H10. Hogsmeade

277 10 2
                                    

De weken vlogen voorbij. Ik leerde veel nieuwe dingen. Ik kende een groot deel van het kasteel uit mijn hoofd en kende een heel aantal geheime gangen.

Langzaamaan werd het herfst. Halloween naderde en ik had veel zin om naar Zweinsveld te gaan. Mijn ouders hadden me toestemming gegeven, als ik maar niet naar de Zwijnskop zou gaan. Ik had geen idee waarom niet, maar ik hield me er maar aan, want van wat ik had gehoord, was er bijna niks positief.

De ochtend van eenendertig oktober werd ingeleid met een uitgebreid ontbijt. Ik pakte toast met eieren en spek en begon te eten. opeens ging Katja Bell naast me zitten.

'Dus, even over jou,' Ze wees naar mijn borst. 'En George,' Ze wees naar George. Ik trok mijn wenkbrauwen op. 'ja?' 'Je maakt geen schijn van kans, hij hoort bij mij.' Ik snapte er geen bal meer van. 'H- Hoe bedoel je? ik heb niks met hem?' Katja lachte schijnheilig, 'Nee, maar dat zou je wel willen. Maar laat één ding duidelijk zijn: blijf van hem af, dan overkomt je niks, maar al toon je interesse in hem, dan ga je er aan.' Ze stond weer op en liep heupwiegend weg. Ik maakte me totaal geen zorgen, ik bedoel, ik hoefde toch niks met George.

Na het ontbijt liep ik samen met Anne en River naar de hal, waar we
ons verzamelden om naar Zweinsveld te gaan. Ik liet met een klein lachje mijn toestemmingsformulier zien. Hij nam hem aan en knikte nors. we liepen gedrieën naar buiten. 'Wát een stuk chagrijn zeg!' Riep ik lachend uit. 'Daar zitten wij dus al 5 jaar mee opgescheept.' Zei River hoofdschuddend.
We liepen door naar Zweinsveld.

'Laten we eerst naar Zacharinus gaan! ik heb behoefte aan suiker.'
Blijkbaar waren meer leerlingen dat van plan, want het was er druk. Ik kocht uiteindelijk een paar chocokikkers, ballonbruisballen, peperduiveltjes en, voor vanavond met Anne en River, een doosje smekkies in alle smaken.

'Laten we betalen en naar de Drie Bezemstelen gaan!' Riep Anne boven al het rumoer uit. Ik moest uiteindelijk 1 galjoen, 4 sikkels en 3 knoeten betalen. 'Duuuurrr.' kreunde ik.
Als de drie musketiers liepen we naar de drie bezemstelen. '3 boterbier graag!' Zei Anne tegen madame Rosmerta.

'gaan jullie met de kerst eigenlijk naar huis of niet?' ik schudde onmiddelijk mijn hoofd. 'Nee, ik blijf hier denk ik,' Zei ik, 'Maar dat vind ik alleen maar fijn. Ik hoef echt niet bij mijn ouders te zijn. En jij dan River?' Ze schudde ook haar hoofd. 'Ik blijf iedere vakantie thuis, maar daar heb ik ook geen problemen mee.' 'Ik ga wel naar huis, ik mis mijn ouders best wel, en mijn broer vooral.' Madame Rosmerta kwam terug met drie glazen boterbier.

Ik nam voorzichtig een slokje. Een warm gevoel verspreidde zich door mijn lichaam. 'Mmh!' De smaak was een beetje kaneelachtig, het had een warme herstachtige smaak. Het witte schuim voelde als wolkjes op je lippen. 'Nog nooit boterbier gehad meisje?' Vroeg madame Rosmerta. 'Nee, ik woon hier pas net, en waar ik eerst woonde hadden ze dit soort dranken niet.' Rosmerta knikte terwijl ze op haar hoge hakken weer doorliep naar de bar, waar een dienblad stond met andere drankjes. 'Is er eigenlijk nog zwerkbal op zweinstein?' Vroeg ik drinkend. Anne knikte. 'Morgen zijn de selectietrainingen, ik ga sowieso, maar je kunt meekomen?' Ik knikte. 'Nou, ik heb nog best veel huiswerk, dus ik sla het denk ik een keer over.' We dronken ons boterbier op terwijl we praatte over zwerkbal.

'Laten we gaan, we kunnen nog even naar Zonko's,' Zei Anne, 'Mijn fopstokken zijn bijna op.' We stonden op. 'En ik moet sowieso nog even naar de uilenboetiek, mijn voer voor Raven is bijna op.' We gingen eerst naar Zonko's, een fopwinkel. Anne kocht alleen wat dingen, en River en ik keken wat rond. Bij de uilenboetiek kocht ik wat uilenvellen en voer voor Raven, en River wat voor haar uil. Anne haalde ook nog wat snoepjes voor Sini, haar lapjeskat. het werd middag en we besloten terug te gaan, aangezien het ook best hard aan het waaien was.

Sorry dat er zo lang geen hoofdstuk online kwam, ik was heel druk met school en dacht eerlijk gezegd niet echt aan dit verhaal😶 nogmaals sorry daarvoor

Xxx MH

"Sparklin' Weasley"- Wemel TweelingWhere stories live. Discover now