Him III

28 9 0
                                    

Αφού ετοιμάστηκα, περίμενα με υπομονή το άγνωστο άτομο που μου είπε να ετοιμαστώ. Ξαφνικά άκουσα τον ήχο της πόρτας. Άνοιξε απότομα. Ήταν το ίδιο άτομο. Δεν μου είπε ακόμη το όνομα του, άραγε θα το μάθω? Είμαι περιεργη θέλω να μάθω τι συμβαίνει. Πρέπει να κάνω υπομονή, κάνε λίγη ακόμη υπομονή Blue λίγο ακόμη.

«Ακολούθησέ με» η βαριά σαν μπάσο φωνή του αντήχησε στο δωμάτιο μου. Κούνησα καταφατικά το κεφάλι μου. Τα πόδια μου δεν υπακοουν στη θέληση μου.

Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Που με πάει? Που πηγαίνουμε? Γιατί ανησυχώ τόσο πολύ? Πρέπει να ηρεμήσω και γρήγορα, πρέπει να πάρω ανάσες, πάντα με βοηθάνε. Αργά ή γρήγορα θα ηρεμήσω, πρέπει να σταθεροποιησω τους παλμούς μου. Εάν όμως πάρω πάρα πάνω ανάσες από ότι πρέπει ίσως να λυποθημισω - ξανά - και δεν το θέλω αυτό, δεν ήταν και η καλύτερη εμπειρία μου.
Τα βήματα μας αντηχούν στον διάδρομο, πόρτες αντικριστες, το ίδιο χρώμα άσπρες προς γκρι, με ένα μεγάλο παράθυρο στη μέση, μπορούσες άνετα να δεις τον χώρο μέσα. Ακόμη και στο σκοτάδι. Οι ασθενείς - ελάχιστοι σε αριθμό, μαζί με εμένα - ήταν ήσυχοι. Όλοι κοιμούνται από ότι φαίνεται. Ακολουθώ σταθερά τον άντρα μπροστά μου. Γυρνάει μερικές φορές να με κοιτάξει, μερικές κλέφτες ματιές. Ξαφνικά σταματάει - απότομα - και κάνω και εγώ το ίδιο. Κάποια από τα δωμάτια ήταν μόνο τζάμι, κυρίως αλεξίσφαιρο - όλα τα τζάμια είναι αλεξίσφαιρα σε αυτό το μέρος. Με λίγα λόγια σε κάποια δωμάτια, στους κάτω ορόφους όπως -2 ή -5 είναι κάποιοι θάλαμοι τεράστιοι σαν δωμάτια που είναι μόνο τζάμια που μπορείς να δεις το μέρος. Μέσα είναι ένα κρεβάτι και πολλά μηχανήματα τριγύρω. Κάποια τζάμια είναι φιμε κάποια όχι. Στους ορόφους που είναι κάτω από το έδαφος είναι και οι πιο κρύοι, λόγω των μικροβίων. Μόνο έτσι τα μικρόβια "πεθαίνουν" και δεν μπορούν να ανταπεξελθουν, σε τετοιες συνθήκες. Είναι οπως τα ερπετά συχαίνονται το κρύο και αγαπούν την ζέστη - τελικά μοιάζουμε αρκετά.

Χτυπάει την πόρτα και ένας από τους φυλακες είπε στον ψηλό άντρα

«ονοματεπώνυμο και κωδικός»

Ξαφνικά βγάζει μέσα από την τσέπη του ο άντρας μια ταυτότητα. Και του την έδωσε, ύστερα ο φύλακας είδε την ταυτότητα του ψηλου άντρα και την έβαλε σε ένα από τα μηχανήματα εκεί μπροστά του. Ένα σκάνερ, το φωτάκι από κόκκινο έγινε πράσινο. Αυτο σημαίνει ότι είναι έγκυρη η ταυτότητα του. Κάνει στην άκρη ο φύλακας και μας λέει

«Περάστε» ο ψηλός άντρας με μεγάλα βήματα μπήκε μέσα, σε αντίθεση με εμένα, με τα μικρά μου βήματα μπαίνω μέσαε σταθερά και ήρεμα βήματα. Δίχως καμία απολύτως αυτοπεποίθηση.

FreedomWhere stories live. Discover now