11 ✿ Colin

1.2K 20 2
                                    


1 uke senere

Klokka er kun 10.23 og vi sitter i mattetimen. Læreren har gitt oss 15 oppgaver vi skal gå gjort i løpet av timen. «Harper, skjønner du oppgave 6?» spør jeg uten å se på henne. Jeg dulter henne forsiktig i armen. Hun sitter med telefonen i fanget og snakker med noen ser det ut som. Hun gir fra seg en liten latter.

«Harper?» sier jeg igjen. «Hva?» «Hvem snakker du med?» jeg prøver å se ned på skjermen, men hun snur kjapt telefone vekk fra meg. Hun kremter og kaster litt på håret. «Bare en fyr»
«Hvem fyr?» spør jeg. «En som heter Tobias» hun skrur av telefonen og legger den i lomma. «Er det noen...assa du liker eller?» spør jeg og smiler smått. Jeg ser hun får lyserøde skinn. «Kanskje litt» hun begynner å smile.

«Har du møtt han?» «Nei, men vi skal møtes denne helgen» smiler hun og biter seg smått i leppa. «Neeei, serr? Så gøy»

«Riley og Harper! Vær stille» jeg skvetter til da læreren begynner å skrike til oss.

•••

I friminuttet går jeg gjennom gangene hvor alle står og henter bøkene sine. Jeg ser Colin sitte med pc'en sin.
«Hei, Colin» sier jeg og setter meg ved siden av han. «Hei» sier han fort og lavt. «Hva skriver du?» spør jeg. Han lukker igjen pc'en. «Bare begynnelsen på en bok» sier han og ser nervøst ned i fanget sitt. «En bok? Så kult!»

Colin har fortalt meg om drømmen hans om å bli en forfatter. Drømmen om å bli verdenskjent for skriveferdighetene hans.

«Du, Riley. Jeg bare lurte på om.. du vil finne på noe i dag»
Jeg ser han er nervøs. Noe jeg synes han ikke burde. «Ja, hos meg?» sier jeg idet jeg reiser meg opp for å gå. «Ok. Ses»
Jeg går og kjenner pulsen min stige. Jeg fikk veldig lyst til å hoppe opp i taket og ta en dans. Men det er mange elever her så da dropper jeg det.

•••

«Så her bor jeg» sier jeg og åpner døra for Colin. «Oi, så fint» sier han og ser seg rundt. Vi tar av oss skoene og går opp på rommet mitt. Jeg kjenner jeg blir stresset om rommet er dor rotete, eller om det lukter. Eller kanskje det står en gammel tallerken fra forrige uke?

«Eh, bare vent her ute!» sier jeg og går foran han og lukker døra etter meg. For det første lukter det innestengt så jeg løper bort til vinduet og åpner det, så bare rer jeg fort opp senga og kaster noen klær i skittentøyskurven. Så tar jeg parfymen og sprayer puta og litt rundt i rommet.
«Okei. Nå kan du komme inn» sier jeg og slenger meg andpusten på sengekanten.

Rett før Colin lukker døra hører jeg stemmer nedenifra. Jeg går sakte bort og titter hodet ut av døråpningen og ser ned trappa.

Shit. Ethan og Piper.

Jeg stikker hodet inn døra igjen og smeller døra hardt igjen. «Riley? Er det deg?» roper Piper. Faen. «Eh ja...eller det var bare vinden som smalt igjen døra»

Kun sekunder etterpå kommer Piper opp trappa og banker på døra. Jeg åpner døra så vidt. Hun tar tak i enden og prøver å dra den mer opp, men jeg holder igjen. «Riley, kan du bare åpne døra?» Jeg kremter. «Eh nei»
Hun himler med øynene. «Okei, samma, men kan du stikke og hente Dylan etterpå?» «Hæ? Meg? Hvorfor meg? Du er den som har bil!» sier jeg irritert.

«Ja, men jeg har besøk og vi må jobbe med et skoleprosjekt» «Kom igjen a, jeg gidder ikke det»
«Riley, bare denne ene gangen» sier hun og samler fingrene og smiler til meg. «Greit, MEN. Da låner jeg bilen» sier jeg og smiler like lurt tilbake. «Bilen? Du har ikke lappen engang, så nei. Okei. Takk. Hade» sier hun før hun går.

•••

«Colin, blir du bare med og henter lillebroren min?» spør jeg. «Klart det» vi reiser oss og jeg prøver å snike meg så mye som mulig ut av rommet og ned trappene uten at Colin skal skjønne at det er noe.
«Riley. Hvem er dette?» jeg skvetter til da jeg hører Logan i stua. «Logan, hei. Jeg skvatt. Eh, dette er Colin» sier jeg nervøst. «Colin, ja. Hm. Jaja» han snur seg mot tv'en igjen.

Når vi kommer oss ut så får jeg øye på bilen til Piper. «Colin, vi tar bilen» sier jeg og går mot døra for å hente nøklene. «Hæ? Hun sa jo at vi ikke kunne» «Drit i det da. Bare vent her!»
Jeg griper nøklene og løper ut av døra og mot bilen. Vi setter oss inn og jeg skur den sakte på. «Riley, er du sikker på dette?» sier Colin og drar på seg belte. «Selvfølgelig»

Jeg drar ned vinduet og kjenner vinden strømme fort inn i bilen. Jeg kjører fortere og fortere. «Rileeeey. Ikke kjør så fort. Du har ikke engang lappen og du kan få masse i bot»
Ja, jeg hører hva Colin sier, men jeg driter fullstendig i det.

Kanskje kun 17 sekunder senere hører jeg uling bak meg. «Faen!» skriker jeg.

Beklager så mye for at jeg ikke har lagt ut noe på så lenge, men har veeeldig lite motivasjon og jeg føler delene blir veldig dårlige når jeg ikke har motivasjon til å skrive:/

my biggest mistakeWhere stories live. Discover now