✨Hoofdstuk I - Geloof✨

120 8 0
                                    

SEKS. WAAROM ZIJN  jongens er toch altijd op uit? Ik bedoel, natuurlijk ben ik hypocriet als ik dit zeg, want ik ben ook niet altijd even onschuldig als het om lust gaat, maar peper wat gezonde hormonen door een jongen heen en voilà: seks.

Ik kan toch niet de enige zijn die dat vindt? Zwier je heupen wat heen en weer: seks. Gooi je haren los en bijt op je lip: seks. Zend ze één – dan moet het wel een goede zijn – sensuele blik en ze vallen voor je voeten.

Tom is niets anders. Als hij me belt of hij een avondje gezellig 'kan komen huizen' weet ik gelijk wat hij bedoelt: seks! Ik kan me amper een dag herinneren dat Tom en ik samen iets gedaan hebben wat niet eindigde in een kus op mijn wang, vervolgd door een tongzoen en de rest (met de rest bedoel ik dus seks).

Mijn probleem is echter niet dat ik het altijd wil hoor, nee, maar ik kan gewoon geen nee zeggen tegen Tom als hij zonder shirt op me ligt. Wie zou dat wel kunnen? Jezus. (Met Jezus bedoel ik niet dat Jezus dat zou kunnen hoor – Tom die zonder shirt op hem ligt afwijzen om seks met hem te hebben – maar met Jezus bedoel ik *zucht*. God, deze verwoording is zo fout gezien het feit dat ik het over twee mannen heb, waarvan er één Jezus is, dat ik waarschijnlijk direct de hel in gestuurd wordt als ik sterf. Vergeef me.)

''Hm, waar denk je aan?''

Mijn ingewikkelde gedachtenspiraal wordt onderbroken door een grommende ochtendstem. Tom. Zijn lippen kussen mijn nek, alsof hij me op die manier wakker wil krijgen. Als hij nu geen shirt zou dragen zou ik het wel weten.

''Jezus,'' zeg ik droog.

Tom stopt abrupt waar hij mee bezig is en trekt zijn gezicht weg van mijn hals. Zijn blonde haar steekt alle kanten op wanneer hij vragend zijn wenkbrauwen optrekt en zijn mondhoeken omhoog bewegen in een ongelofelijk grote grijns. Vergeef me.

''Jezus?'' vraagt hij.

Ik knik en zet mijn elleboog vast in het matras onder me, waardoor ik met mijn hand mijn hoofd kan ondersteunen als ik op mijn zij draai. Tom doet hetzelfde, zodat hij me aan kan kijken. Onder de lakens kan ik zijn blote benen tegen die van mij voelen drukken.

''Ja, Jezus,'' leg ik uit. ''Maak je geen zorgen hoor, gewoon weer een van mijn doordenk gevalletjes.''

Tom's pupillen glanzen wanneer ik dat zeg. Zijn scheve glimlach in combinatie met zijn donkere kastanjebruine ogen zijn dingen waar ik op gevallen ben toen ik hem leerde kennen. Ik vermaak hem met mijn rare gedachtespinsels.

''Hoe eindig je dan bij Jezus?'' vraagt hij lacherig. ''Waar dacht je precies aan?''

Tom's hand vindt zijn haar, waar bij probeert zijn piekende blonde plukjes wat te temmen. Ik wil zijn vraag best beantwoorden, maar ik wil hem niet vertellen dat ik ook over ons nagedacht heb. 'Ons' is een begrip wat ik zoveel mogelijk probeer te vermijden. Ik speel zenuwachtig wat met de lakens die onze lichamen bedekken.

''Seks,'' zeg ik subtiel.

Dat lijkt hem wat meer te interesseren. De speelse blik in zijn ogen verdwijnt voor even bij dat woord, en ik wéét waar hij aan denkt; Ons. Gisteravond. Nu ik mijn operatie achter de rug heb zitten voel ik me zoveel beter over mijn eigen lichaam, maar iets in me houdt me tegen om Tom toe te laten tot die nieuwe ik. We hebben geen seks gehad vannacht.

De herinnering lijkt als een flits door zijn geheugen te schieten, aangezien hij zichzelf binnen een paar seconden herstelt en een lach opnieuw zijn gelaatstrekken siert.

''Je dacht dus aan seks en eindigde bij Jezus?'' vraagt hij lacherig. ''Ik kan je logica hier niet zo goed begrijpen.''

Ik geef hem een speelse tik tegen zijn elleboog aan, waardoor hij zijn kracht verliest en zijn hoofd van zijn handpalm afvalt. Deze ploft zacht neer op het kussen wat zich onder hem bevindt.

Een Ballade Vol Liefde (On Hold)Where stories live. Discover now