96.Bölüm : Neden yanında olmamı istemiyor anlamıyorum

1.2K 118 23
                                    

Ahsen Hanım'ın vefat haberi sonrasında derin bir acı yaşayan Tolga kendisini tamamen kapatmıştı. Ne odadan çıkıyor ne telefonlara bakıyor ne yiyip içiyor ne de çok gerekmedikçe Kenan dahil herhangi biriyle konuşuyordu. Sadece uyuyordu. Belki de hayatla olan bağlantısını böyle kesebiliyordu. O kadar kötü bir haldeydi ki bir yanda canı gibi sevdiği annesini bu şekilde kaybetmenin verdiği acı vardı bir yanda da yaptıkları sebebiyle Ela'ya olan mahcubiyetinin verdiği hüzün vardı. Tabii onun bu halde olması da ona bir türlü ulaşmayan Ela'yı çok telaşlandırıyordu. Ne olursa olsun sevdiği kadına karşı kapamalıydı kendisini diye düşünüyordu ama yaşananları bilmiyordu tabii. Neyse ki arada tampon görevi gören Kenan vardı da ondan biraz olsun haber alabiliyordu.


"Tolga neden kendi telefonunu açmıyor Kenan? Onunla konuşmam gerek çünkü ben sesini duymadıkça burada rahat olamıyorum"

"Uyuyor demiştim ya ben seni sonra aratırım"

"Her aradığımda uyuyor diyorsun ama"

"Çünkü bitkin Ela... Hiç beklemediği bir anda annesini kaybetti ve bu onu tahminimizden çok daha fazla hırpaladı"

"Neden yanında olmamı istemiyor anlamıyorum. Benim oraya gelmem ve Tolga'nın acısına ortak olmam gerekiyordu"

"Ela lütfen bu konuda ağabeyimin isteğine karşı gelme çünkü inan bana senin burada olman hiç uygun değil"

"Neden Kenan birlikte görünmek istemediği için mi? Benim umurumda bile değil anlamıyor musunuz? O benim sevdiğim adam çocuğumun da babası ve ben onun bu zor gününde yanında olup elini tutarak desteğimi hissetmesini istiyorum"

"Ela ne olur yapma! Bak beni biliyorsun eğer burada olmanın ağabeyime iyi geleceğini bilseydim daha sen aramadan ben atla gel derdim ama burada olman ona iyi hissettirmeyecek çünkü buralar yarından itibaren boy boy her jenerasyondan Gürsoylar ile çevrili olacak. Sen onların içindeyken kafası rahat olabilir mi sence? Bırak annesine karşı son görevini sakinlik içinde yerine getirsin"

"Ahsen Hanım Tolga'nın annesi olduğu kadar kızımızın da babaannesi Kenan! Bugüne kadar hiç karşı karşıya gelmemiş hatta onunla hiçbir yoldan tanışamamış olabiliriz ama bu kızımla birlikte oraya gelip benim de ona karşı son görevimi yerine getirmeme engel değil"


Ah Ela Ah! Ahsen Hanım'ın geçmişte nelere sebep olduğunu bilse herhalde bu düşüncede olmazdı. Aralarında sessizlik yaşandığı sırada Kenan onu ikna edemediğini ve boşa kürek çektiğini düşündüğü için "Mine hâlâ yanında mı Ela?" diye sorup orada olduğu yanıtını alınca da Mine'yi telefona istedi. Onlar çok yakın arkadaşlar hatta arkadaştan öte kardeşler... Mine bir yolunu bulur illa Ela'nın buraya gelişini önlerdi. Yani en azından Kenan böyle olmasını umuyordu.


Ela telefonu Tolga'nın uyanınca muhakkak kendisini aramasını isteyerek Mine'ye verdikten sonra mızmızlaşmaya başlayan Rüya'nın yanına gitmişti. Minik kız da ortamın gerginliğinden midir Ela'nın huzursuzluğundan mıdır bilinmez bu aralar pek bir huysuzdu. Evin içindeki o olumsuz havadan dolayı haliyle etkileniyordu çocuk...


Ela gider gitmez Mine telefona iyice yaklaşıp "Kenan bırakın gelsin şu kız Tolga'nın yanına valla öldü öldü dirildi burada!" deyince Kenan da boş odalardan birine girip "Mine ne yap et Ela'yı durdur sakın buraya gelmesin" dedi. Mine şaşkınlık içinde "Niye ne oldu ki?" derken Kenan da ona bahçeye ya da balkona çıkmasını isteyip dediğini yapınca da durumu izah etmeye başladı.


"Çıktın mı?"

"Çıktım kapının önündeyim"

Geçmişin Gölgesinde (Son 1 Bölüm Kaldı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin