Είκοσι (20)

2.7K 302 110
                                    

"Medusa'ya ihanet etmeyeceğimi net bir şekilde belirtmiştim."

Diana birkaç metre ileride olmasına rağmen bizi duyabiliyordu, bunu Lupus'a olan bakışlarından anlayabiliyordum.

"Mila, Medusa sana güveniyor. Senin yardımınla onu pusuya düşürebiliriz. Ondan tamamen kurtulmak varken neden kölesi olarak yaşamaya devam edesin ki?"

"Medusa'nın ölmesini istemiyorum."

Derin bir nefes alıp elleriyle yüzünü kapattı. Saatlerdir Lauren'a ihanet etmem için beni ikna etmeye çalışıyordu ama ne olursa olsun, ona asla ihanet etmeyecektim.

"Medusa ile aranda tam olarak ne var Mila?"

"Tek söyleyebileceğim şey Medusa'nın düşündüğünüz kadar kötü biri olmadığı."

Kafasını ellerinin arasına aldı.

"Medusa'nın istediği zaman bizi tehdit etmesini istemiyoruz."

"O zaman siz de insan gibi davranın. Vicdanlı olun. Yargılamadan infaz yapmayın."

Hala isteksiz gözükse de kabul etmekten başka çaresi olmadığını anlamıştı.

"Pekala, bunu yapabiliriz."

Arkasına yaslanıp derin bir nefes aldı.

"Bu kasabayı yönetmek veya olduğundan daha iyi bir hale getirmek için yeterince büyük değilim Camila. Üstelik 3 yaşında bir oğlum var. Birinin bana yardım etmesi gerekiyor ve bu konuda güvenebileceğim tek kişi sensin."

"Burayı daha iyi bir hale getirmek istiyorsan adil davran. Burada yaşayan insanların huzurlu ve mutlu olmasını sağla. Erkekleri yüceltip kadınları aşağılama. İkimiz de çok iyi biliyoruz ki kadınlara imkan verilirse erkekler kadar güçlü, zeki ve işe yarar olabilirler. Hırsızların ellerini kesmek yerine neden hırsızlık yaptıklarını öğren, onları anlamaya çalış. Kadınların kendi paralarını kazanmalarına izin ver ve bir erkekle aynı suçu işleyen bir kadına, o erkeğe verdiğiniz cezanın aynısını ver. Adam işlediği suçtan dolayı bir uzvunu veya hayatını kaybederken kadın neden sadece kırbaç cezasına çarptırılıyor? Suç aynı, cezası da aynı olmak zorunda. En önemli konu ise evlilik. İnsanların evlenmeden birbirlerini tanımasına izin vermelisiniz. Şu kasabada birbirini severek evlenen neredeyse hiç kimse yok. Aralarında sevgi veya saygı olmayan iki insanı alıp aynı ortamda yıllarca yaşamaya zorlarsınız, o evde ne mutluluk olur ne de huzur. Aralarındaki duygu eksikliğini sürekli kavga ederek geçirmeye çalışacaklar ve bu da çocukları için çok kötü bir şey. Ayrıca boşandıktan sonra erkekler hayatına devam edebiliyorken kadınlar defolu mal muamelesi görüyor çünkü hepinizde bir 'bakire' merakı var. Neymiş sizin olana sizden önce başkasının eli değmemiş olmalıymış, peki ya siz neden orospu gibi o kadından o kadına atlıyorsunuz? Kusura bakmayın ama orospu cinsiyet belirten bir kavram olmamalı çünkü dünyada kadından çok erkek orospu var. Sizdeki bu, sizin tabirinizle 'taze kız' isteğinden dolayı çoğunuz 15-16 yaşındaki çocuklara, hatta bazen daha küçüklerine bile göz dikiyorsunuz. Ben hayatımda bunun kadar iğrenç bir şey görmedim. Bir kadının bakireliğini bozmak sizi neden bu kadar tatmin ediyor? Gerçekten erkekliğinizi her alanda gözümüze sokmaya çalışmanız size olan saygımızı yok ediyor, bunu görmüyor musunuz? Şu saçma zihniyetlerinizi lütfen değiştirin artık. Kadınlar sizin hassas egolarınızı tatmin etmekten çok yoruldu."

Lupus içimde biriktirdiğim her şeyi bir anda dökmeme şaşırmış olmalıydı ki hiçbir şey söylemeden bana bakıyordu. Sonunda kendine gelmiş ve konuşmak için ağzını açmıştı. Buna izin vermeyip ayağa kalktım.

The Curse of Medusa // Camren (gxg)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora