H17. Vakantie

231 8 2
                                    

Ik werd wakker van een tikkend geluidje vanuit het raam bij mijn bed, en ik ging geeuwend overeind zitten.

'Goeiemorgen Raven.' Ik opende het venster en de mooie zwarte uil kwam naar binnengevlogen, op mijn nachtkastje. Ze had een in een nette envelop gevouwen brief bij zich.

We hebben je brief ontvangen en zijn van mening, sinds je zei dat het volbloed tovenaars waren, dat je deze vakantie bij hen mag verblijven, en als het even kan de zomervakantie ook dan kunnen je vader en ik op vakantie zonder dat gezeur dat je de hele tijd wil shoppen,

Liefs, je moeder.

Ps. Pas goed op jezelf.

Gelijk trok ik een trui over mijn hoofd. Ik rende naar de jongens slaapzaal, waar Fred en George nog als in coma lagen ze snurken. Hun rode haren zaten rommelig op zijn hoofd geplakt en ze hadden hun dekbed half van zich af geschopt. Leo Jordaan sliep ook nog, en iemand die ik niet kende ook. Ik schudde Fred wakker.

'Wat the fuck? Dit is de jongensslaapzaal.' Zei hij gapend. 'Weet ik, maar vanaf morgen zit je ook twee weken met me opgescheept, dus wen er maar aan.' Ik gooide de brief van mijn ouders op George's bed. 'Echt waar? dat is fantastisch!' Mijn donkerblonde haar zat in een uitgezakte knot op mijn hoofd en mijn ogen zaten nog vol met slaap, dus ik ging me even opfrissen in de meisjesbadkamer.

Toen ik weer beneden kwam zaten Fred, George, Leo en Angelique al op de grote sofa in de hoek van de leerlingenkamer. Angelique zat een beetje met Fred te flirten, en ik moest lachen, want hij vond het zelf niet zo leuk en schoof steeds dichter naar zijn broertje.

Anne kwam ook langzaam de leerlingenkamer uit gestrompeld. 'Zozo, die is ook wakker.' 'Nee joh!' Ik verbaasde me er nog steeds over hoe vrolijk zij in de ochtend kon zijn. Ze pakte een appel van de schaal die boven op een klein houten tafeltje lag. 'Laten we anders ontbijten, ik rammel!' De hele groep stemde in en we liepen naar de Grote Zaal, waar de hele school al bij elkaar gepakt was.

'Vandaag is de laatste dag jongens! Nog even en dan hebben we kerstvakantie!' Bijna de hele tafel van Griffoendor begon te juichen, en automatisch deden Huffelpuf en Ravenklauw ook mee. Alleen het grootste deel van Zwaderich was stil, ook al juichten een paar eerstejaars wel mee.

De afgelopen weken was een hel geweest voor iedere vijfdejaars. Alle professors gaven bergen huiswerk op en hamerden er op dat we goed leerden en ons best deden. Het zou een hele opluchting zijn om zometeen eindelijk ontsnapt te zijn uit het koude kasteel en al het huiswerk en eindelijk eens vrij te zijn.

'Vandaag alleen nog Gedaanteverwisseling, Kruidenkunde en een blokuur Toverdranken.' Zei George terwijl hij toost besmeerde met jam. 'ugh, ik heb echt geen zin in Sneep nu, ik moest vorige week 3 dagen lang strafwerk maken.' Ik dacht terug aan een van mijn eerste lessen Verweer Tegen de Zwarte Kunsten, met de Boeman en mijn broertje, Sneep had me nogal van slag gemaakt, maar ik ben wel blij dat ik weet dat hij mijn oom is. Fred en George wisten dit niet, ook niet van mijn broertje of de rest van mijn familie. Mijn ouders wisten ook niet dat ik bevriend was met de familie Wemel, die bij hen bekend stond als 'Bloed verraders'. Mijn vrienden zouden nooit mogen weten waartoe mijn ouder in staat waren, ze zouden toch eens moeten weten...

'Komen jullie? Sneep vind het niet leuk als we te laat komen en hij geeft ons nog zo 4 uur strafwerk voor na de vakantie.' Ik stond bij de kassen met River naar een of andere plant te kijken. Ik vond het zielig voor haar om haar in de vakantie op school achter te laten, maar nadat ze me had overtuigd dat ze het niet erg vond besloot ik toch maar met de Wemels mee te gaan. 'Ja, ja we komen.' Zei ik terwijl ik me omdraaide. River verroerde zich niet. 'River? Kom je?' Ze bleef strak kijken naar de andere opening van de kas, waar ondertussen een grote groep Griffoendors binnen kwam voor hun volgende les. Ze volgde met haar ogen een jongen met warrig bruin haar en een slungelig uiterlijk. 'River!? kom je nog of wat?' Ze schudde zichzelf wakker. 'Huh wat? Ehh, ja ik kom al.' Ik keek Anne met wiebelende wenkbrauwen aan, en ze snapte onmiddellijk wat ik bedoelde. deze stille discussie bleef voor River onopgemerkt, en we liepen rustig naar de kerkers.

'Dames, al weer te laat! Volgende keer krijgen jullie voor twee weken aan strafwerk!' Snauwde Sneep. We boden haastig onze excuses aan het liepen snel naar een tafeltje. De les ging extreem langzaam voorbij. Één minuut voelde bijna als een uur. Pas toen er een harde bel ging leek de tijd weer normaal te doen.

Alle leerlingen sprongen op en liepen in één stroom naar buiten. Fred en George kwamen naar me toe gelopen.
'Kom je, we moeten naar de trein.

De koetsen stonden al klaar om het grootste gedeelte van de school naar het kleine perronetje van Zweinstein te brengen. 'Eindelijk vakantie, wat was ik daar aan toe zeg.'

'Ja, zeg dat wel.'

Ik kan wel bij ieder hoofdstuk gaan zeggen dat ik lang niet heb geupload maar dat lijkt me nogal onzinnig :) ik ben al best trots dat er maar een week tussen zat en geen maand ofzo rip. Ik ben nu dus op vakantie en heb best veel geschreven. En poepoe wat word het toch spannend :')

"Sparklin' Weasley"- Wemel TweelingWhere stories live. Discover now