Ocakta Dostluk 5

64 0 0
                                    

Tabi herşey teşkilat veya dostluklarla bitmiyordu. Peri masalında değildik bazı seyler çok kötü gidiyordu.
Okulda bazı Fetö ve Pkk yanlısı bir çok hoca vardı ve bunlar beni ve benim gibi olan hiç bir öğrenciyi sevmezdi. Lise 1.sınıftayken bazı hocalar beni ikide bir rahatsız eder. Küfür ve hakaret etmeye çalışırdı tabi vereceğim tepkilerin ağır olduğunu bildikleri için onun bile bir bahanesini bulurlardı.
Benimle dalga geçip kendi kendilerine o iğrenç ve seviseyiz espirilerine gülerlerdi bende onların o acizligine gülerdim.
Benim ailem öğretmen oldukları için dışarda veya okulda mesleği  öğretmenlik olan insanlara daha hassas davranır saygımı asla bozmazdım.
Fakat okulumda ki bazı mahlukat hocalar öğrencileri kazanmaya kazandıklarını notlarla şımartırdı.
Bizim okulumuzda öğretmenlerin genel olarak bir prensibi vardı eger bir hoca bir öğrenciye uyuz olmuşsa o öğrenci 100 bile alsa sınıfta bırakıp eğitim hayatını bitirirlerdi. Bunun disiplinle alakası yok. Öğrencilerine hep ezici gözle kibir dolu kinle bakarlardı ve diğer öğretmenler buna Ülkücü hocalar bile dahil bu kalitesiz seviyede ki fetö ve pkk zihniyetli öğretmenleri sorgulamaz aksine destek verirdi ve destek verdikleri içinde göğüslerini kabartarak kendilerini idealist gözüyle bakarlardı.
Bazen düşünürdüm benim babam ile annem 10 seneden fazla kimsenin cesaret edemediği köylerde öğretmenlik yaptı ve orada elindeki kısıtlı imkanlarla öğrenci kazanmak için ellerinden geleni yaparlardı peki burada ki öğretmenler neden gelecek nesilleri kaybetmek için ellerinden geleni yapıyorlardı.
Realist bir gözle baktığım zaman ben çalışkan bir öğrenci değildim hatta tembel bile sayılırdım fakat sınıfta kalacak kadar değil. Insanın yaşı geçtikçe anlıyordu bazı şeyleri.
Babam öğretmen olduğu için bizi cok disiplinli ve aile terbiyesi ile değil  devlet terbiyesi ile büyüttürdü.
Babam bana sınıfta kaldığım zaman öyle cümleler kurmuştu ki gözlerim doldu aglamamak için kendimi zor tutdum ama başaramadım. O sihirli cümleler ise;
-Oğlum canın sağolsun. Bir hata yaptın kaldın. Bunun için seni suclayamam demek ki bizdede eksiklik var. Fakat şunu unutma madem ki kendine bir hedef belirlemişsin madem ki Dava adamı ve Devlet Adamı olmak istiyorsun. Şunu unutma sen 1 sene vatanına ihanet ettin. Neden biliyor musun?
Vatan hainleri,Pkk zihniyetli insanlar senden 1 sene önce okulunu bitirecek. Senden 1 sene önce Üniversite okuyacak ve senden 1 sene sonra Mezun olup Devletin içine sızıp hainliklerini içeride devan ettirecekler. Bu dediklerimi iyi düşün oğlum. Dava adamlığı Devlet Adamlığı  belli bir ideolojiye bağlı kalıp at gözlüğü ile devam etmek değildir. Kendin ve Devletin menfaati için kendini geliştireceksin ki bu Vatana bu Devlete bir faydan olabilsin....

Bu cümlelerin ardından babamın dediklerini günlerce haftalarca düşündüm. Aklımdan çıkmıyordu. Kendimden igreniyordum adeta.
Bende kendimi gelistirip özellikle Tarih,Coğrafya vede Siyaset alanında genel kültür sahibi olmak için günlerce kitaplardan özellikle bilgisayar başından kafamı kaldırmadım..

Sonraki Sayfa...

ÜlkücülerWhere stories live. Discover now