|03|

154 10 3
                                    

''When he's around, she feels nothing but joy''

R O X Y

Heden

''Roxy!'' Zegt Pascal verbaast, maar op een ander manier ook blij. Ik glimlach kort naar hem en friemel zenuwachtig met mijn vingers. Hij staart mij aan en langzaam aan word ik alleen maar meer zenuwachtiger. Wat zou hij nu wel niet denken van mij?''Je bent veranderd.'' Is het eerste wat hij zegt na een paar minuten. Mijn hart klopt als een rennende stier en ik slik. ''H-Hoe bedoel je?'' Pascal glimlacht kort naar me en grinnikt er een beetje bij. Zou hij mij vergeven hebben of doet hij nu luchtig om het niet gemakkelijker te maken dan het al is?

''Je uitstraling is anders. Je glimlachte naar me zonder enige reden. Iets wat je vroeger nooit deed.'' Mijn hart klopt alleen sneller en sneller. Ik vertrouw mijn stem niet dus ik knik naar hem als antwoord. ''Ik was op weg naar Tessa en ben eigenlijk al te laat, dus ik moet er echt vandoor! Ik zie je wel Roxy!'' Zonder enige reactie te wachten van mij loopt Pascal al weg en blijf ik achter met een bonzende hart. 

Dit is voor het eerst dat ik met een van hun praat en het moet meteen Pascal zijn? Ik blijf even staan op de plek en loop later rustig weer naar huis. Inmiddels ben ik al 5 minuten te laat, maar heb geen zin om er druk over te maken. Ik maak mij meer druk over wat er net gebeurt is. Zou Pascal de rest vertellen dat hij mij heeft gezien? Of zou hij zijn mond houden en niks zeggen? 

Vragen spoken door me hoofd en ik heb geen idee wat ik er mee moet. Wat als ik hem weer tegen kom? Zou ik dan de moed hebben om tegen hem te praten? Zou mijn hart minder snel kloppen.Waarom klopte mijn hart überhaupt? Zou het de zenuwen zijn geweest of zou het iets anders zijn?

Heb ik nog gevoelens voor Pascal?

P A S C A L

Ik kijk het bruinharige meisje aan, wel bekend om Roxy Smith, het meisje waar ik hopeloos verliefd op was twee jaar geleden. Totdat ze anders werd. Gemener en een bitch! Ik moet even nadenken wat en hoe ik dingen nu moest zeggen. Moet ik gemeen zijn en hard? Of moet ik lief en aardig tegen haar zijn?Ik besluit veilig te zijn en zeg, ''Je uitstraling is anders. Je glimlachte naar me zonder enige reden. Iets wat je vroeger nooit deed.''

Het valt mij nu dan op dat ze friemelt met haar handen en zenuwachtig naar mij lacht.  Vanbinnen maakt het mij best gelukkig en ik kan niet neer plaatsen waarom. Roxy knikt met haar hoofd en ik glimlach kort naar haar.

Dan komt het in mij op dat ik onderweg was naar Tessa en eigenlijk al best laat ben. Shit! ''Ik was op weg naar Tessa en ben eigenlijk al te laat, dus ik moet er echt vandoor! Ik zie je wel Roxy!''  Zonder enige reactie van haar te wachten loop ik al weg en denk na over haar.  Zou ze echt veranderd zijn of lijkt het alleen zo maar? Vragen spoken door mijn hoofd en eindelijk na tien minuten te lopen hebben kom ik aan bij Tessa.

''Eindelijk! Pascal echt in vervolgens komt je maar vroeger, maakt mij niet meer uit als je maar op tijd bent!'' Zegt Tessa geïrriteerd als ze mij ziet binnenkomen. Ik moet er om grinniken en geef haar een knuffel. ''Waarom duurde het zo lang tot dat je aankwam? Je hebt ons echt een half uur geleden een berichtje gestuurd dat je onderweg was!'' Zegt Joost en ik denk na. Zou ik het vertellen? Dat ik tegen Roxy aanbotste of zou ik het geheim bewaren?

''Ik euh kwam een oude vriendin tegen en we spraken elkaar even. Maar het belangrijkste is toch dat ik er ben!?'' Lieg ik tegen ze en ze knikken vaag. Het is niet helemaal gelogen, Roxy was een oude vriendin. Ik heb alleen haar naam niet op genoemd. En ik wil dit graag nog even voor mezelf houden, voordat ik vooroordelen ga trekken.

Zou ik haar ooit nog een keer tegenkomen?

Zou ik haar ooit nog een keer tegenkomen?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
ROXY [ON HOLD]Where stories live. Discover now