{1.9}

328 70 3
                                    



Taehyung'un mahzene saklı bol bol erzakı vardı, bir miktar erzak da daha serin olan lahitler, yeraltı mezarları ve anıtmezarlarda duruyordu. Bunları Bay Owens temin etmişti. Bay Owens ya da Bayan Choi'nun yanında olmadığı sürece Taehyung mezarlıktan ayrılmayacaktı.

Mezarlık kapısının ardındaki dünyayı özlüyordu, ama dışarısının güvenli olmadığını biliyordu. Henüz değil. Mezarlık onun dünyası ve hükümdarlık alanıydı; onunla övünüyordu ve onu ancak on dört yaşındaki bir çocuğun sevebileceği kadar seviyordu.

Ama yine de...

Mezarlıktakilerin hiçbiri değişmiyordu. Taehyung'un küçükken birlikte oyun oynadığı küçük çocuklar hâlâ küçüktü ve birbirlerini gördüklerinde daha az konuşuyorlardı.

Son altı yıldır Taehyung'un arkadaşı ilan Jennie Kim ise başka bir açıdan farklıydı. Taehyung onu görmek için ısırganlarla kaplı yere gittiğinde kız genelde orada olmuyordu. Orada bulunduğu nadir zamanlarda da asabi, kavgacı ve çok kaba oluyordu.

Taehyung canlılar arasından arkadaş edinmemeye karar vermişti. Çünkü bu sadece bela demekti; kısa süreli okul macerasında öğrenmişti. Ancak yine de Jisoo'yu unutamamış, gidişinin ardından geçen yıllarda onu özlemişti ve uzun süre önce, onu bir daha görmeyeceği gerçeğiyle yüzleşmişti. Jisoo onun mezarlığına gelmiş, ama Taehyung onu tanıyamamıştı...


Taehyung mezarlığın kuzeybatı kısmını tehlikeli hale getiren sarmaşık ve ağaç karmaşasının derinlerine doğru ilerliyordu, ama levhalara zaten gerek yoktu. Mısır Yolu'nun sonunu işaret eden sarmaşık yığınına ve Mısır tarzı duvarlardaki, insanların ebedi istirahatgahlarına açılan siyah kapıları geçtikten sonra her yer itici ve korkutucu hale geliyordu. Kuzeybatı kısmında doğa, mezarlığı neredeyse yüz yıldır geri kazanmaktaydı; mezar taşları altüst olmuş, mezarlar unutulmuş ya da yeşil sarmaşıkların ve son elli yıldır biriken yaprakların altında kalmışlardı.

Taehyung dikkatle yürüyordu. O bölgeyi ve oranın ne kadar tehlikeli olabileceğini biliyordu.

Taehyung dokuz yaşında dünyanın bu kısmını araştırırken, zemin ayaklarının altından kaymış ve yaklaşık altı metre aşağıdaki çukura yuvarlanmıştı. Mezar birçok tabutu alabilsin diye derin kazılmıştı, ama en dipte hiç mezar taşı yoktu, sadece bir tabut vardı. Tabutta bir hekim, Taejoon isminde oldukça telaşlı bir adam yaşıyordu. Taejoon, Taehyung'un gelişiyle oldukça heyecanlanmış ve onun -yuvarlanırken bir köke tutunduğu sırada burktuğu- el bileğini muayene etmek için ısrar etmiş, ama sonunda gidip yardım getirmeye ikna olmuştu.

Taehyung şimdi, tilki yuvalarının ve yere düşmüş, görmeden yukarı bakan meleklerin olduğu kuzeybatı kısmında yaprak yığınları ve sarmaşık düğümleri arasında yürüyordu, çünkü Şair'le konuşması gerekiyordu.

Şair'in ismi Lee Rowoon'du ve yeşilliğin altındaki mezar taşında şunlar yazılıydı:

LEE RO WOON

ŞAİR

1741-1774

Fani bedeni burada yatıyor...

nobody ✓ Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin