a nachystala jídlo i pro Emu. Samozřejmě se jí nechtělo vůbec vstávat, ale nakonec jsem jí i bez násilí dostala z postýlky. 

****************

Večer jsem se několikrát budila. Mohly za to noční můry, ve kterých jsem viděla pouze lidi, jenž jsem zabila. Bolest, kterou jsem jim způsobila, jsem nyní cítila i já, jakoby oni mučili mě.

Vzpamatuj se, je to jenom minulost. Oni jsou mrtví a tak to zůstane. Začala jsi nový život, starý už není. Máš svobodu, kterou jsi neměla, tak si jí užívej.

EVILWhere stories live. Discover now