Hoofdstuk 2

264 26 0
                                    

Niall werd wakker met een kreun, toen hij harde schreeuwen van naast hem hoorde. Hij deed z'n kussen over z'n hoofd, en probeerde al het geluid te negeren, maar hij had uiteindelijk door dat de zachte snikken van de andere kant van de superdunne muren bij de oudere jongen vandaan kwam. Hij wist niet of ze alleen maar in hun slaap aan het praten waren, wat ze al vaker hadden gedaan, of dat ze echt aan het huilen waren. De Ierse jongen keek naar de slapende jongen tegenover hem in de kamer, die zacht lag te snurken. Zayn kon echt door alles heen slapen. Niall rolde z'n ogen en bewoog oncomfortabel in z'n bed, maar hij kreeg kippenvel toen hij een kreun aan de andere kant van de muur hoorde. Hij ging uit bed, en liep door de kamer, hij stond bij Zayn z'n bed, te twijfelen of hij hem nou wel of niet wakker zou maken. Z'n hand schudde zayn zacht, en hij hoorde een grom van onder de dekens. Niall moest moeite doen niet te lachen, en schudde nog een keer.

"Niall, wat?"

"Ik kan Liam en Harry horen huilen." Fluisterde Niall.

Zayn voelde opeens een golf van paniek door hem heen gaan, en strompelde uit bed. Niall pakte Zayn's arm en liet hem even stil staan.

"Waarom huilen ze?" Mompelde Zayn.

"Ik weet het niet, maar ze maakten me wakker." Fluisterde Niall.

Het werd stil in de kamer, terwijl ze luisterden naar de luide snikken die uit de andere kamer kwamen. Zayn pakte Niall z'n arm, en trok hem uit de kamer. De jongens stonden stil voor de kamer van het andere band lid, en keken elkaar even bezorgd aan. Niall klopte uiteindelijk twee keer zachtjes op de deur, en bleef stil toen er geen reactie was. Zayn klopte deze keer, en werd langzaam geïrriteerd en ongeduldig.

"Harry! Wat is er aan de hand?" Niall z'n Ierse accent echode door het lege huis.

Niall bibberde, en deed z'n armen over elkaar, en probeerde zichzelf warm te houden, omdat hij niet meer onder z'n warme dekens lag, dat hij nu best graag wilde.

"Ik kom naar binnen!" Riep Zayn, en opende de deur.

De twee jongens bevroren in de deuropening toen ze de rampsituatie voor zich tot hun lieten doordringen. Niall keek gelijk naar Liam, zittend op de grond, leunend tegen het bed. Liam z'n hele lichaam zat te trillen met elke keer dat hij ademhaalde omdat het steeds moeilijker werd om adem te halen. Zayn keek naar Harry, opgerold in een hopeloze bal in de hoek van de kamer, het leek wel als hij zou bewegen, dat hij zou breken. Maar Harry was al gebroken, Harry had zich nog nooit zo vreselijk had gevoeld, de tranen bleven maar stromen. Hij zat in de staat dat hij elk moment door het lint kon gaan, of kon flauwvallen. Zayn voelde gelijk een golf van terreur, net als Niall, omdat ze de jongens nog nooit zo hadden gezien.

"Waar is Louis?" Vroeg Zayn gelijk.

Toen de naam uit Zayn z'n mond kwam en Harry z'n oren bereikte, liet Harry een keiharde kreet. Z'n keel verkrampte, en nog een golf van tranen stroomden z'n ogen uit. Hij snakte naar adem, z'n ogen werden groot, en meteen wist Zayn dat er hier iets heel erg fout zat. Hij zakte naar z'n knieën en ging naast Harry zitten, en nam hem in z'n armen. Niall was bij Liam, en veegde de tranen van z'n wangen. Niall z'n handen waren aan het trillen, nog nooit had hij iemand zo erg zien huilen.

"Wat is er aan de hand." Niall staarde naar Liam, terwijl Liam terug keek door de tranen heen.

Liam kon alleen maar huilen, en gaf hem het nu gekreukte witte vel papier dat naast z'n benen lag. Niall voelde zich nerveus. Wat hij zojuist ging lezen, daar moest hij mentaal voor klaar zijn. Het kon toch niet zo erg zijn? Niemand was toch dood gegaan? Zayn keek toen Niall de brief begon te lezen. Het leek alsof met elk woord, z'n hart beetje bij beetje brak. Hij bleef maar denken "Is dit echt aan de hand? Dit kan niet waar zijn. Louis zou ons nooit verlaten." Toen hij de laatste woorden las, rolde de eerste traan over z'n wang. Hij deed wat hij het beste kon doen in deze emotionele situaties. Hij hield Liam stevig tegen zich aan, en begroef z'n gezicht in z'n schouder. Liam wreef over Niall z'n rug, en probeerde hem te kalmeren, maar hij bleef stil doorhuilen. Zayn was nu heel erg bang. Was dit een brief van management om te vertellen dat de band officieel uit elkaar is? Zayn reikte nu naar het witte vel papier dat uit Niall z'n handen was gevallen, en vouwde het open. Harry z'n trillende hand pakte Zayn z'n pols, zo hard dat Zayn z'n huid wit werd onder Harry z'n vingers.

199 Letters (Translation)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu