Escape IV

20 9 0
                                    


«Μπορεί να ανησυχείτε και να νιώθετε πως μας ακούν, αλλά ακόμη και ο φύλακας που μόλις τώρα μας έβαλε μέσα σε αυτό το δωμάτιο δεν πρόκειται κανέναν να αφησει να μπει εδώ μέσα, παρά μόνο εάν εγώ του πω να μπει.»

Έκανε μια μικρή παύση και συνέχισε

«Δεν υπάρχουν κάμερες εδώ μέσα και δεν πιστεύω να έχουν τοποθετήσει κοριούς, οπότε είμαστε ασφαλείς και οι δύο μας...»

Αυτό με έκανε να ανακουφιστω, έστω και για λίγο

«Για τώρα..»

Ίσως να βιάστηκα να μιλήσω. Όμως το θέμα είναι οτι , αφού θα φύγω από εδώ μέσα, τότε ποιο το προβλημα? Γιατι δεν μπορώ να του το ρωτήσω αυτό? Γιατί δεν βγαίνει κάτι από το στόμα μου? Θεέ μου έχω έναν κόμπο στον λαιμό μου με εμποδίζει να μιλήσω, με το ζόρι αναπνέω , όχι πάλι όχι, οχι.
Ετσι παίρνω μια μεγάλη ανάσα και τον ρωτάω με όση δύναμη μου έχει απομείνει

«Πως μπορώ εγώ να σας εμπιστευτώ? Πως μπορώ εγώ να γνωρίζω ότι δεν μου κάνετε κάποιου είδους πλάκα? Ότι δεν θα με πάτε σε κάποιο άλλο μέρος, χειρότερο από αυτό? Ούτε το όνομα της μητέρας μου δεν έχετε αναφέρει, εγώ πως μπορώ να σας πιστέψω? Και να μου πείτε κάποιο συμβάν μεταξύ εσάς και της μητέρας μου δεν μπορώ να το πιστεύω, διότι εγώ από την μητέρα μου δεν έχω ακούσει για κανέναν φίλο της. Παρά μόνο φίλες της. Ίσως να ακούγομαι κάπως απόμακρη και σκληρή αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Πρέπει να είμαι επιφυλακτική με άτομα τα οποία τα βλέπω πρώτη φορά στη ζωή μου. Όλα όσα μου αναφέρατε μέχρι στιγμής μου είναι γνωστά, πέρα από το γεγονός με τον κ.Nickolson και εσάς. Μου κάνει τεράστια εντύπωση η όλη υπόθεση, περί ασθένειας και εγγράφων.»

Το βλέμμα του είναι σταθερό, ήρεμο, και τελείως...κενο θα μπορούσε κανείς να πει. Σηκώνει λίγο το πιγούνι του και με κοιτάει βαθιά μέσα στα μάτια μου.

«Miss Blue, όπως ανέφερα νωρίτερα, γνωρίζω πλήρως τη θέση σας και τη κατάσταση σας και το κατανοώ και αυτό εξίσου πλήρως. Όμως, είμαι η μοναδική σας ελπίδα για να βγείτε από εδώ πέρα. Και εάν δεν με πιστεύετε καλώς δεν θα φέρω καμία απολύτως αντίρρηση, εγώ ήρθα απλά να κάνω τη δουλειά μου. Και σχετικά με το θέμα της μητέρας σας περί φιλίας και σχέσης, δεν μπορώ να σας αναφέρω τίποτα περαιτέρω. Όμως, θα μπορούσα να σας δείξω κάποιες φωτογραφίες και ένα γράμμα από την ίδια τη μητέρα σας. Βέβαια, είμαι σίγουρος πως οι αμφιβολίες σας δε θα είναι τόσο έντονες σε σχέση με την παρούσα φάση.»

FreedomWhere stories live. Discover now