H26. Hagrid

202 7 1
                                    


'George?' Vroeg ik voorzichtig. Het was middag en we zaten met z'n allen in de grote zaal. 'Wat?!' Hij draaide zich geïrriteerd om.

'I-ik wilde even met je praten.' Hij keek me verafschuwend aan.
'Ik niet met jou, Spark, of moet ik je Sneep gaan noemen?' Ik schudde mijn hoofd en beet op mijn lip.
'Ik snap het niet.' Hij ging nu helemaal naar me toe zitten.
'Wat ik niet snap, is waarom je dit nooit hebt verteld! Ik dacht echt dat we elkaar konden vertrouwen!' Ik stond boos op.

'EN IK DACHT DAT WE VRIENDEN WAREN VERDOMME!'

George keek me geschrokken aan van mijn plotse uitbarsting.

'Dat dacht ik ook, maar blijkbaar niet.' Ik ging weer zitten, maar deze keer een paar plaatsen verder, naast Angelique en Anne. Waar River was wisten we niet.

'Volgend jaar doe jij mee met het Zwerkbal team, dan kunnen we Katja er uit schoppen.' Ik glimlachte. Een paar weken geleden was de Zwerkbal finale, en we hadden de cup gewonnen, op het nippertje, want Katja miste een doel, waardoor het leek dat we gingen verliezen.

'Ik vind het goed, maar dit is Planks laatste jaar toch?' Vroeg ik.
'Ja klopt, ik ga volgend jaar voor aanvoerder van het team. Ik grijnsde. 'Dat gaat je vast wel lukken.' Anne en Angelique waren allebei Jager, en Katja dan.

'Als ik volgend jaar aanvoerder ben, kun je er vanuit gaan dat je in het team komt.' Zei Angelique met een klap op mijn schouder. 'Nou, je moet wel eerlijk oordelen hè, wat nou als er iemand beter word dan ik?' Angelique schudde haar hoofd.
'Gebeurt niet, dat weet ik zeker. Anders hadden we Katja allang vervangen.' Ik moest blozen en rolde met mijn ogen
'Hoe gaat het eigenlijk met jou en  George? Vroeg ze, kijkend naar de roodharige jongen een paar plaatsen verderop.
'We stonden net nog tegen elkaar te schreeuwen, maar voor de rest gaat het prima.'

'Je moet met hem praten.' Constateerde Angelique.
'Denk je niet dat ik dat probeerde, voordat we elkaar weer begonnen uit te schelden?'

'Ik ben het eigenlijk met Angelique eens, probeer rustig met hem te praten, niet schreeuwen, alleen praten.' Ik zuchtte. 'En als hij niet wilt praten, roep me dan, dan mep ik hem even in elkaar.' Ik rolde grijnzend met mijn ogen. 'Ik zal het overwegen.'

Daar is River!' We keken gedrieën om. River kwam uit de hal de Grote Zaal binnen, ze had een grote glimlach op haar gezicht, plus wat modder.

'Waar heb jij gezeten dan?' Vroeg ik.

'In de kassen,' ze bloosde, 'samen met Marcel.' Anne en ik keken elkaar met een grote glimlach aan.

'En? Hebben jullie een date?' River schudde haar hoofd. 'Het Langdradig Weekblad werd boos, dus we moesten vluchten, Marcel is alleen in slaap gevallen daar.' Ik trok een gezicht.
'En je hebt hem niet geholpen?' River haalde haar schouders op. 'Hij heeft daar zo toch les. Hoe is het met George?' Ik gooide gefrustreerd mijn armen in de lucht
'Moet iedereen dat nou vragen? We hebben nogsteeds ruzie oké?' River haalde verontschuldigend haar schouders op.

'Moet je dan niet met hem-' 'gaan praten? Ja, misschien wel, maar niet nu, we hebben les.' River grinnikte om mijn reactie.
'Wat hebben we nu überhaupt?' Vroeg Angelique, kijkend op haar horloge. 'Verzorging Van Fabeldieren.' We liepen met zijn vieren naar buiten, richting het huisje van Hagrid.

'Goeiemorgen kids!' Riep Hagrid vrolijk. Hij had zijn kruisboog in zijn handen, en ik had zo'n gevoel welke richting we vandaag op gingen.
'Omdat het bijna vakantie is, wilde ik vandaag iets leuks doen!' Een paar fanatieke Huffelpufs juichten, en de rest glimlachte breed.
Als Hagrid vind dat we iets leuks gaan doen, kan het vaak twee dingen betekenen; we gaan iets gevaarlijks doen, of we gaan iets spannends maar leuks doen.
'Iedereen volg mij maar, we gaan een klein stukje het verboden bos in.' Een paar meisjes slaakten geschrokken een kreet, maar de meeste leerlingen vertrouwden Hagrid, en liepen achter hem aan. Ergens op een open plek stopte hij. Hagrid haalde een grote lap vlees uit zijn zak en gooide die op de grond.
'Gaat er nog iets gebeuren?' Vroeg een arrogante Griffoendor. Maar ik zag dat er wel degelijks iets gebeurde, een groot, zwart, uitgemergeld paard met vleugels kwam aangelopen, gevolgd door nog een paar van dezelfde rare paarden.

'Wie kan ze zien?' Vroeg Hagrid, terwijl hij de groep rond keek. Twijfelend stak ik mijn hand op, en ik was niet de enige, een paar andere kinderen van Huffelpuff staken ook nerveus hun hand op.

Nieuw hoofdstuk (: ik had de laatste tijd weer veel problemen met Wattpad, net als altijd, maar het lijkt nu eindelijk weer opgelost te zijn. Ik hoop dat dat zo blijft, want het is echt super irritant als je een verhaal wil lezen en je de hele tijd op zoek moet naar het volgende hoofdstuk. Als je merkt dat er weer iets niet klopt, comment dan gerust even, ook als er gewoon kleine typfouten in zitten.

Xxx MH

"Sparklin' Weasley"- Wemel TweelingWhere stories live. Discover now