3.1

324 22 43
                                    

Ertesi gün kitaplarımı çantama atıp daha iyi odaklanacağımı düşündüğüm için dershaneye gittim. Kafamın doluluğu biraz olsun sakinleşene kadar test çözdüm. Genelde sinirliyken ya da üzgünken kendimi derse daha çok veriyordum. Sanırım hayallerimin peşine giden bir araç olarak gördüğümdendi bu huyum.

Çıkışta tekrar kulaklıklarımı takıp yürürken güneş açtı. Gözlerimi kamaştıran ışınlara karşın homurdanırken kullanmayı sevmediğim ama beni güneşten koruyan güneş gözlüğüm takıp etrafa bakındım.

Öğle vakitleri olduğu halde sokak ıssızdı. Issızlık son zamanlarda hayatımın bir parçası haline geldi aslında. O yokken dünyayla bağlantımı kesip kimseyle konuşmaz oldum. İnsanları görmezden gelmeye başladım. Bazen yanımda oturan biri bile sırf oturduğu için batıyordu bana. Bu kadar öfkeli olmak istemezdim. Canım bu denli yansın istemezdim.

Açtığım müziğin sesini daha da arttırırken içimin parçalanmasına en uygun ve beni en iyi ifade eden şarkılardan birini açtım. Dile getiremesem de şarkının her bir cümlesi içimi okuyordu.

*Cem Adrian - Bana Ne Yaptın?

Kendi adımlarımı izlerken önüme düşen gölgeyle başımı kaldırdım. Ayberk ile karşılaşmayı beklemiyordum fakat yürüdüğüm bütün yolların onun çıkmaz sokağına düştüğünü iyi biliyordum.

"Lütfen konuşmama izin ver." Fısıltısının ardından gözlerine baktığımda göz altlarındaki torbaları görünce içim sızladı. Ona birkaç adım yaklaşıp göz altlarını parmaklarımla okşadım.

"Gece uyumadın mı?" Fısıltım onun fısıltısından daha kırık çıkarken gözlerime bakmaya devam etti.

"Tek bir gecede aşkımızı kendime haram edince diğer bütün gecelerden acısını çıkartmaya karar verdim." Mırıldanıp beni göğsüne doğru çektiğinde ellerimi yumruk yapıp bir süre dolu gözlerle orada bekledim. Sanki kokusunu içime çeksem kendime hakaret etmişim gibi olacaktı. Bunu istemiyordum ama gurur da yapamıyordum konu o olunca. Sertçe yutkunup başımı kaldırdım ve gözlerine baktım. Gözlerini kapadı aynı anda.

"Özür dilerim. Bilmiyordum. Bilsem yürüdüğünde bıraktığın ayak izlerinden bile uzak tutardım onu. Dün kavga ettim. Ağzıma geleni söyledim. Ailemle ailesinin arası bozulacak belki ama umrumda değil." Elleri yanaklarımı kavrarken dolu gözlerle gözlerine baktım. Gözlerini yumup tekrar açtı. Gözlerime keskince bakıp dudaklarını araladı.

"Seni seviyorum, bize zarar vermeyeceğim. Söz veriyorum. Sadece bana güven olur mu?" Büyüsüne kapılmış gibi başımı sallarken dudakları dudaklarıma kapandı.

RUHUMUN GÖÇÜĞÜ||TEXTINGHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin