Stranger IX

22 6 0
                                    

Flash back

«Ναι...» είπε με σταθερό βλέμμα.

Δηλαδή, η μητέρα μου μιλούσε με αυτό το άτομο.
Πως? Ποιος είναι αυτός? Από που και ως που? Είμαι τόσο μπερδεμένη.
Πάρα πολλές ερωτήσεις κατέκλυσαν  μυαλό μου, ήθελα τόσο πολύ να πεταχτώ από τη θέση μου, αλλά κρατήθηκα.
Στη θέση τη δική μου μπήκε ο Jon και ρώτησε τον άντρα με ηρεμία

«Εσύ πως γνωρίζεις τη μητέρα της κοπέλας?» το ύφος του ήταν σοβαρό

«Εκείνη με είχε βάλει να κάνω μερικές δουλειές παλιότερα για εκείνη» είπε απλά και ξερά

«Ξέρω ότι λες ψέματα, σου είπα να μη βάζεις τον εαυτό σου σε δύσκολη θέση, αλλά από ότι φαίνεται είσαι ξεροκέφαλος..» είπε με απογοήτευση

Πριν καν ακουμπήσει τη λαβή του μαχαιριου πετάγεται έντρομος ο άντρας και λέει

«Μου είχε πει απλά πως η κόρη της είναι ιδιαίτερη, και με την έννοια “ιδιαίτερη”, τότε.. Δεν καταλάβαινα, τι ακριβώς εννοούσε..» έκανε μια παύση και συνέχισε

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν τρελή, αλλά εντέλει έκανα πολύ μεγάλο λάθος, μόλις άρχισαν αρκετές συμμορίες να ψάχνουν για την κοπέλα τότε εγώ..» έκανε άλλη μια παύση, αυτή τη φορά μεγαλύτερη από τη προηγούμενη, φαίνεται πολύ σκεπτικός.

Αυτό βέβαια που είπε “στην αρχή νόμιζα ότι ήταν τρελη”, μπορώ να πω πως με εκνεύρισε, αλλά στη διάρκεια του μονόλογού του, το έσωσε.
Πατάει τη λαβή του μαχαιριου ο Jon και έτσι ο άντρας κάνει άλλη μια προσπάθεια για να μη κλάψει.

«Εντάξει! Άρχισα, να ψάχνω αρκετές πληροφορίες σχετικά με τη μητέρα της κοπέλας, και βρήκα πως δούλευε σε μυστικές υπηρεσίες, γιαυτό το λόγο έχει τόσες πολλές διασυνδέσεις, κανονικά δεν έπρεπε να πω τίποτα, αλλιώς θα με σκοτώσουν.
»Απο ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή δεν είναι και τόσο αναγκαίο. Ωστόσο, μπορώ να πω με σιγουριά, μη σου πω πως, θα διαβεβαιώσω ακόμη και την ίδια την μητερα της κοπέλας -πως είχε απόλυτο δίκιο.
» Συνέχισα να ψάχνω σχετικά με το θέμα της μικρής, αλλά ματαίως. Ό,τι κι εάν έκανα, οι προσπάθειες μου ήταν μια αποτυχία. Εκείνη, έβαζε δικούς της ανθρώπους να σκοτώσουν εκείνες τις συμμορίες δεν γνωρίζω όμως κανένα άτομο σε εκείνες τις συμμορίες. Δούλευαν για τις υπηρεσίες μεγάλων εμπόρων, - κάθε είδους εμπόρου.»

Απο ότι φαίνεται η μητέρα μου, κράτησε καλά την υπόσχεση της.
Συνέχισε, αυτή τη φορά κάπως πιο ήρεμος από πριν

FreedomWhere stories live. Discover now