H25. Amortensia

201 6 4
                                    

Ik werd wakker van hard geschreeuw.
'Hazel!? Word wakker Hazel!' Ik bedacht me dat ik zelf aan het schreeuwen was. 'Je had weer een nachtmerrie.' Fluisterde River, om Anne niet wakker te maken.

'Mijn slaapdrank was op.' River knikte terwijl ze een fles uit mijn nachtkastje haalde.
'Er kwam gisteravond een uil van mevrouw Wemel, maar jij sliep al.' Ik glimlachte terwijl ik de fles van River aannam. 'Dankjewel River.' Ze plofte weer op haar eigen bed, en na een paar minuten sliep ze al. Voorzichtig schonk ik een glas vol met de dikke, stroperige slaapdrank. Het was niet vies, maar ook zeker niet lekker te noemen. Binnen een paar minuten viel ik weer in slaap, deze keer zonder dromen of nachtmerries

Die ochtend voelde ik me alleen maar slechter, George negeerde me volkomen, Fred zei dat hij had geprobeerd met hem te praten, maar dat het niet was gelukt. Het eerste uur was Toverdranken, waar ik nog nooit zo erg tegenop heb gezien.

'Goedemorgen leerlingen,' klonk de stem van Sneep door het klaslokaal in de kerkers. Ik keek even naar George, die vol afschuw keek hoe Sneep de resultaten van onze opstellen terug gaf.

'Over twee weken hebben jullie je SLIJMBAL examens, ik neem alleen mensen met een Uitmuntend aan voor PUIST lessen, dus het grootste gedeelte van jullie komt niet eens in aanmerking.' Zei Sneep, met een blik op de klas. Ik verwachte dat ik het wel kon halen, maar was toch een beetje nerveus.

Anne had me verteld dat ze wel moest slagen voor haar SLIJMBAL examen Toverdranken, omdat ze anders geen parfumspecialist kon worden. Dat was haar nieuwe droom baan, vandaar dat ik met kerst een parfum had gekregen.

'Vandaag gaan we Amortensia maken, de ingrediënten staan op het bord, dus ga maar aan de slag.'

Ik keek op het grote krijtbord aan de muur, en pakte mijn ingrediënten bij elkaar. Ik zag Anne al heel druk bezig zijn, terwijl ze mijn blik vermeed.

De hele les waren we bezig met het brouwen van het ingewikkelde drankje. Het hele lokaal was gevuld met dikke rook. De drank zou nu doorzichtig moeten zijn, maar bij het tafeltje naast ons, bij twee jongens die we niet kenden, was hun drank pikzwart, en het rook naar verbrand plastic.

'Stop maar!' Riep Sneep, 'als het goed is zijn jullie dranken nu klaar, ik kom langs om het te beoordelen.' Ik keek even naar de ketel van George, de vloeistof was doorzichtig, maar iets troebel. Die van mij en die van Anne waren bijna perfect, ik zou die van Anne zelfs perfect noemen.

'Goed gedaan dames, Spark heeft een Boven Verwachting. Anne een Uitmuntend.'

Ik rook even aan mijn drank, en een bekende geur drong mijn neusgaten binnen.

'Anne?' Vroeg ik, terwijl ik glimlachend naar haar omdraaide.
'Ehh, j-ja?' Vroeg ze een tikje nerveus.
'Dat parfum, zit daar toevallig Amortensia in?' Ze knikte schuldbewust. 'Ik heb het recept zelf gemaakt, en had iemand nodig om het uit te testen.' Ik glimlachte. 'Naar wie ruikt het?!' Vroeg ze enthousiast.

'Ik weet het niet, ik heb echt geen idee.' Ik begreep ook opeens waarom Ginny iets anders rook, en ik wist vrij zeker dat het de geur van Harry moest zijn.

'Jammer, ik ship je eigenlijk wel met River.'

'Wat zei je?!' Ik lachte. River en ik hadden het hier al wel eerder over gehad, veel mensen zeiden dat, maar we hebben gepraat en zijn tot de conclusie gekomen dat wel elkaar niet leuk vinden.

'Ik hoorde mijn naam?' River schoof haar kruk een stuk naar achter, zodat ze mee kon praten.
'Anne vind dat wij goed bij elkaar passen.' River werd rood.

'Ik vind al iemand leuk.' Zei ze bijna onverstaanbaar. Mijn ogen werden groot en ik begon onrustig op mijn stoel te wiebelen.

'Wie wie wie?!' Vroeg ik vrolijk.

'Jullie kennen hem toch niet, maar hij heet Marcel.' Anne schudde haar hoofd, maar ik wist nog wie dat was.
'Lubbermans toch?' River knikte.

'De van Detta's hebben toch het echtpaar Lubbermans gemarteld vlak voor de eerste tovenaarsoorlog?' Vroeg Anne, niet wetend wat het met River deed.

'Inderdaad, daarom maak ik geen kans.' Ik schudde mijn hoofd. 'Sorry River, ik had er even niet aan gedacht dat-' River onderbrak haar, 'het maakt echt niet uit.' 'Je maakt echt nog wel kans hoor, jij kunt er ook niks aan doen dat jou ouders dat hebben gedaan.'

Wie oh wie zou Hazel toch ruiken? Zelf begin ik Hazel en River ook te shippen oeps oeps oeps. (:

Xxx MH

"Sparklin' Weasley"- Wemel TweelingWhere stories live. Discover now